Autors: Mārtiņš Švarcs
Avots: Travelerstoday.com/BalticTravelnews.com
Par godu Starptautiskajai Pankūku dienai jeb "Treknajai otrdienai", kā to dēvē briti, kādas Mančestras viesnīcas restorānā radīta pasaulē dārgākā pankūka.
Viesnīcas "Radisson Blu Edwardian" pieczvaigžņu restorānā "Opus" tapusī pankūka satur omāra gaļu, trifeles, kaviāru un no "Dom Pérignon Rosé" šampanieša pagatavotu mērci. Taču visšokējošākā ir ēdiena cena – 800 Lielbritānijas mārciņas jeb aptuveni 970 eiro.
Reklāma
Ekskluzīvās pankūkas recepte ir restorāna šefpavāra Metjū Daunsa kreativitātes auglis. Viņš apgalvo, ka to spēj pagatavot vien 20 minūšu laikā.
Kārtainā pankūka gan nav atrodama restorāna ēdienkartē, taču virtuves darbinieki labprāt pieņems pasūtījumus, ja kāds vēlēsies nobaudīt šo izsmalcināto maltīti.
"Viss, ko mēs vēlējamies, bija radīt labāko pankūku, kādu iespējams nobaudīt. Tomēr tā sanāca arī dārgākā pasaulē," atzīst Daunss.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.