Autors: BalticTravelnews.com
Avots: Telegrapgh.co.uk/BalticTravelnews.com
Nedaudz saldais, viegli dzirkstošais (aptuveni 4,5%) alus garšo kā rudenīga vakara saldsērīgās atmiņas par vasarā piedzīvoto.
Būs nepieciešami:
Reklāma
2kg ķirbju
1 litrs iesala ekstrakta
55 gramu kaltētu apiņu
750 gramu cukura
13 litru ūdens
Kā arī – raugs, liels kastrolis, marle, fermentācijas spainis, caurule un hidrometrs.
Sagrieziet ķirbi dūres lieluma gabalos, izņemiet sēklas un cepiet aptuveni 20 minūtes 200 C grādu augstā temperatūrā vai līdz brīdim, kad tie sāk izskatīties kraukšķīgi. Ļaujiet tiem atdzist un izveidojiet vienmērīgu masu.
Lieciet vārīties 7 litrus ūdens, un ievietojiet tajā mīksto ķirbju masu, ļaujot vārīties 30 minūtes (šajā brīdī var pievienot apiņus, taču tas nav obligāti).
Ievietojiet iesala ekstraktu un cukuru fermantācijas traukā un maisiet līdz tie ir pilnībā sajaukušies.
Ielejiet ķirbju šķidrumu fermentācijas tvertnē un maisiet, kamēr cukurs ir izkusis. Pielejiet atlikušos 6 litrus ūdens un ļaujiet šķidrumam pilnībā atdzist. Kad tas ir sasniedzis istabas temperatūru, pievienojiet raugu. Ja izmantojat hidrometru, tajā būtu jāparādās cipariem 1030.
Cieši noslēdziet trauku ar marli un atstājiet uz aptuveni vienu nedēļu.
Pildot pudelēs ar cauruli, pievienojiet katrai vienu tējkaroti cukura.
Pēc desmit dienām varat mieloties ar pašgatavotu alu!
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.