Bistro un konditoreja Silva Jelgavā par ābolu izmantošanu ēdienu gatavošanā

Ir sācies ābolu laiks, kad bērni steidz baudīt svaigos ābolus, saimnieces gatavo ābolu krājumus ziemai, bet ēdināšanas uzņēmumi papildina savas ēdienkartes ar ēdieniem, kuru sastāvā ir āboli. Bistro Silva Jelgavā vadītāja Sandra Blūmane dalās informācijā par ēdieniem, kuros izmanto ābolus - lai, jums lasītāji, vairāk ideju savu kulināro prasmju papildināšanai.


Foto: Blog.mydot.com

"Bistro un konditorejā Silva āboli visbiežāk tiek izmantoti desertos, bet protams, tie ir lieliska sastāvdaļa arī salātos, pankūkās, konditorejas izstrādājumos, kā arī pie gaļas ēdieniem. Āboli lieliski iederas dārzeņu salātos, tādos kā "Rudens salāti" kopā ar svaigiem kāpostiem un puraviem, vieglajos "Vitamīnu  siera salātos", kur kopā ar āboliem ir siers, tomāti un sīpoli, kā arī klasiskos piedevu salātiņos kopā ar burkāniem, bietītēm vai ar ķirbjiem. Iecienītākie ābolu deserti ir "Ābolu deserts ar zemeņu mērci", rupjmaizes kārtojums ar ābolu biezeni "Gardums", "Ābolu krēms ar vaniļas mērci", kā arī "Cepts ābols ar kanēli un saldo krējumu". Krāsnī cepts ābols ar brūkleņu mērcīti ir kā viena no daudzajām piedevām arī Jelgavas īpašajam ēdienam "Hercoga bura", un, ko nevar ar aci pamanīt, bet ar garšas kārpiņām noteikti var sagaršot – viena no gaļas marinādes sastāvdaļām šeit ir kreptīga ābolu sula. Šo sātīgo un gardo pamatēdienu mūsu bistro piedāvājam piektdienās, sestdienās, kā arī svētku dienās. Arī Jelgavas īpašajā desertā "Šarlotes skūpsts" neiztikt bez āboliem – ābolu sulas putotā želeja ir viena no gaisīgākajām deserta kārtām, bet ābolu biezenis duetā ar smiltsērkšķu sulu veido ļoti gardu deserta mērcīti," informē Sandra Blūmane.


Foto: Bistro Silva

Bistro Silva vadītāja turpina: "Āboli lieliski iederas dažādos konditorejas izstrādājumos – kas var būt labāks par ābolu – krējuma plātsmaizi. Ja nu vienīgi mūsu aromātiskais, netradicionālais un klientu ļoti iemīļotais kliņģeris ar āboliem, banāniem un brūklenēm, un vēl balto šokolādīti pāri pa virsu.... īsts gardums! Ja kliņģeris tomēr vairāk iederas pie svinīgākiem dzīves gadījumiem, tad ikdienā noteikti lieliski iederas dažādas smalkmaizītes, tādas kā "Ābolu-kanēļa maizīte", kārtainās mīklas "Ābolu kabatiņa", vai "Vecmāmiņas ābolkūka". Savukārt, banketos iecienīti rudens sezonas ēdieni ar ābolu piedalīšanos ir salāti "Liesma" (kūpināta vistiņa,  āboli, vīnogas, valrieksti, seleriju kāti), Vistu akniņu salātu variācijas, dažādi gaļas ēdieni ar ābolu pildījumu vai piedevām un desertā - cepti āboli ar saldējumu."

Vairāk informācijas interneta vietnē www.bistrosilva.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ieelpo pavasari Galēnu muižas parkā Preiļu novada TIC
Galēnu muižas parks pavasarī aicina apmeklētājus iegrimt mierpilnā dabas un mākslas saspēlē. | Skatīt vairāk
Latvija
Latvijas labumi - ābolu sidrs un steiks! Lauku Ceļotājs
Aicinām - ceturtdien, 12. jūnijā no plkst. 14.00 līdz 19.00, garšu ballīte Āgenskalna tirgū! | Skatīt vairāk
"Peoniju ziedu parāde 2025" Kalsnavā Madonas TIC
Šogad “Peoniju ziedu parāde” būs īsti svētki!Atzīmējot 50 gadu jubileju, arborētums katru JŪNIJA sestdienu un svētdienu viesus iepriecinās ar | Skatīt vairāk
Brīvdabas koncerti Kāla ezera krastā Madonas TIC
Heisā hopsā, esam sarūpējuši vasarai piecus - absolūti kapitālus koncertus. Tiekamies ezera krastā pie Madonas! | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::3.33587408sec.