Bibliotēka No1 šefpavārs Māris Jansons dalās pieredzē par restorāna aizkulisēm

Restorāns Bibliotēka No1 pārsteigs gan internacionālas virtuves, gan pašmāju virtuves cienītājus. Šefpavārs Māris Jansons aizrautīgi stāsta par latviešu produktu izmantošanu restorāna ēdienu gatavošanā, lieliski orientējas produktu piedāvājumā visā pasaulē un skaidro mūsdienu Latvijas virtuvi.

"Protams, maksimāli cenšamies izmantot Latvijā ražotus un audzētus produktus, bet nesezonas produktus, jūras veltes, jēra, liellopa un vistas gaļu iepērkam no citām valstīm. Iegādājamies Īrijā audzētu jēra gaļu, ASV un Argentīnā audzētu augstākā labuma liellopa gaļu, kas ir sulīga un mazliet ieskābena, Francijā augušas vistas, kas ir audzētas 88 dienas," stāsta Māris Jansons. Šobrīd Latvijas lauksaimnieki nespēj piegādāt augstākā labuma liellopa, vistas un jēra gaļu, bet cerams, ka lauksaimnieki sasparosies un spēs izpildīt augstās prasības, lai restorāna klienti baudītu ne tikai Latvijā gatavotu, bet arī audzētu ēdienu.

Restorāna ēdienkartē ir plašs piedāvājums ar Latvijā iegūtām zivīm, kā zandarts, store, nēģis, reņģes, vēdzele. Bibliotēka šefpavārs: "Nēģus piegādājam no Carnikavas zvejniekiem, jo tur augušie nēģi ir vistīrākie un labākie. Īpaša loma ēdienkartē veltīta reņģēm, kas veidota pēc manas receptes un ir ļoti pieprasīts ēdiens restorāna klientu vidū." Šobrīd restorānā pieejama arī brieža gaļa gan steiks, gan tartars. 

"Iespējami daudz izmantojam arī Latvijā augušus dārzeņus, augļus un ogas, protams, šobrīd lietojam dārzeņus, ko var uzglabāt ilgāk, piemēram, rutkus, ziedkāpostus. Ziemā ir grūtāk ar kvalitatīvu zaļumu iegādi, tomēr sadarbojamies ar latviešu zaļumu un salātu audzētājiem, kuri arī ziemā audzē šos produktus," tā Māris Jansons. Arī piena produktus, maizi, medu restorāns piegādā no latviešu zemniekiem.

Restorānam Bibliotēka No1 ir svarīgi augsti standarti, tāpēc sadarbojas tikai ar uzticamiem un sevi pierādījušiem piegādātājiem, lai produktu kvalitāte dažādās piegādes reizēs neatšķiras.

Ja kaut nedaudz ierosinājām apetīti, tad atliek vien doties uz restorānu Bibliotēka No1 Tērbatas ielā 2, Rīgā, un nobaudīt, piemēram, biezpiena krēmu, kura sastāvā rupjmaizes drumstalojums, ziedputekšņi, ķirbju sorbets, dzērveņu gels un rudzu biskvīts.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.restoransbiblioteka.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 07.09.2024 - 01.10.2024 Raimonda Paula un Guntara Rača koncerts Tukuma TIC
Īpaši ģimenēm un mūsu mazajiem skatītājiem 6.oktobrī pulksten 14:00 piedāvājam apmeklēt Raimonda Paula un Guntara Rača jauno dziesmu programmu | Skatīt vairāk
Latvija
Nurmuižas pils atdzimšana Nurmuižas pils
Nurmuižas pils ir lielākais un senākais muižas komplekss Latvijā, kura teritorijā ir 33 ēkas un septiņi dažādi valsts nozīmes pieminekļi! | Skatīt vairāk
Ciemos pie NeParastā barona Bumbiera  Madonas TIC
NeParastumi Ērgļu pusē- barona Bumbiera "Bumbiermuižā". Viņš pats šeit iegriežas reti, tādēļ viesiem ir iespēja nakšņot muzikālajā sveču | Skatīt vairāk
Brīvdienu ceļvedis "PRETĪ AUGSTUMIEM" Cēsu TIC
Ieskaties jaunajā Cēsu novada brīvdienu ceļvedī un iedvesmojies neaizmirstamām brīvdienām! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.9987421sec.