Autors: Daiga Bazule
Avots: BalticTravelnews.com
Liepājas vienīgās pieczvaigžņu viesnīcas Promenade Hotel restorāna Piano šefpavārs ir Edgars Pētersons. Kā uzzinājām, viņam svarīgi ir atbalstīt vietējos ražotājus, tai skaitā zemniekus un zvejniekus. Turklāt, kā jau liepājniekam, sirdij tuva ir makšķerēšana, īpaši, ja izdodas piemānīt kādu skaistu zivi.
Turpinājumā saruna ar šefpavāru par jaunumiem, pavasara produktiem, zivīm un tirgu...
Reklāma
Sarunu iesākam ar restorāna Piano jaunumu apspriešanu. Edgars Pētersons stāsta, ka šajā pavasarī radīts īpašs konjaka kokteilis "Promenāde". "Kokteilis patiks sievietēm, bet to novērtēs arī vīrieši. Tas lieliski atveldzēs, to baudot gan gaišajā restorāna terasē, gan noslēpumainajā Konjaka istabā." Turpinot par pavasarīgiem jaunumiem, šefpavārs Edgars ievieš nelielu intrigu, vēstot, ka maija otrajā pusē kolektīvs plāno nedaudz pamainīt ēdienkarti un pilnveidot jau klientu iecienītos ēdienus.
Edgars atklāj, ka parasti darba dienas rīti viņam iesākas ar Liepājas tirgus apmeklējumu, kur pie vietējiem zemniekiem un zvejniekiem iegādājas svaigākos produktus. "Tirgū jau parādās vietējie zaļumi, kraukšķīgi redīsi un salātu lapas.
Pie mums ir iespējams iegādāties arī dzirkstošu bērza sulu ar
piparmētrām, kas viesiem no ārvalstīm šķiet savādi, bet pēc nogaršošanas to
atzīst par labu esam," pavasara sajūtās dalās Edgars Pētersons.
Ja jau jūra ar roku sasniedzama, uzreiz rodas jautājums par zivīm ēdienkartē. Kā informē pats šefpavārs, gandrīz visu gadu restorānā ir pieejamas svaigas mencas un renģes no Baltijas jūras. "Reizi pa reizei tirgū parādās kāds skaists zandarts vai milzīgas līdakas. Jāatzīst, ka Liepājai ir savas vietējās priekšrocības. Pavisam nesen tepat Liepājas piekrastē tika zvejotas stintes, bet maijā aicinu nobaudīt grilētas vēja zivis." Un tas vēl nav viss! Šefpavārs plāno mēģināt gatavot arī jūras grunduļus, kas esot savairojušies Liepājas piekrastē.
"Kopš pagājušā gada rudens mums ir izveidojusies laba sadarbība ar SIA
Kolumbija, kuras audzētos samus ir novērtējuši mūsu prasīgie klienti un,
kā jau minēju, katru rītu svaigākās zivis atnesu no tirgus. Pats esmu
makšķernieks un savu brīvo laiku cenšos pavadīt pie ūdeņiem. Protams, ir
patīkami piemānīt un noķert skaistu zivi, taču primārais ir pabūt dabā
un atpūtināt galvu no ikdienas."
Sarunas nobeigumā Edgars pastāstīja, ka, lai gan ir grūti izdalīt vienu, tomēr populārākais
ēdiens Piano ir dienas loms ar grilētiem dārzeņiem un citrusa, sviesta
mērcīti. Viesiem cieņā arī liellopa filejas steiks un šokolādes fondants
desertā. Tā kā, esot šajā restorānā pirmoreiz, noteikti vērts
izvēlēties minētos ēdienus - nenožēlosiet.
Jau minēts, Edgaram īpaši svarīgi ir atbalstīt vietējos zvejniekus, zemniekus un ražotājus, tādēļ arī Travelnews.lv lasītājiem viņš ieska lielveikalu vietā izvēlēties tirgus apmeklējumu. "Tas noteikti ir interesantāk, savādāk un garšīgāk!"
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.