Foto: Kolonāde.Mūsu stāsti
Autors: Laura Grīnvalde
Avots: BalticTravelnews.com
Tuvojoties Starptautiskajai sieviešu dienai, varam atminēties šo svētku ienākšanu pasaule un Latvijā. Pirmo reizi Sieviešu diena svinēta ASV. 1909.gadā Amerikas sociālistiskā partija izsludina februāra pēdējo svētdienu par Nacionālo sieviešu dienu. Latvijā, 1945.gadā, kad Latvija nonāk Padomju Savienības sastāvā un padomju funkcionāri sāk aktīvi ieviest ''jaunās padomju tradīcijas'', 8.marts arī Latvijā kļūst par svinamu dienu. 1990.gadu sākumā, Latvijai atgūstot neatkarību, Starptautisko sieviešu dienu pārstāj svinēt. Kopš 2008.gada tā atkal atzīta par atzīmējamu dienu. Mūsdienās šos svētkus tādā vai citādā formā atzīmē lielā daļā pasaules valstu. Citās tā ir oficiāla svētku diena, lielā daļā nav, bet tik un tā ir novērojama.
Arī Travelnews.lv un restorāns ''Kolonāde. Mūsu stāsti'' (www.kolonade.lv) vēlas apsveikt sievietes, dāvinot šefpavāra Antona Konstantinova gardo AUGĻU TARTARA UN ŠOKOLĀDES MUSSA recepti. Baudām!
Reklāma
TARTARS:
Nepieciešams:
Ananas – 1 mazs.
Ābols – 1 liels
Kivi – 2 gab.
Melone - ½ vai Pamelo ½
Zemenes – 1 paciņa dekorācijai.
Ola – 1gab.
Pūdercukurs – 0.125
Pagatavošana:
Visus augļus rūpīgi nomizo..
Ananasam izgriež cieto vidu, melonei un ābolam izņem sēklas;
Augļus sagriež smalkos kubiciņos (nesajaucot kopā)
Zemenes sagriež plānās šķēles,
Paņem apaļu formu, uzliek uz šķīvja, apkārt formai izlikt zemenes;
Formā pilda pa slāņiem visus augļus, un viegli katru kārtu piespiež ar karoti;
Atdala olu baltumu no olas dzeltenuma, pie baltuma pievieno pūdercukuru un saputo līdz stingrai, viendabībai masai.
Akurāti noņemt formu no augļiem, lai tornis saglāba formu, ar ēdamkarote paņemt olbaltumu putas, un uzlikt pa virsu tartaram.
ŠOKOLĀDES MUSS:
Nepieciešams:
Melnās šokolādes tāfelīte – 0.180
Saldais krējums – 0.100
Pūdercukurs vai cukurs – 0.040
Kafija – 0.050 ml ļoti stipras kafijas
Pagatavošana:
Šokolādi salauž gabalos un liek kausēties ūdens peldē.
Saldo krējumu akurāti saputot ar mikseri vidējā ātrumā.
Izkausētu šokolādi pievieno putukrējumam, pievieno kafiju un ātri visu samaisa viendabīgā masā.
Izlīdzina formā un likt uz 30 min ledusskapī, lai sacietē.
No atdzesētā musa ar saldējuma karoti (var izmantot arī 2 ēdamkarotes) sagatavo bumbas formas musu un liekam blakus augļu tartaram.
Dekorējam ar atlikušajām zemenēm un pūdercukuru.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.