Restorāns «Kolonāde. Mūsu stāsti» apsveic Sieviešu dienā un dāvina deserta recepti

Tuvojoties Starptautiskajai sieviešu dienai, varam atminēties šo svētku ienākšanu pasaule un Latvijā. Pirmo reizi Sieviešu diena svinēta ASV. 1909.gadā Amerikas sociālistiskā partija izsludina februāra pēdējo svētdienu par Nacionālo sieviešu dienu. Latvijā, 1945.gadā, kad Latvija nonāk Padomju Savienības sastāvā un padomju funkcionāri sāk aktīvi ieviest ''jaunās padomju tradīcijas'', 8.marts arī Latvijā kļūst par svinamu dienu. 1990.gadu sākumā, Latvijai atgūstot neatkarību, Starptautisko sieviešu dienu pārstāj svinēt. Kopš 2008.gada tā atkal atzīta par atzīmējamu dienu. Mūsdienās šos svētkus tādā vai citādā formā atzīmē lielā daļā pasaules valstu. Citās tā ir oficiāla svētku diena, lielā daļā nav, bet tik un tā ir novērojama.

Arī Travelnews.lv un restorāns ''Kolonāde. Mūsu stāsti'' (www.kolonade.lv) vēlas apsveikt sievietes, dāvinot šefpavāra Antona Konstantinova gardo AUGĻU TARTARA UN ŠOKOLĀDES MUSSA recepti. Baudām!

TARTARS:

Nepieciešams:

Ananas – 1 mazs.

Ābols – 1 liels

Kivi – 2 gab.

Melone  - ½  vai Pamelo ½

Zemenes – 1 paciņa dekorācijai.

Ola – 1gab.

Pūdercukurs – 0.125

Pagatavošana:

Visus augļus rūpīgi nomizo..

Ananasam izgriež cieto vidu, melonei un ābolam izņem sēklas;

Augļus sagriež smalkos kubiciņos (nesajaucot kopā)

Zemenes sagriež plānās šķēles,

Paņem apaļu formu, uzliek uz šķīvja, apkārt formai  izlikt zemenes;

Formā pilda pa slāņiem visus augļus, un viegli katru kārtu piespiež ar karoti;

Atdala olu baltumu no olas dzeltenuma, pie baltuma pievieno pūdercukuru un saputo līdz stingrai, viendabībai masai.

Akurāti noņemt formu no augļiem, lai tornis saglāba formu,   ar ēdamkarote paņemt olbaltumu putas, un uzlikt pa virsu tartaram.

ŠOKOLĀDES MUSS:

Nepieciešams:

Melnās šokolādes tāfelīte – 0.180

Saldais krējums – 0.100

Pūdercukurs  vai cukurs – 0.040

Kafija – 0.050 ml ļoti stipras kafijas

Pagatavošana:

Šokolādi salauž  gabalos un liek kausēties ūdens peldē.

Saldo krējumu akurāti saputot ar mikseri vidējā ātrumā.

Izkausētu šokolādi pievieno putukrējumam, pievieno kafiju un ātri visu samaisa viendabīgā masā.

Izlīdzina formā un likt uz 30 min ledusskapī, lai sacietē.

No atdzesētā musa ar saldējuma karoti (var izmantot arī 2 ēdamkarotes) sagatavo bumbas formas musu un liekam blakus augļu tartaram.

Dekorējam ar atlikušajām zemenēm un pūdercukuru.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Vaboles muižas parks TAKA
Vaboles parks ir veidots kā ainavu jeb angļu stila grāfu Plāteru-Zībergu pusmuižas parks (19. gs.). | Skatīt vairāk
Ilgas muižas pils TAKA
Ēka celta pēc arhitekta Vilhelma Neimaņa projekta 19. gs. otrā pusē kā Ilgas muižas medību pils. | Skatīt vairāk
Atpūtas parks “Stalkers” TAKA
Labiekārtotais parks atrodas gleznainā vietā Daugavas krastā meža ielokā dabas parka “Daugavas loki” teritorijā. | Skatīt vairāk
Jāņu lielizrāde “Skroderdienas Silmačos” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
22. jūnijā plkst. 20.00 Strenču brīvdabas estrādē Jāņu LIELIZRĀDE – R.Blaumaņa komēdija “SKRODERDIENAS SILMAČOS”. | Skatīt vairāk
no 7 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::5.75811696sec.