Cenu atšķirība starp vakariņām un biznesa pusdienām – kā tā veidojas?

Katru dienu strādājošie cilvēki dodas pusdienās, un lielākā daļa no mums ir ievērojusi, ka cenas, par kādām varam iegādāties restorānā biznesa pusdienas, atšķiras no tā, cik daudz tiktu samaksāts, ieturoties tajā pašā vietā, piemēram, vakarā. Travelnews.lv sazinājās ar restorānu pārstāvjiem, lai noskaidrotu, kāds ir iemesls šādai cenu atšķirībai.

Mūsdienīgā uzkodu restorāna Džems vadītājs un galvenais "džemotājs" Jānis Žīgurs stāsta, ka ir vairāki iemesli, kādēļ biznesa pusdienas restorānā maksā lētāk kā jebkura cita ēdienreize. Viens no iemesliem ir tas, ka jāpielāgojas laikam un naudas resursiem, ko cilvēks var atvēlēt konkrētajai ēdienreizei. Proti, lai paēstu pusdienas, ir dota aptuveni pusstunda, 40 minūtes laika, un tad ir jāatgriežas pie darbiem, savukārt vakarā klientiem, kuri atnāk uz restorānu, ir vairāk laika. "Vēl arī jāņem vērā, ka neviens netērēs pusdienām tādu naudu, kādu tērētu vakariņām. Ikviens no mums skaita savu naudu – vienai pusdienu reizei cilvēks neatvēlēs 35 eiro, jo tomēr ir jāēd katru dienu," skaidro Žīgurs. Tāpat savu lomu spēlējot ēdiena daudzums – pusdienās nereti klients paņem vienu ēdienu, kamēr vakarā tās ir vairākas kārtas.

Džems vadītājs norāda, ka, lai arī cenas atšķiras, ēdienu kvalitāte ir tā pati: "Es pats braucu uz tirgu, jo tur var dabūt vissvaigāko produkciju – svaigus produktus izmantojam gan biznesa pusdienu, gan vakariņu gatavošanai. Vienīgā atšķirība ir tāda, ka biznesa pusdienām sastāvdaļas ir sagatavotas iepriekš, bet vakarā viss tiek veidots pilnīgi bez sagatavēm."

Līdzīgu viedokli izsaka arī ģimenes restorāna Hercogs vadītājs Oskars Evaltovičs, kurš paskaidro, ka cenu atšķirība neslēpjas ēdiena kvalitātē, bet ir vairāki racionāli iemesli, kādēļ biznesa pusdienu cena atšķiras no vakariņu cenas: "Pirmkārt, biznesa pusdienas tiek sagatavotas jau priekšlaicīgi. Jāņem vērā, ka tajās delikatešu nebūs – klientam pasniegsim vienkāršāku ēdienu par pieņemamu cenu, savukārt vakariņās tiks piedāvāti izsmalcinātāki ēdieni." Otrs iemesls esot ātrums – biznesa pusdienas ir domātas, lai ikviens varētu aptuveni 40 minūtēs paēst un doties atpakaļ strādāt, bet vakariņas tiek katram cilvēkam gatavotas speciāli, tādēļ aizņem vairāk laika.

"Biznesa pusdienās pie mums tiek pasniegts garšīgs, ātri pagatavojams un cilvēkiem saprotams ēdiens, savukārt vakariņās vairāk tiek vērtēts pavāra talants ēdiena gatavošanā, kas sastāv no vairākiem komponentiem, piemēram, izskata, sastāvdaļām, apkalpošanas un citiem" par iemesliem, kādēļ atšķiras biznesa pusdienu un ierasto maltīšu cenas, iesāk stāstīt Inese Vīcupa, blakus Rīgas pilij esošā restorāna Burkāns vadītāja. Viņa norāda, ka biznesa pusdienas ir domātas, lai cilvēks stundas laikā varētu paēst, un tās ir vairāk vai mazāk iepriekš jau ir sagatavotas. Savukārt vakarā ēdiens lielākoties tiek gatavots pilnīgi no nekā, un tā pagatavošanā tiek izmantoti vairāk resursi, zināšanas, turklāt cenā tiek iekļauts ne vien ēdiens, bet arī personīgā attieksme un apkalpošana.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.09.2024 - 29.09.2024 Atklāj Bauskas novada daudzveidību TOP 12 Bauskas TIC
Atklāj Bauskas novada daudzveidību kādā no 12TOP objektiem–iespaidīgas muzeju kolekcijas,vēsturiskas vietas un ēkas,dzīvnieku sētas,augstākā | Skatīt vairāk
Latvija
Ciemos pie NeParastā barona Bumbiera  Madonas TIC
NeParastumi Ērgļu pusē- barona Bumbiera "Bumbiermuižā". Viņš pats šeit iegriežas reti, tādēļ viesiem ir iespēja nakšņot muzikālajā sveču | Skatīt vairāk
Baudi rudeni dabas takās Bauskas novadā! Bauskas TIC
Atklāj senāko zemgaļu, augstāko iekšzemes, iespaidīgākās karsta kritenes Latvijā, mītisko Dievdārziņu un salu, kur Mūsai un Mēmelei satekot, | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.09.2024 - 30.09.2024 NEparasti garšīgais saldējums pie Madonas? Madonas TIC
Turpinām vasaras ziņu seriālu par "NE parastām" Madonas novada tūrisma vietām. Šoreiz neparastums ir z/s "Līvi" kazas piena saldējums un citas | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.61312103sec.