Populāri Latvijas restorāni dalās ar svētku mielasta receptēm

Svētkos mazliet vairāk kā ikdienā gribas veltīt laiku nesteidzīgai baudīšanai. Gribas izgaršot svētkus gan burtiski, gan grimt gastronomiskās baudās. Iesakām svētkos pamēģināt palutinās savas un ģimenes, draugu un tuvinieku lokā pamēģināt ko jaunu. Latvijas restorānu šefpavāri dalās savās svētku mielasta receptēs. Ieskaties! Iespējams tieši Tev noderēs jaunas idejas!


Restorāna "Kolonāde. Mūsu stāsti" šefpavāra Aināra Volodkas svētku recepte:

* Piparkūku slāņojums, sarkanvīnā pagatavots bumbieris, vaniļas saldējums (recepte 6 personām)

Sastāvdaļas:

Piparkūku mīkla 500g
Skābais krējums 250g

Pagatavošana: piparkūku mīklu sadala 5 daļās un katru daļu plāni izrullē, izveido formu. Cep krāsnī katru apmēram 12 minūtes.
Kad mīkla izcepta to atdzesē. Liek kārtās sākot ar mīklu, tad skābo krējumu, mīklu, krējumu utt., tā līdz tiek izmantotas visas kārtas. Pēdējā kārtā liekam skābo krējumu un uz šis kārtas caur sietu izsijājam drupinātas piparkūkas.
Slāņojumam jāpastāv ledusskapī apmēram 4 stundas, lai tas savelkas un iegūst vajadzīgo garšu. Tad tas ir gatavs pasniegšanai.

Marinēti bumbieri:

Bumbieri 6gb
Sarkanvīns 150ml
Krustnagliņas 3gb
Cukurs brūnais 50g
Ābolu sula 150ml
Upeņu sula 200ml

Pagatavošana:

Uzkarsē katliņu, tajā ielej vīnu, to vāra nedaudz, lai izgaro alkohols, tad pievieno sulas, cukuru, krustnagliņas, vāra. Ņem maza izmēra bumbierus, tos nomizo, liek karstā marinādē, pāris minūtes uz uguns tos pasilda, tad noņem un atstāj bumbierus marinādē. Porciju pasniedz - slāņojuma gabaliņu ar medus šūnu, karstu marinēto bumbieri, vaniļas saldējumu.

Baltic Beach Hotel & SPA restorāna "Caviar Club" šefpavāra Kristapa Jokmaņa recepte:

*Īrijas savvaļas lasis ar "vierge" mērci, sautētiem tomātiem un pupām.


Sastāvdaļas:

Lasim:

Laša filejas gabaliņš -180-200 gr.

Dzidrināts sviests vai laba eļļa -30 gr

Sāls pēc garšas

Pupiņām:

"Haricota" pupiņas -50 gr.

Tīrītas zaļās cūku pupas -20 gr.

Zirnīšu pākstis -30 gr.

Tomāts -1 gab. (puse mērcei, puse pupiņām)

Ķiršu tomātiņi -4 gab.

Olīveļļa -10 gr

Sāls pēc garšas

Mērcei:

Olīveļļa -20 gr.

Citronu sula -10 gr

Sāls pēc garšas

Pipari pēc garšas

Rozīnes -10 gr

Vīnogas -20 gr

Tomātu kubiņi no tomāta puses.

Pagatavošana:

Īrijas laša filejas gabalu apcepam dzidrināta sviestā, beram sāli pēc garšas, cepam grozot un laistot ar karsto sviestu līdz gatavs (iesaku lasi cept ne līdz galam gatavu). Tomātu un ķiršu tomātiņus blanšējam, un ķiršu tomātiņiem noņemam mizu, bet tomātam izņemam arī sēklas, tomāta filejas sagriežam mazos kubiņos, ķiršu tomātiņus atstājam veselus, "haricota" pupiņas un zirnīšu pākstis noblanšējam un sagriežam smalkāk, cepam sviestā pupiņas ar zirnīšiem, kad tie karsti, pievienojam tomātus, ātri apmaisām un ņemam nost (tomātu kubiņi var sākt jukt ārā, bet ķiršu tomātiņiem gan jāpaliek veseliem). Mērcei sajaucam citronu sulu ar olīveļļu, pievienojam briedinātas rozīnes, tīrītas vīnogas un atlikušos tomātu filejas kubiņus, kārtīgi samaisām.(vēlams uztaisīt 30-40 minūtes iepriekš, lai mērce var savilkties). Visas sastāvdaļas kārtojam uz šķīvja.


Restorāna Konvents šefpavāra Māra Pastara recepte:

* Piparkūku medus kūka:

Mīklai:

Medus 3ēd.k.

Soda 1t.k.

Citrona sula 1t.k.

Cukurs 100g

Olas 2gb

Milti 200g

Sāls

Kakao 3t.k.

Kanēlis 1t.k.

Malts ingvers 1t.k.

Malti muskatrieksti 0.5t.k.

Maltas krustnagliņas 0.5t.k.

Krēmam:

Skābs krējums 500g

Cukurs 150g

vanilīns

Pagatavošana:

Saputo olas ar cukuru. Medu izkausē, pievieno sodu, citronu sulu, kakao un visas garšvielas, masu iemaisa olās un iesijā miltus, vienmērīgi izmaisa. Masu smērē uz cepamā papīra veidojot 7 līdzīga izmēra un formas plāksnes un cep 180˚C 6-8min. Gatavas plāksnes saliek vienu uz otras un apgriež malas. Atgriezumus sakapā. Krējumu samaisa ar cukuru un vanilīnu un smērē starp plāksnēm, virspusē un pa malām. Virspusi un malas apkaisa ar sakapātajiem atgriezumiem. Liek Kūku ir iespēja nobaudīt restorānā KONVENTS pasūtot Ziemassvētku ēdienkartes piedāvājumu līdz 27.12.2015

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izdota brošūra “Bauskas novads aicina"! Bauskas TIC
Izdota tūrisma brošūra “Bauskas novads aicina!” latviešu un angļu valodā, iekļaujot fotogrāfijas, aprakstus par tūrisma objektiem un citu aktuālo | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.11.2024 - 26.11.2024 27. novembrī Cesvainē Santjago ceļa stāsts Madonas TIC
„Ceļš ir ceļš un Ceļš..”. Ko tas nozīmē -noskaidrosim ceļojumu stāstu vakarā par Portugāles un Latvijas Santjago ceļos pieredzēto! | Skatīt vairāk
Liepājas skaņas Rundāles pilī Bauskas TIC
14. decembra vakars Rundāles pils Baltajā zālē būs veltīts kamermūzikai. | Skatīt vairāk
Svētku garšas tirdziņš Tukumā Tukuma TIC
Ikvienu interesentu gaidīs mājražotāji un amatnieki ar saviem gardumiem un darinājumiem. Notekti būs iespēja atrast svētku dāvanas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.56355214sec.