Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com/Live Riga
Jau trešo reizi no 5. līdz 11. augustam norisināsies Rīgas restorānu nedēļa, kuras laikā labākie Rīgas restorāni vērs durvis gardēžiem, kas gatavi ļauties baudpilnam garšas piedzīvojumam par īpaši pievilcīgu cenu - 3 ēdieni par 10,50 latiem.
Nedēļas garumā ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim būs iespēja baudīt šīs vasaras gardākos augļus un dārzeņus, meža veltes un lauku labumus, kurus pagatavos pieredzes un izdomas bagāti šefpavāri, piešķirot katram ēdienam mūsdienīgu un izsmalcinātu garšu. Restorānu nedēļas laikā pavāri ēdienkartēs iekļāvuši un īpaši akcentējuši Latvijas sezonas produktus.
Reklāma
Palutiniet sevi un izmantojiet lielisko iespēju nobaudīt Latvijas dārzu un mežu bagātības, pagatavotas ar izcilu šefpavāru rokām, pasniegtas ar mīlestību un īpašu garnējumu. Vasaras Rīgas restorānu nedēļas ietvaros Jums būs iespēja nobaudīt tādus gardumus kā gaileņu kaviārs, šokolādes fondants ar melleņu sorbetu un uzpūtenis ar lāceņu ievārījumu. Īpašu vietu vasaras ēdienkartē ir ieņēmušas arī sulīgās un vitamīniem bagātās jāņogas, avenes un kazenes. Savukārt zivju cienītājus pārsteigs plašais lomu piedāvājums, sākot ar ezera līdaku un foreli, beidzot ar upes vēžu tartaru un jūras asari. Kā allaž vairāku restorānu ēdienkartēs īpaša vieta atvēlēta arī lauku labumiem — šoreiz jēra gaļai un kazas sieram, kas, pateicoties pavāru fantāzijai, iekļauti neparastos salātos, siltajos ēdienos un desertos.
Aicinām izmantot iespēju apmeklēt restorānus arī darbadienās un iesakām rezervēt galdiņus restorānos savlaicīgi!
Šeit daži no restorāniem, kas pieteikuši dalību "Rīgas restorānu nedēļai":
Restorāns "Avalon"
Ķimenēs marinētu gaileņu salāti ar karsti kūpinātu tītara fileju un kazenēm
Diļļu tvaikā gatavota varavīksnes forele ar grilētiem vasaras dārzeņiem, dzidrinātā sviestā ceptiem jaunajiem kartupeļiem un jāņogu mērci
Kārtainais kazas siera-aveņu deserts ar šokolādes lāsītēm un dārza piparmētru
vai
Ezera līdakas terīne ar cukurzirņiem, kressalātiem un ogu mērci
Krāsnī cepts pīles stilbs ar cūku pupu biezeni, jauno kartupeļu-kabaču kārtojumu un ērkšķogu mērci
Skābeņu-pļavu ziedu medus sorbets ar meža ogām
|
Restorāns "BIBLIOTĒKA No1 Restorāns"
Kazas siers ar vīna bazilika sorbetu, krāsnī ceptas bietes un smilšu mīklas drupinājums
Jēra gaļa ar sinepju-kartupeļu biezeni, olīveļļas - balzamiko mērce, tomāti, grūbas
Skābeņu sorbets, zemeņu švamme, vārītais krēms, ogu gēls
|
Restorāns "Burkāns"
Upes vēžu tartars ar paipalu olām, pašmāju majonēzi un jogurta mērci
Truša balotīne ar gailenēm, kūpināta siera un ķirbju orzoto
Šokolādes fondants ar melleņu sorbetu un Rīgas Melnā balzama sīrupu
|
Restorāns "HE's"
Meža sēņu ravioli ar garšsaknēm un lazdu riekstiem
vai
Aukstā tomātu zupa ar "Muižnieku" fetas sieru un baklažānu ikriem
Lasis ar kartupeļiem, gailenēm un sinepju Sabajon
vai
Grillēts "Sidrabu" jērs ar baklažānu ikriem, turku zirņu humusu un paprikas salātiem
Rupjmaizes kārtojums ar "Straupes" biezpiena musu un sezonas ogām
|
Restorāns "Le Dome"
Skābeņu krēmzupa ar svaigo sieru un kaņepju eļļu
Sautēts Latvijas jēra muguras gabals ar gailenēm, sakņu dārzeņiem un sarkanvīna mērci
Zemeņu saldējuma torte ar viegli marinētiem augļiem
|
Restorāns "Ostas skati"
Gaileņu kaviārs uz kazas siera krējuma ar kūpinātu paipalas olu un sprakšķinātu cūkas ādu, zaļumu salāti ar mellenēm un ķimeņu - augļu mērci
Lauku pupu biezenis ar karsti kūpinātu jēra buņģi, oglēs ceptiem kartupeļiem, kaltētu tomātu kārtojumu ar skābenēm un meža sēņu novārījuma mērci
Avenes ar saldo krējumu un balto šokolādi pasniegtas uz vasaras ogām saldajā smilšu mīklas cepumā ar kazeņu sīrupu
|
Vairāk informācijas par restorāniem skatīt interneta vietnē www.liveriga.lv
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.