Autors: Mārtiņš Švarcs
Avots: News.com.au/BalticTravelnews.com
Brokastis ir ne tikai svarīgākā ēdienreize, bet arī lielisks veids, kā ceļojuma laikā uzsākt dienu, izgaršojot svešzemju tradīcijas un kultūru.
Piedāvājam nelielu gastronomisku tūri piecu lielpilsētu brokastošanas kultūrās – no populārajiem Parīzes kruasāniem līdz neaizmirstamiem pelmeņiem ar buljonu Šanhajā.
Reklāma
Bun rieu cua Hanojā (Vjetnama)
Pamostoties Vjetnamas galvaspilsētā, ieteicams izlaist brokastošanu viesnīcas bufetē un kā alternatīvu izvēlēties kādu tradicionālo ēstuvi, lai nobaudītu Hanojas klasiku.
"Bun rieu cua" jeb krabju nūdeļu zupa ir lielisks veids, kā uzsākt dienu pilsētas "organizētajā haosā". Tā gatavota no rīsos panētiem krabju gabaliņiem, ceptiem lokiem un ķiplokiem, visu papildinot ar garneļu pastu un čili.
Pilnas angļu brokastis Londonā (Lielbritānija)
Pēc tradicionālu brokastu baudīšanas kādā Londonas ēstuvē jūs noteikti vēlēsieties atrast stūrīti fiziskām aktivitātēm. Vismaz 1000 kalorijām bagātā ēdienreize, kuru mēdz dēvēt par "pilnajām angļu brokastīm", sastāv no olām, bekona šķēlītēm, cīsiņiem un sautētām pupiņām, un tiek pasniegta kopā ar grauzdiņiem, kā arī tasi saldas tējas ar pienu.
Kafija un kruasāni Parīzē (Francija)
Francūži nemēdz ieturēt nogurdinoši ilgas brokastis, to vietā dodot priekšroku nesteidzīgām un pat sātīgām pusdienām.
Taču Parīzes viesiem noteikti jānobauda klasiskā rīta kombinācija ar tasi kafijas un kruasāniem kādas šķērsielas kafejnīcā.
Fuul medames Kairā (Ēģipte)
Brokastu maltīte, kas uzskatāma par vienu no vecākajām pasaulē, ir arī īpaši veselīga. "Fuul medames", kuru sirmā senatnē bija iecienījuši pat Ēģiptes faraoni, ir lēni vārītu "fava" pupiņu kombinācija ar olīveļļu, pētersīļiem, sīpoliem, ķiplokiem un citrona sulu.
Šis ēdiens, pasniegts kopā ar pitas maizi, marinētiem dārzeņiem un kraukšķīgām rukolas lapām, sniedz perfektu ieskatu daudzu ēģiptiešu brokastošanas paradumos.
Zupas pelmeņi Šanhajā (Ķīna)
Rīta agrumā, baudot Šanhajas simboliskos "zupas pelmeņus", jābūt modriem – darot to nepareizi, var viegli apdedzināties ar tvaikojošo buljonu.
Tradicionāli Šanhajas zupas pelmeni jeb "xiao long bao" ēd, ar irbulīšiem to novietojot uz karotes. Pēc piesardzīga kodiena lieliskajam buljonam jāļauj ietecēt karotē, pirms baudīšanas vēl nedaudz to atdzesējot, līdz pienācis brīdis notiesāt pašu cūkgaļas pelmeni.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.