Jānis Jenzis: latvieši ir baltas kafijas mīļotāji

Teju katram no mums rīta rituālu neatņemama sastāvdaļa ir kafijas baudīšana. Sarunā ar restorānu ekspertu un vadītāju ( "Kitchen", "Garage" ) Jāni Jenzi centāmies noskaidrot, cik lielu lomu kafija ieņem latviešu dzērienkartē un kādu kafiju izvēlas pats Jānis.

Jau pašā sākumā Jānis Jenzis konstatē faktu, ka tādu dzēriena baudīšanas kvalitāti, kādu ierasts redzēt Itālijā, Spānijā un Portugālē, pie mums nav viegli sasniegt. Perfektu šo rituālu veido tikai perfektu visu posmu kopums, kas ir ūdens un aparātu kvalitāte, kafijas šķirne, piena kvalitāte, bārmeņu kvalifikācija un daudz citas lietas. "Latvijas restorānos, arī pie mums, kafija pārsvarā paliek trešā klientu ekspektāciju sarakstā. Pie mums vispirms nāk baudīt labu vīnu un ēdienu, kas arī tiek komunicēts kā galvenā restorānu misija," stāsta Jānis.

Tomēr tas nenozīmē, ka tāpēc tai nepievērš uzmanību. Restorāni "Kitchen" un "Garage" izvēlējušies Emerald Baltic kafijas piegādātāju, kas tiek miksēta no dažādām šķirnēm. "Paralēli Emerald sadarbojamies arī ar Latvijas kafijas grauzdētavu "Andrito", kas ir roku darba ražotne, kurā katra Brazīlijas, Etiopijas, Kolumbijas un citu audzētājvalstu kafijas pupiņa tiek, tā teikt, "apmīļota" un lolota. Jau tagad vairākos pasākumos servējam šo kafiju un iesakām to arī saviem klientiem."

Par latviešiem runājot, mēs ļoti mīlam baltas kafijas – vienkārši ar pienu, Caffe Latte, Cappuccino, Machiatto un līdzīgas. Jānis apstiprina: "Arī pats dzeru tikai baltu ar cukuru, kā daudzi citi latvieši. Tāpēc arī iespējams tai kafijas kultūrai nav tik augstu prasību, jo īstie profesionāļi jau dzer un novērtē tikai stipru, melnu espresso. Taču to pie mums varam novērot vien pārsvarā tūristu dzērienu izvēlē, kas espresso pasūta pie brokastīm, pusdienām un vakariņām."

Līdz ar to secinām, ka arī rīts vairs nav klasiskais kafijas dzeršanas laiks. Sakarā ar mūsdienu neregulāro dienas ritmu, katram savā laikā ir mošanās un gulēt iešanas laiks. Lai gan novērots, ka daudzo eksotisko ceļojumu rezultātā mūsu tautieši kļuvuši gana kreatīvāki pasūtījumos kā kādreiz, kā arī arvien biežāk tonusa uzturēšanai cilvēki izvēlas labas zaļās tējas.

Vairāk informācijas par restorāniem www.restaurantkitchen.lv un www.garage.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Liepājas skaņas Rundāles pilī Bauskas TIC
14. decembra vakars Rundāles pils Baltajā zālē būs veltīts kamermūzikai. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.11.2024 - 30.11.2024 Vecpilsētas mājā - H. Smilgas foto izstāde Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Jelgavas Vecpilsētas mājā līdz 1.decembrim skatāma Haralda Smilgas fotogrāfiju izstāde “Sarmīte un dzejnieks Čaks. | Skatīt vairāk
Alūksnes pilsētas Ziemassvētku tirdziņš Alūksnes TIC
Ziemassvētku tirdziņš Alūksnē ik gadu pulcē daudz alūksniešu, pilsētas viesu, lai satiktos, baudītu Ziemassvētku noskaņu mūziku, iegādātu | Skatīt vairāk
Ziemassvētku ceļvedis "ZEM EGLĪTES" Cēsu TIC
Ziemassvētku gaidīšanas laikā tapis Cēsu novada Ziemassvētku dāvanu un sajūtu ceļvedis. Lielisks palīgs, lai ikviens varētu atrast iedvesmu un | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


Baltic Beach Hotel & SPA
,


Riga Islande Hotel
,


Jūrmalas TIC
,


Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācija
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.79028082sec.