Čarlstona šefpavārs piedāvā ābolu, mandarīnu un lazdu riekstu kūkas recepti

Rīgas centra restorāna Čarlstons šefpavārs Haralds Mekšs Travelnews.lv lasītājiem ir sagatavojis recepti īpašam Ziemassvētku laika ēdienam. "Ābolu, mandarīnu un lazdu riekstu kūka" vilināt vilina paņemt ābolus no rudens krājumiem, salasītos lazdu riekstus un iegādātos mandarīnus, lai to visu pārvērstu saldā svētku brīnumā.

Sastāvdaļas:

Āboli skābi (mizoti) - 500 g

Skābais krējums - 300 g

Cukurs brūnais - 150 g

Olas - 3 gab.

Ingvers - 30 g

Vaniļas cukurs - šķipsniņa

Mandarīni - 150 g

Sviests - (formas ieziešanai)

Pamatne

Smilšu mīkla - 250 g

Lazdu rieksti - 70 g

Pagatavošana:

Mandarīnus un ābolus nomizo, sagriež šķēlītēs. Ingveru arī nomizo un smalki sakapā. Olu, skābo krējumu, cukuru un vaniļas cukuru samaisa kopā. Kūkas formā (24 cm) ieklāj pergamenta papīru un ieziež ar sviestu. Smilšu mīklu sajauc kopā ar grauzdētiem, drumstalotiem lazdu riekstiem un izrullē apmēram 1,5 cm biezu, kārto formā un liek cepties iepriekš uzkarsētā krāsnī 180°C 10 minūtes. Kad pamatne gatava, sajauktos ābolus, mandarīnus, ingveru liek uz pamatnes un pārlej ar skābā krējuma olu masu. Cep 135°C - apmēram 50 minūtes. Kūku atdzesē un griež gabalos.

Vairāk informācijas interneta vietnē www.charlestons.lv


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
LĪDZ -100EUR ATLAIDE VASARA'26 ✈️ Coral Travel Latvia
Līdz 17.11. rezervē brīvdienas no VASARAS KOLEKCIJA 26' - Īpaši atlasītas ceļotāju iemīļotas viesnīcas, kvalitātes un cenas atbilstība. | Skatīt vairāk
Latvija
Plāno kāzas Bauskas novadā Bauskas TIC
Ja plāno kāzas - Bauskas novads ir piemērots tieši Tev! Ieskaties apkopotajā piedāvājumā un izvēlies sev piemērotākos pakalpojumu sniedzējus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.898422sec.