Gatavo no ziemas sezonas gardumiem

Ziemas sezonā uzturā ieteicams lietot rudenī ievāktos vietējos dārzeņus – kāpostus, bietes, burkānus, kā arī ievestos sezonas augļus mandarīnus. Šajos produktos esošās uzturvielas palīdzēs uzlabot veselību un stiprināt imunitātes sistēmu.

Izmēģini kādu no trīs oriģinālajām un vienkārši pagatavojamajām ziemas sezonas produktu receptēm, ko piedāvā LIDO šefpavāri. Lai labi garšo!

Baltvīnā sautēti kāposti

Uzkarsē pannu un izkausē vienu ēdamkaroti zosu tauku. Kad tauki uzkarsēti pannā, ber vienu lielu smalki sagrieztu sīpolu un vienu plānās šķēlītēs sagrieztu lielu ābolu bez mizas. Cep līdz āboli sāk karamelizēties un sīpoli apbrūnēt, pievieno 180ml baltvīnu no Reinas ielejas (Vācija), kas Latvijā vairāk pazīstams kā Rīslings. Nedaudz iztvaicē alkoholu un visu masu pārlej sautējamā katlā. Tajā masai pievieno 0.5 kg skābētu kāpostu, šķipsniņu sāls, tējkaroti cukura, lauru lapu, divas krustnagliņas, apmaisa un sautē ar vāku līdz kāposti paliek mīksti. Pasniedz kopā ar cūkgaļas vai liellopa gaļas cepeti.

 Krāsnī ceptas bietes un burkāni ar kazas sieru

Izvēlas mazas vai vidējas bietes un vidēji lielus burkānus Nogriež zaļumus un galus, ja tie ir gari. Krāsni uzsilda līdz 200 C, dārzeņus nomazgā un nemizotus ietin folijā. Liek krāsnī un cep 70 minūtes. Izņem no krāsns, atdzesē, nomizo un griež aptuveni 0,5 cm biezās ripās. Ņem kazas vai Fetaki sieru, sagriež 0,5 cm biezos gabaliņos. Kārto uz galda šķīvja pamīšus – biete, siers, burkāns, siers. Pēc izlikšanas ieteicams pārkaisīt ar zaļumiem un pārliet ar pesto mērci. Pasniedz kā uzkodu gan pie gaļas, gan veģetāriem ēdieniem.

Cepti mandarīni brūnā cukura glazūrā

Izvēlas lielus, oranžus mandarīnus ar raupju mizu, nomazgā, nomizo un pārgriež šķērsām uz pusēm. Katrā mandarīna pusē mīkstumā iesprauž divas krustnagliņas un ar mīkstumu uz augšu novieto uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru. Atsevišķā trauciņā sajauc brūno cukuru ar kanēli un katru mandarīna pusi apber ar vienu ēdamkaroti masas. Liek krāsnī cepties 8 minūtes 200°C temperatūrā. Pēc izņemšanas no krāsns izņem krustnagliņas, sakārto deserta traukā, dekorē ar plānām, nemizota mandarīna šķēlītēm un dzērvenēm.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.11.2025 - 10.11.2025  GORS - pasaules līmeņa akustika Rēzeknē! Rēzeknes pilsētas TIC
Ienirsti Latgales sirdī – kur kultūra dzīvo un skan! GORS nav tikai koncertzāle, bet vesela pieredze ar pasaules klases akustiku, gardēžu virtuvi un | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.10.2025 - 08.11.2025 Krāsu baudīšana Tukuma pusē Tukuma TIC
Kad rudens iekrāso mežus zeltā un migla apskauj senos pilskalnus un ielejas, atklājas vietas rudenīgais skaistums. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.10.2025 - 08.11.2025 Relaksējies SPA Ventspils TIC
Ventspils Ūdens piedzīvojumu parkā pieejamas atpūtas un atveseļošanās iespējas dažāda vecuma grupu iedzīvotājiem un sportistiem. | Skatīt vairāk
Grūtnieču aprūpe Republikas laukuma klīnika
Grūtnieču aprūpe ir visaptverošs pakalpojums, kas nodrošina mātes un bērna veselību, drošību un emocionālu līdzsvaru. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.91488099sec.