Jau drīz restorāni vērs durvis "Vasaras Rīgas restorānu nedēļai"

Jau trešo reizi no 5. līdz 11. augustam norisināsies Rīgas restorānu nedēļa, kuras laikā labākie Rīgas restorāni vērs durvis gardēžiem, kas gatavi ļauties baudpilnam garšas piedzīvojumam par īpaši pievilcīgu cenu - 3 ēdieni par 10,50 latiem.

Nedēļas garumā ikvienam rīdziniekam un pilsētas viesim būs iespēja baudīt šīs vasaras gardākos augļus un dārzeņus, meža veltes un lauku labumus, kurus pagatavos pieredzes un izdomas bagāti šefpavāri, piešķirot katram ēdienam mūsdienīgu un izsmalcinātu garšu. Restorānu nedēļas laikā pavāri ēdienkartēs iekļāvuši un īpaši akcentējuši Latvijas sezonas produktus.

Palutiniet sevi un izmantojiet lielisko iespēju nobaudīt Latvijas dārzu un mežu bagātības, pagatavotas ar izcilu šefpavāru rokām, pasniegtas ar mīlestību un īpašu garnējumu. Vasaras Rīgas restorānu nedēļas ietvaros Jums būs iespēja nobaudīt tādus gardumus kā gaileņu kaviārs, šokolādes fondants ar melleņu sorbetu un uzpūtenis ar lāceņu ievārījumu. Īpašu vietu vasaras ēdienkartē ir ieņēmušas arī sulīgās un vitamīniem bagātās jāņogas, avenes un kazenes. Savukārt zivju cienītājus pārsteigs plašais lomu piedāvājums, sākot ar ezera līdaku un foreli, beidzot ar upes vēžu tartaru un jūras asari. Kā allaž vairāku restorānu ēdienkartēs īpaša vieta atvēlēta arī lauku labumiem — šoreiz jēra gaļai un kazas sieram, kas, pateicoties pavāru fantāzijai, iekļauti neparastos salātos, siltajos ēdienos un desertos.

Aicinām izmantot iespēju apmeklēt restorānus arī darbadienās un iesakām rezervēt galdiņus restorānos savlaicīgi!

Šeit daži no restorāniem, kas pieteikuši dalību "Rīgas restorānu nedēļai":

Restorāns "Avalon"

Ķimenēs marinētu gaileņu salāti ar karsti kūpinātu tītara fileju un kazenēm

Diļļu tvaikā gatavota varavīksnes forele ar grilētiem vasaras dārzeņiem, dzidrinātā sviestā ceptiem jaunajiem kartupeļiem un jāņogu mērci

Kārtainais kazas siera-aveņu deserts ar šokolādes lāsītēm un dārza piparmētru

vai

Ezera līdakas terīne ar cukurzirņiem, kressalātiem un ogu mērci

Krāsnī cepts pīles stilbs ar cūku pupu biezeni, jauno kartupeļu-kabaču kārtojumu un ērkšķogu mērci

Skābeņu-pļavu ziedu medus sorbets ar meža ogām

Restorāns "BIBLIOTĒKA No1 Restorāns"

 Kazas siers  ar vīna bazilika sorbetu, krāsnī ceptas bietes un smilšu mīklas drupinājums

Jēra gaļa ar sinepju-kartupeļu biezeni, olīveļļas - balzamiko mērce, tomāti, grūbas

Skābeņu sorbets, zemeņu švamme, vārītais krēms, ogu gēls

Restorāns "Burkāns"

Upes vēžu tartars ar paipalu olām, pašmāju majonēzi un jogurta mērci

Truša balotīne ar gailenēm, kūpināta siera un ķirbju orzoto

Šokolādes fondants ar melleņu sorbetu un Rīgas Melnā balzama sīrupu

Restorāns "HE's"

Meža sēņu ravioli ar garšsaknēm un lazdu riekstiem

vai

Aukstā tomātu zupa ar "Muižnieku" fetas sieru un baklažānu ikriem

Lasis ar kartupeļiem, gailenēm un sinepju Sabajon

vai

Grillēts "Sidrabu" jērs ar baklažānu ikriem, turku zirņu humusu un paprikas salātiem

Rupjmaizes kārtojums ar "Straupes" biezpiena musu un sezonas ogām

Restorāns "Le Dome"

Skābeņu krēmzupa ar svaigo sieru un kaņepju eļļu

Sautēts Latvijas jēra muguras gabals ar gailenēm, sakņu dārzeņiem un sarkanvīna mērci

Zemeņu saldējuma torte ar viegli marinētiem augļiem

Restorāns "Ostas skati"

Gaileņu kaviārs uz kazas siera krējuma ar kūpinātu paipalas olu un sprakšķinātu cūkas ādu, zaļumu salāti ar mellenēm un ķimeņu - augļu mērci

Lauku pupu biezenis ar karsti kūpinātu jēra buņģi, oglēs ceptiem kartupeļiem, kaltētu tomātu kārtojumu ar skābenēm un meža sēņu novārījuma mērci

Avenes ar saldo krējumu un balto šokolādi pasniegtas uz vasaras ogām saldajā smilšu mīklas cepumā ar kazeņu sīrupu

Vairāk informācijas par restorāniem skatīt interneta vietnē www.liveriga.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ziemassvētku ceļvedis "ZEM EGLĪTES" Cēsu TIC
Ziemassvētku gaidīšanas laikā tapis Cēsu novada Ziemassvētku dāvanu un sajūtu ceļvedis. Lielisks palīgs, lai ikviens varētu atrast iedvesmu un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.11.2024 - 26.11.2024 27. novembrī Cesvainē Santjago ceļa stāsts Madonas TIC
„Ceļš ir ceļš un Ceļš..”. Ko tas nozīmē -noskaidrosim ceļojumu stāstu vakarā par Portugāles un Latvijas Santjago ceļos pieredzēto! | Skatīt vairāk
Liepājas skaņas Rundāles pilī Bauskas TIC
14. decembra vakars Rundāles pils Baltajā zālē būs veltīts kamermūzikai. | Skatīt vairāk
Grupas “Klaidonis” jubilejas svinības Tukuma TIC
Kantrīmūzikas koncerts un jaunā albuma prezentācija “Klaidonim 20”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::5.76769686sec.