Ar konjaku «Martell» gatavo sulīgu laša fileju

Tuvojoties svētkiem, tika rīkota īpašā Martell konjaka meistarklase, kurā atzītais šefpavārs Lauris Aleksējevs un dzērienu eksperts Edgars Grišulis, kurš ir vadījis vienu no labākajiem kokteiļbāriem pasaulē, dalījās pieredzē, atklājot konjaka un ēdienu saderības nianses, gatavošanas noslēpumus, kā arī, kādas būs 2015. gada ēdienu un dzērienu tendences. Kā uzsver eksperti, nākošajā gadā arvien pieprasītāki kļūs konjaka kokteiļi, kā arī akcents tiks likts uz sezonālu produktu izmantošanu gan ēdiena, gan kokteiļu pagatavošanā.

''Konjaks ideāli piestāv jebkuram ēdienam, galvenais ir pareizi to dzert un pasniegt. Piemēram, konjaku vislabāk ir pasniegt istabas temperatūrā, lai vispilnvērtīgāk izjustu dzēriena garšas un smaržas nianses. Pastāv uzskats, ka jo vieglāks ēdiens, jo jaunāks jāizvēlas konjaks. Piemēram, salātus ar vieglām citrusu mērcēm būtu vēlams kombinēt ar Martell VS konjaku, savukārt, ēdot gaļu – vēlams izvēlēties VSOP vai XO. Piemēram, pie pīles izcila izvēle būs Martell VSOP, bet pie liellopa vai brieža – Martell XO. Savukārt, ar desertiem nemaz nav tik vienkārši: ja deserts ir smags, piemēram, no šokolādes, tad vajadzētu izvēlēties vecāku konjaku, kā piemēram, Martell XO vai Martell Cordon Bleu'', pieredzē dalās eksperts.

Konjakā marinēta laša fileja ar sakņu dārzeņu salmiņiem un medus maizes kraukšķiem

Sākņu dārzeņi:
100 g burkāni
100 g seleriju kāti
100 g fenhelis

Mērce:
1 Laima sula
Cukurs – pēc garšas
Balzamiko krēms - tējkarote
Zivju mērce - ēdamkarote
½ Šalotes sīpoli
½ Čili pipars
Svaigs koreandrs – pēc garšas

Lasis:
Marināde:
Koriandrs - tējkarote
Sāls – pēc garšas
Cukurs – pēc garšas
Dilles - tējkarote
1 Laima sula
Pipari - tējkarote
Medus - tējkarote

Atstāt marinādē lasi uz vienu dienu, cept krasnī 80 grādos 20 minūtes.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vasaras sezonas 2025 ceļojumi! Latvia Tours
🔥 Vasaras sezonas 2025 ceļojumu AGRĀ REZERVĒŠANA ir sākusies! 👉 Sāc plānot savu neaizmirstamo 2025.gada ceļojumu, jo labākās viesnīcas izķer | Skatīt vairāk
no 399 EUR
Pasākums, kas paliks atmiņās! Jurmala Golf Club & Hotel
Jurmala Golf Club & Hotel piedāvā īpašu vietu un programmu jūsu nākamajam korporatīvajam vai komandas saliedēšanas pasākumam! | Skatīt vairāk
no 29 EUR
Hotel Jūrmala SPA - Sezonas piedāvājums Estravel Latvia
1 nakts 2 personām ērtā numurā, brokastis, atpūta Wellness Oasis // + izvēle: vakariņasa vai SPA procedūra | Skatīt vairāk
no 147 EUR
Meksikas ēdienu variācijas mūsu virtuvē! Viesistaba
Meksikas ēdienu variācijas mūsu virtuvē, 15.10.2024/18:00, Kursu vada: Dzintars Jaunpujāns | Skatīt vairāk
no 60 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.42283201sec.