Plānojam Ziemassvētku ēdienkarti – daži padomi un ieteikumi

Jautājumā par kulināriju cilvēki Ziemassvētkos daudz neatšķiras cits no cita – mēs visi gribam garšīgi paēst. Šodien – daži šefpavāru ieteikumi, kā svētku maltītes gatavošanu padarīt patīkamu.

Pirmais noteikums – laiks un tā pareiza plānošana. Pārdomājiet, vai gribat lielo svētku mielastu gatavot tieši uz Svētvakaru? Varbūt Ziemassvētku vakarā – pēc baznīcas apmeklējumu un gaidot satraucošo dāvanu dalīšanas brīdi, pietiek ar dažu veidu salātiem un desiņām, kādu garšīgu desertu, bet lielās Ziemassvētku pusdienas var pasniegt Pirmajos Ziemassvētkos?

Ja ēdienkarte un tai atbilstošais iepirkumu saraksts būs sastādīts laikus, pirmssvētku drudzis būs mazāks. Īpašu cepeša gabalu, zosi, kādu īpašu zivi vai citu produktu, kas varētu būt pieprasīts tieši uz svētkiem, pasūtiet tirgū pie zināma pārdevēja vai gaļas audzētāja jau laikus. Ieplānojiet arī pietiekami daudz laika gatavošanai un pēc iespējas vairāk mielasta sastāvdaļu, ja tas iespējams, sagatavojiet jau iepriekš.

Ja uz Ziemassvētku mielastu ieradīsies tikai ģimenes locekļi, viss ir vienkāršāk, - šo cilvēku kulināriskā gaume ir zināma. Ja toties uz viesībām ieradīsies tālāki viesi, ir vērts iepriekš noskaidrot, kam viņi dod priekšroku, - labāk tā, nekā pie svētku galda pamanīt vilšanos viesu sejās, ja, piemēram, vienīgais, ko ēdīs veģetārietis, būs vārīti kartupeļi.

Nepārspīlējiet ar daudzumu! – Ziemassvētki, protams, ir ļoti nozīmīgi svētki, bet reti kad viesi šai laikā ir lielākā badā nekā parasti, tāpēc rēķiniet uz cilvēku tikpat daudz ēdiena kā ikdienā. Ziemassvētku galdā šā vai tā būs arī rieksti, augļi, cepumi, ar ko našķēties.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Alinas Petkunes personālizstāde «Visums» Park Hotel Latgola
Mākslinieces Alinas Petkunes personālizstāde „Visums” viesnīcas vestibilā 1.stāvā līdz 21.10.2024 | Skatīt vairāk
Esi gatavs neaizmirstamiem piedzīvojumiem? Latvia Tours
Atklāj pasauli kopā ar saviem mīļajiem – eksotiskie piedāvājumi bērniem un pieaugušajiem! Atmiņas, kas paliks uz mūžu! | Skatīt vairāk
no 999 EUR
Tūrisma dienas ir klāt! AirGuru
Lielākā ceļojumu izpārdošana ar 40% atlaidi vairāk nekā 100 piedāvājumiem ir klāt! Pasteidzies, labākās vietas izķer ātri! | Skatīt vairāk
“Autobuss debesīs” jubilejas koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12.oktobrī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas "Autobuss debesīs” jubilejas koncerts “Sitiet bungas, mani mīļie”! | Skatīt vairāk
no 15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.56526995sec.