Autors: Evita Upeniece
Avots: www.hotelbergs.com
Viesnīcas Hotel Bergs šefpavārs Kaspars Jansons mēneša garumā papildināja savu pieredzi pie izcilā šefpavāra Jean-Luc Brendel restorānā La Table du Gourmet Rikvevīrā Francijā. Šis restorāns ir iekļauts prestižajā Michelin Guide ceļvedī.
Lai arī Kaspars pēdējos gados jau ir atzīts par vienu no vadošajiem sava aroda meistariem Latvijā, viesnīcas Hotel Bergs iesaistīšanās Eiropas Savienības Leonardo da Vinči programmā un citās dod viņam iespēju regulāri papildināt zināšanas pie vadošajiem Eiropas pavārmākslas meistariem. Viņš jau ir bijis pieredzes apmaiņā trīs Michelin zvaigžņu restorānā Schwarzwaldstube Vācijā. Trīs Michelin zvaigznes ir augstākais novērtējums, kādu restorānam ir iespēja saņemt no vecākā un prestižākā Eiropas viesnīcu un restorānu ceļveža Michelin Guide. Bez tam Kaspars Jansons ir stažējies arī vienas un divu Michelin zvaigžņu restorānos Atlantide* Francijā un Noma** Dānijā.
Restorāna Bergs šefpavārs Kaspars Jansons par Francijā gūto: “Pārliecinājos, ka mēs esam pasaules līmenī. Droši varam ne tikai paši mācīties, bet dot arī savas idejas. Tas tiek novērtēts. Būtībā šis mēnesis pagāja ķerot vissmalkākās nianses. Ēdiena gatavošanā, produktu kombinēšanā, pasniegšanā. Precīzāk to varētu saukt par savstarpēju bagātināšanos ar franču kolēģiem, iespēju gūt idejas, kā dažādos veidos nonākt līdz perfektam rezultātam.”
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.