Interesanti fakti par visiem tik pazīstamām olīvām

Visā pasaulē iecienīts zaļais bezholesterīna zelts – olīveļļa. Atšķirībā no vīna, kur fermentācijas process vīnogu sulai piešķir jaunas kvalitātes, olīveļļai olīvu fermentācija nav vēlama. Labākā olīveļļa tiek iegūta no olīvām, kas spiestuvē nonāk nefermentējušās. Pirmā spieduma olīveļļa pazīstama kā virgin vai extra virgin, atkarībā no tās smaržas un garšas īpašībām.

Nepieciešams aptuveni četri līdz pieci kilogrami olīvu, lai iegūtu vienu litru olīveļļas. Nepieciešamo olīvu daudzumu eļļas iegūšanai nosaka olīvu kvalitāte. No viena olīvkoka var ievākt 50 līdz pat 150 kilogramu olīvu, un olīvkoka stādiņam nepieciešami astoņi gadi, lai sāktu ražot.

Daudzi domā, ka zaļās un melnās olīvas ienākas divu dažādu veidu olīvkokos, taču patiesībā zaļās olīvas ir negatavas olīvas, kas novāktas agrāk, jau oktobrī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Piedāvā atpūtas un apskates ceļojumus! AirGuru
Populārākie galamērķi, izdevīgākās cenas, pēdējā brīža piedāvājumi, viss iekļauts viesnīcas, nedēļas nogales piedāvājumi... | Skatīt vairāk
Viesu māja “Pie draugiem” Augšdaugavas novada Tūrisma nodaļa
Viesu māja “Pie draugiem” piedāvā naktsmītnes komfortablos numuros, pirti un dīķi, svinību telpas, bērnu rotaļu laukumu, sporta laukumu, Wi-Fi | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2025 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2025 1st-studio.com

 
Total Timed::0.50597906sec.