Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Rīgas restorāns Džems sagatavojis ziemas ēdienkarti, kurā iekļauti gana "sildoši" un sātīgi ēdieni. Džema šefpavārs Ingus Zandbergs jaunajā ēdienkartē iekļāvis zupas, zivju, vistas gaļas, cūkgaļas, liellopa gaļas pamatēdienus, kā arī dažādas pastas un karstās un aukstās uzkodas. Netiek aizmirsts arī par desertiem.
Turpinājumā plašāks ieskats ziemas ēdienkartē, bet vairāk informācijas par restorānu meklē www.dzems.lv.
Reklāma
Zupas:
Biešu biezzupa, pasniegta ar: 3.51/5 Ls/Eiro
- z/s "Upīši" cūkgaļas cauraudzes kūpinājumu
- Uzputotām biešu putām
Vēršu astes buljonzupa ar pērļu grūbām, un sezonas dārzeņiem un svaigi kapātiem zaļumiem 4.00/5,70 Ls/Eiro
Latviskā stilā ieturēta "bouillabaisse", bagātināta ar zivs lomu, tomātiem, ķiplokiem un pētersīļiem 4.57/6.50 Ls/Eiro
Pamatēdieni:
Jūras asaris/karūsa (jautāt viesmīlim) 7.03/10 Ls/Eiro
Vistas fileja pildīta ar "buffalo mocarellu" 4.92/7 Ls/Eiro
Sarkanvīnā sautētas vērša astes, ar kapātiem šalotes sīpoliem 4.57/6.50 Ls/Eiro
Cūkgaļas fileja, glazēta sinepju/medus karamelē 5.62/8 Ls/Eiro
Veģetārais sēņu risotto, ar parmezana sieru 4.22/6 Ls/Eiro
Piedevas:
Cepti sakņu dārzeņi 1.62/2.30 Ls/Eiro
Rīsu nūdeles ar svaigiem zaļumiem 1.62/2.30 Ls/Eiro
Svaigu dārzeņu salāti 1.62/2.30 Ls/Eiro
Kartupeļu variācijas 1.62/2.30 Ls/Eiro
Karstās uzkodas:
Kīšs ar zivi 3.16/4.50 Ls/Eiro
Kīšs ar dārzeņiem un sēnēm 3.16/4.50 Ls/Eiro
Kīšs ar kraukšķīgo bekonu un vistu 3.16/4.50 Ls/Eiro
Cepts bree siers, pasniegts ar svaigiem salātiem un dažādu sēklu salikumu 4.57/6.50 Ls/Eiro
Salāti:
Romiešu lapu salāti, iejaukti ar cēzara mērci un grauzdiņiem 3.02/4.30 Ls/Eiro
Papildināti: Bekons, vista, zivs 4.57/6.50 Ls/Eiro
Karstie salāti ar vistu aknām, sīpolos ceptu kartupeli, tomātiem un savojas kāpostu 4.57/6.50 Ls/Eiro
Svaigu lapu salāti ar dārzeņiem 2.46/3.50 Ls/Eiro
Aukstās uzkodas:
Drupināts kazas siers ar dārzeņu remulādi un riekstu kraukšķi 3.51/5 Ls/Eiro
Pepperoni ar marinējumiem, svaigi ceptu maizes tostu un pašgatavotu ajoli 3.87/5.50 Ls/Eiro
Matjē siļķes fileja ar bietēs marinētām paipalu olām 3.51/5 Ls/Eiro
Olīvas un siers 3.51/5 Ls/Eiro
Pastas:
Pastas farfalle ar kūpinātu vistas gaļu un cherry tomātiem 3.87/5.50 Ls/Eiro
Spinātu nūdeles ar svaigiem tomātiem un mocarellas sieru 3.87/5.50 Ls/Eiro
Griķu nūdeles Korejas gaumē ar mīdiju gaļu un zivīm 3.87/5.50 Ls/Eiro
Deserti:
Karstā ķirbju biezzupa ar biezpiena musu 3.51/5 Ls/Eiro
Māsu Tatēnu ābolu pīrāgs, pasniegts ar karstu karemeļu-brendija mērci 3.51/5 Ls/Eiro
Šokolādes cielaviņa ar riekstiem un skābo džema mērci 3.51/5 Ls/Eiro
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.