Foto: Restoransbiblioteka.lv
Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Restorāns Bibliotēka No1 pārsteigs gan internacionālas virtuves, gan pašmāju virtuves cienītājus. Šefpavārs Māris Jansons aizrautīgi stāsta par latviešu produktu izmantošanu restorāna ēdienu gatavošanā, lieliski orientējas produktu piedāvājumā visā pasaulē un skaidro mūsdienu Latvijas virtuvi.
"Protams, maksimāli cenšamies izmantot Latvijā ražotus un audzētus produktus, bet nesezonas produktus, jūras veltes, jēra, liellopa un vistas gaļu iepērkam no citām valstīm. Iegādājamies Īrijā audzētu jēra gaļu, ASV un Argentīnā audzētu augstākā labuma liellopa gaļu, kas ir sulīga un mazliet ieskābena, Francijā augušas vistas, kas ir audzētas 88 dienas," stāsta Māris Jansons. Šobrīd Latvijas lauksaimnieki nespēj piegādāt augstākā labuma liellopa, vistas un jēra gaļu, bet cerams, ka lauksaimnieki sasparosies un spēs izpildīt augstās prasības, lai restorāna klienti baudītu ne tikai Latvijā gatavotu, bet arī audzētu ēdienu.
Reklāma
Restorāna ēdienkartē ir plašs piedāvājums ar Latvijā iegūtām zivīm, kā zandarts, store, nēģis, reņģes, vēdzele. Bibliotēka šefpavārs: "Nēģus piegādājam no Carnikavas zvejniekiem, jo tur augušie nēģi ir vistīrākie un labākie. Īpaša loma ēdienkartē veltīta reņģēm, kas veidota pēc manas receptes un ir ļoti pieprasīts ēdiens restorāna klientu vidū." Šobrīd restorānā pieejama arī brieža gaļa gan steiks, gan tartars.
"Iespējami daudz izmantojam arī Latvijā augušus dārzeņus, augļus un ogas, protams, šobrīd lietojam dārzeņus, ko var uzglabāt ilgāk, piemēram, rutkus, ziedkāpostus. Ziemā ir grūtāk ar kvalitatīvu zaļumu iegādi, tomēr sadarbojamies ar latviešu zaļumu un salātu audzētājiem, kuri arī ziemā audzē šos produktus," tā Māris Jansons. Arī piena produktus, maizi, medu restorāns piegādā no latviešu zemniekiem.
Restorānam Bibliotēka No1 ir svarīgi augsti standarti, tāpēc sadarbojas tikai ar uzticamiem un sevi pierādījušiem piegādātājiem, lai produktu kvalitāte dažādās piegādes reizēs neatšķiras.
Ja kaut nedaudz ierosinājām apetīti, tad atliek vien doties uz restorānu Bibliotēka No1 Tērbatas ielā 2, Rīgā, un nobaudīt, piemēram, biezpiena krēmu, kura sastāvā rupjmaizes drumstalojums, ziedputekšņi, ķirbju sorbets, dzērveņu gels un rudzu biskvīts.
Vairāk informācijas interneta vietnē www.restoransbiblioteka.lv
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.