Interesanti fakti par visiem tik pazīstamām olīvām

Visā pasaulē iecienīts zaļais bezholesterīna zelts – olīveļļa. Atšķirībā no vīna, kur fermentācijas process vīnogu sulai piešķir jaunas kvalitātes, olīveļļai olīvu fermentācija nav vēlama. Labākā olīveļļa tiek iegūta no olīvām, kas spiestuvē nonāk nefermentējušās. Pirmā spieduma olīveļļa pazīstama kā virgin vai extra virgin, atkarībā no tās smaržas un garšas īpašībām.

Nepieciešams aptuveni četri līdz pieci kilogrami olīvu, lai iegūtu vienu litru olīveļļas. Nepieciešamo olīvu daudzumu eļļas iegūšanai nosaka olīvu kvalitāte. No viena olīvkoka var ievākt 50 līdz pat 150 kilogramu olīvu, un olīvkoka stādiņam nepieciešami astoņi gadi, lai sāktu ražot.

Daudzi domā, ka zaļās un melnās olīvas ienākas divu dažādu veidu olīvkokos, taču patiesībā zaļās olīvas ir negatavas olīvas, kas novāktas agrāk, jau oktobrī.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.09.2024 - 30.09.2024 Stand-up komēdija “Mačo” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
29. augustā plkst. 18.00 Trikātas Kultūras namā aicinām uz stand-up komēdiju “MAČO”! Mačo lomā iejutīsies aktieris Ainārs Ančevskis. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.09.2024 - 02.10.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Liepājas Mākslas forums Liepājas reģiona TIB
Šajā nedēļas nogalē – no 27. līdz 29. septembrim – tiks atzīmēta mūsdienu mākslas festivāla “Liepājas Mākslas forums” desmitgade. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.52045202sec.