Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Recepte "Biešu carpacio ar kazas sieru, aveņu vinagretmērci un grauzdēdiem ciedru riekstiem"
Sastāvdaļas:
Reklāma
Bietes 0,4 kg
Kazas siers 0,1 kg
Salds krējums 0,1 kg
Rucola 0,05 kg
Ciedru rieksti 0,02 kg
Rozā pipari
Aveņu vinagretmērcei:
Olīveļļa 0,1 l
Aveņu etiķi 0,05 l
Laima sula 1 ēdk.
Greipfrūtu sula 1 ēdk.
Medus 0,02 kg
Biešu marinēšanai:
Ķimenes, jūras sāls, timiāns, rozmarīns, olīveļļa – viss pēc garšas un sajūtām
Pagatavošana:
Bietes nomazgā un iemarinē. Cep 180 grādos aptuveni 2 stundas. Tad atdzesē, nomizo un sagriež plānās šķēlēs. Saldo krējumu uzputo, tad iecilā iekšā kazas sieru. Pagatavo aveņu vinagretmērci, vienkārši sajaucot kopā visas iepriekšminētās sastāvdaļas. Uz šķīvja kārto bietes, kazas sieru, apslaka ar aveņu vinagretmērci, dekorē ar rukolu, grauzdētiem ciedru riekstiem un rozā pipariem.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.