No 28. augusta līdz 7. septembrim jau trešo gadu starptautisko pārtikas izstādi Riga Food atklās Gastronomijas festivāls, kas gardēžus priecēs ar vēl nebijušām ēdienkartēm, speciāliem piedāvājumiem un patīkamām atlaidēm visā Latvijā. Festivālā piedalās arī Siguldas četrzvaigžņu viesnīcas Good Stay Segevold hotel restorāns Garšas Frekvence, piedāvājot neparastu ēdienu izpildījumu.
Veidojot ēdienkarti Gastronomijas festivālam, restorāna šefpavārs ir iedvesmojies no klasiskajā literatūrā pieminēto ēdienu receptēm, pievienojot tām garšu, aromātu un košas krāsas. Pasaules šedevru fragmentiem, kas elegantajā Siguldas restorānā ieguvuši citu elpu, pieskaņota īpaša, literatūras šedevru autoru un viņu varoņu iedvesmota vīna karte. Restorāna kolektīvs iedvesmo, sakot: "Varbūt Hemingveja iecienītākā dzēriena iespaidā, uzrakstīsiet lielisku grāmatu par mīlestību un mieru."
Reklāma
Īsteni gardēži novērtēs arī Favola Prosecco DOC Veneto Extra Dry, kas tiks pasniegts kā sagaidīšanas dzēriens (welcome drink). Bet ēdienu pēc A. Puškina receptes unikālu padarīs 2012 Lucien M Chablis AOC.
Kartupeļu salāti ar anšoviem un mērci
pēc pirmklasīgā kulināra Aleksandra Dimā receptes (€ 5,00)
"Es pagatavoju salātus, kuri tik ļoti garšoja maniem viesiem, ka tad, kad Ronkoni pats nevarēja ierasties, viņš lietus laikā sūtīja pēc tiem ar milzīgu lietussargu, lai neviena lietus lāse nenokļūtu šajos salātos".
Aleksandrs Dimā, "Liela kulinārijas vārdnīca"
Zivju zupa ar šablī
pēc personīgas A.S. Puškina rekomendācijas (€ 9,00)
Līdzko pienes foreli tev,
Tūdaļ to vārīt liec,
Kā mani, ka zila kļūst,-
Lej zupā glāzi šablī.
Lai zupa iet pie sirds
Var nedaudz ūdenī
Piebērt piparu
Un sīpolu mazliet.
Aleksandrs Puškins, no vēstules Soboļevskim, 1826. gads
Jēra ribiņas ar ķiploku vīna un svaigu ogu mērcē
nozīmīgs pierādījums no Artura Konana Doila romāna (€ 20,00)
"Tikai tad, kad piestājām pie Strekera namiņa, es apjautu tā apstākļa nozīmīgumu, ka tajā vakarā tika pasniegta jēra gaļa ķiploku mērcē. Jūs noteikti atminaties manu izklaidību- visi izkāpa no ratiem, bet es paliku sēžam, neko nemanām. Es biju tā pārsteigts, ka gandrīz palaidu garām tik acīmredzamu pierādījumu..."
Arturs Konans Doils, stāsts "Sudraba Pakavs"
Confit Byaldi, "Ratatū"
pēc Mišela Žerāra - personas nr.1 Francijas kulinārijā un gastronomijas ģēnija, receptes (€ 6,00)
Dārzeņu ragū Provansas gaumē kļuva īpaši populārs pēc multfilmas "Ratatū" iznākšanas uz ekrāniem. Vietas, kurā noris filmas darbība, prototips ir restorāns "Sudraba tornis", kur filmas veidotāji pavadīja vairākus mēnešus, izpētot visus kulinārijas mākslas smalkumus. "La Tour d’Argent" ir ne vien pats vecākais Parīzes, bet arī visas Francijas restorāns, kurš atklāts tālajā 1582. gadā. "La Tour d’Argent pieminēts Hemingveja un Marsela Prusta romānos.
"Virs restorāna "Sudraba tornis" tajos laikos izīrēja vairākas istabas, un tie, kas tās īrēja, saņēma atlaides restorānā; un, ja kāds no viņiem atstāja kādas grāmatas, apkopējs pārdeva tās bukinistei krastmalā, kur šīs grāmatas varēja iegādāties par dažiem frankiem."
"Svētki, kas vienmēr tev līdzās", Ernests Hemingvejs
Petifur
Šī gardā deserta recepte aizgūta no svinīgajām vakariņām par godu karalim Georgam V un karalienei Marijai ("Titānu bojāeja") (€ 6,00)
Nelielās, izsmalcināti izrotātās smalkmaizītes par savu parādīšanos 17. gadsimta vidū ir pateicību parādā slavenajam franču pavāram un konditoram La Verennam.
"Bija vēl salāti, deserti, citas uzkodas, augļi un miniatūras petifur smalkmaizītes. Beidzot grāfiene, nemanāmi saraukusi uzaci, palūkojās uz karalieni, kura par atbildi tik tikko pamāja. Viņas piecēlās, pēc tam arī visi pārējie, un dāmas izgāja no istabas..." .
"Titānu bojāeja", Kens Folets
Esat laipni lūgti restorānā Garšas Frekvence, Mālpils iela 4b, Sigulda. Galdiņu rezervācija pa telefonu +371 29645432.
Par restorānu:
Restorānā Garšas Frekvence mēs Jums atklājam neaprakstāmu ēdienu garšu!
Elegants minimālisms, romantiska atmosfēra, lieliska virtuve un laipna apkalpošana - mēs esam parūpējušies par to, lai Jūs gūtu baudījumu un noteikti iegrieztos restorānā "Garšas frekvence" vēlreiz, bet jau kopā ar draugiem vai darījumu partneriem.
Patīkamā atmosfērā mēs priecējam savus viesus ar gardu maltīti, bet laipnie oficianti ieteiks Jums dzērienus, kuri palīdzēt izcelt katra ēdiena izsmalcinātību.
Īpašiem gadījumiem mēs sastādīsim speciālu ēdienkarti, bet šefpavārs un oficianti pārvērtīs Jūsu svinības vai vienkāršas darījuma vakariņas īstos svētkos!
Vasarā esiet laipni gaidīti mūsu atklātajā terasē!
Vairāk informācijas interneta vietnē www.goodstayhotels.com/viesnicas/segevold-hotel/lv/