Atklājam slavenās Bistro Silva "Šarlotes skūpsta" recepti

Jelgavā pilnā sparā notiek pilsētas "Garšas tūre", kā ietvaros jānobauda trīs īpašie ēdieni, tai skaitā "Šarlotes skūpsts", pretī saņemot piemiņas balvu no Keramika.lv - fondī trauku. Travelnews.lv kopā ar Bistro Silva atklāj slavenā "Šarlotes skūpsta" recepti, ko radījušas Amatu vidusskolas pavāru specialitātes skolotājas Aina Tāluma un Ligita Ziemele kopā ar saviem audzēkņiem.

Sastāvdaļas:

5 olu dzeltenumi, 250g cukurs, vaniļas cukurs, glāze piena, 360g saldā biezpiena masa, 800g saldais krējums, 25 g želatīns.

Var izmantoto divu veidu želejas, piemēram, ābolu un jāņogu.

Pagatavošana:

Olu dzeltenumiem pievieno cukuru, vaniļas cukuru, pienu un puto ūdens peldē līdz 70 grādiem, sekojot, lai masa nesarec. Tad bļodu liek aukstā ūdenī un atdzesē.

Saputo saldo krējumu. Uzbriedina želatīnu un izkausē.

Olu masā iemaisa biezpienu un izkausēto želatīnu, iecilā saputoto saldo krējumu. Gatavo masu lej formā un uz stundu liek ledusskapī.

Pēc kārtas pagatavo divu veidu sulas želejas. Viena veida želeju saputo un liek uz sastindzinātās olu krēma masas, ļauj tai sastingt. Tad liek virsū otru želeju un ļauj saželēt.

Gatavo desertu var griezt gabaliņos vai jau uzreiz gatavot formiņās.

Pasniedzot uz šķīvja vienā malā lej skābenu biezeni (1 daļa smiltsērkšķu sulas ar 2 daļām ābolu biezeņa) un/vai mežrozīšu ievārījumu.

Sezonas laikā dekoram un mērcei izmanto svaigas ogas un augļus, piparmētru lapiņas.  


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
🌟 ATVAĻINĀJUMS TURCIJĀ | 2026.GADĀ Coral Travel Latvia
Iepriekšpārdošana VASARA'26 ir sākusies! Skats aiz loga neiepriecina? Vai jau plāno savu nākamo atvaļinājumu? Īpašas cenas un piedāvājumi līdz 18 | Skatīt vairāk
Latvija
5. Latgales gliemežu skriešanās čempionāts Preiļu novada TIC
Ar noteikumiem uz vietas iepazīstinās čempionāta tiesnesis Ainis Noviks, vīngliemežu audzētavas Preiļos "Ošu mājas" saimnieks. | Skatīt vairāk
Sidra ražotāj - piesakies!  Lauku Ceļotājs
Izsludināta pieteikšanās sidra ražotājiem dalībai projektā “BALT-FIN-CIDER” eksportam uz Austrāliju. | Skatīt vairāk
Piedalies tūrisma akcijā Bauskas TIC
Piedalies Latvijas - Lietuvas tūrisma apceļošanas akcijā “Iepazīsti kaimiņus Zemgalē! - iepazīsti Bauskas, Biržu, Pasvales, Pakrojas, Jonisķu | Skatīt vairāk
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::8.65413499sec.