Le Dome šefpavārs cienā ar recepti «Vārīta krēma un ogu groziņpīrāgs»

Par restorāna Le Dome virtuvi atbildīgais Māris Astičs ir ilggadējs Pavāru kluba biedrs, unikālu recepšu izgudrotājs, nenogurdināms eksperimentētājs un pieredzējis mednieks. Savulaik viņš piedalījās Le Dome atvēršanā, vēlāk gatavoja labākajos Rīgas restorānos un uzvarēja pavāru konkursos. "Vienā un tajā pašā upē var iekāpt tik reižu, cik vēlies", reiz apgalvoja Māris un atgriezās Le Dome.

Šajā reizē restorāna Le Dome šefpavārs Māris Astičs cienā ar deserta recepti Vārīta krēma un ogu groziņpīrāgs. Šefpavārs Māris dod arī īpašu noradījumu deserta pasniegšanai - tas jāpasniedz ar īpaši pavasarīgi siltu smaidu.... Lai izdodas!

Daudzums: 8 porcijām.

Sastāvdaļas:

Piens 500 ml;

Olas 4 gb;

DanSukker cukurs 100 g;

DanSukker Vaniļas cukurs 1 tējkarote;

Milti 3.5 ēdamkarotes;

Sviests 100 g;

Citronu sula 15 ml.

Pagatavošana:

2/3 piena ielej katliņā un liek vārīties. Olām pievieno cukuru, vaniļas cukuru un ar mikseri sakuļ. Olu masai pievieno miltus un kārtīgi puto. Pielej 1/3 piena un atkal sakuļ. Kad piens uzvārījies, pienā iekuļ olu - miltu masu. Uz mazas uguns masu karsē, pastāvīgi maisot. Vāra, līdz sāk sabiezēt. Jāvāra uz ļoti mazas uguns, jo krēmam piemīt īpašība - ātri piedegt. Kad krēms kļuvis biezs, to liek bļodā ledus peldē un strauji atdzesē. Siltu sviestu sakuļ, pievieno 2 ēdamkarotes cukura un atkal sakuļ, līdz sviests paliek gaišs. Pa porcijām aukstā krēmā iekuļ sviestu un citronu sulu. Krēmu noliek vēsumā.

Smilšu mīkla:

Sviests 100 g;

DanSukker Cukurs 100 g;

Milti 200 g;

Ola 1/2 gb.

Sviestam pievieno cukuru un masu maisa līdz cukurs ir izkusis un iegūta viendabīga masa. Pievieno miltus un olu. Mīklu mīca līdz viendabīgai konsistencei. Nedaudz atdzesē un liek groziņu formās. Cep 180 grādos zeltaini brūnus groziņus, atdzesē.

Groziņos iekšpusi iesmērē ar izkausētu šokolādi, pilda vārīto krēmu un virspusē liek ogas.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.11.2024 - 30.11.2024 “Jauno vēsturnieku zinātniskie lasījumi X” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
No 28. līdz 29.novembrim Valmieras muzeja Izstāžu namā norisināsies starptautiskā konference “Jauno vēsturnieku zinātniskie lasījumi X”. | Skatīt vairāk
 GASTRO TŪRE UZ MOLDOVU AL SVETS
Tiešais lidojums, aizraujošas ekskursijas, kā arī kolekcijas vīnu, melno ikru, konjaka un riekstu ievārījuma degustācijas, un vēl viena valsts, lai | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.11.2024 - 29.11.2024 Zinātnes un izglītības inovāciju centrs Liepājas reģiona TIB
No 19. līdz 29. novembrim Zinātnes un izglītības inovāciju centrs aicina uz STEM nodarbību atvērto durvju dienām | Skatīt vairāk
Reinis Zariņš | Klavierkoncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
1. decembrī kultūrtelpā Akustika solokoncertu sniegs izcilais, pasaulē atzītais latviešu pianists Reinis Zariņš. | Skatīt vairāk
25 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67180014sec.