Autors: Madara Zvejniece
Avots: Komunikācijas Aģentūra
Ziemas vakaros tā vien gribas panašķoties ar kādu viegli pagatavojamu un sātīgu maltīti. Receptēs padalās Linda Tellgrena, bloga "Lindas Virtuve" autore.
Reklāma
Ar karamelizētiem sīpoliem un kausētu Trikata Emmental Light sieru pildīta saldskābmaize
Saldskābmaize kopā ar īpaši sagatavotiem sīpoliem ir ārkārtīgi garda delikatese sev un viesiem. Tā iederēsies kā uzkoda pirms maltītes vai kā sātīgs pavadonis putojoša alus glāzei. Izkusušais siers ir neatņemama ēdiena sastāvdaļa - lai arī Trikata Ementāles Light sieram ir samazināts tauku saturs, tas kūst un garšo tikpat labi kā treknākie līdzinieki.
Sastāvdaļas (2 lielākām porcijām vai 4 nelielām uzkodām):
● 4 sarkanie sīpoli
● 2 ēdamk. eļļas cepšanai
● 80ml balzametiķis
● 2 ēdamk. cukura
● 1 tējkarote svaiga timiāna lapiņu
● šķipsniņa sāls
● 4 lielas saldskābmaizes šķēles
● pēc izvēles - 1 ēdamkarote gī sviesta
● 4 biezas šķēles Trikata Emmental Light siera
Gatavošana:
1. Nomizo sīpolus, pārgriez gareniski uz pusēm un tad sagriez plānās un pēc iespējas vienāda biezuma ripiņās.
2. Uzkarsē pannu un uz vidējas uguns lej uz pannas eļļu. Pievieno sīpolus un kārtīgi samaisi – tā, lai tie būtu pārklāti ar eļļu. Cep 5 minūtes, līdz sīpoli sāk ‘svīst’ un kļūt caurspīdīgi. Pievieno balzametiķi, cukuru, sāli un svaigo timiānu. Uz lēnas uguns sīpolus cep 15 minūtes, pa laikam apmaisot.
3. Ja vēlies maizes šķēles skaisti zeltainas, apcep tās pannā uz vidējas uguns no abām pusēm gī sviestā. Šo soli vari arī izlaist.
4. Divas maizes šķēles novieto vienu otrai blakus. Uz tām vienmērīgā kārtā liec karamelizētos sīpolus, tiem virsū – siera šķēles (tās var būt nedaudz pāri maizes riku malām). Noslēdz visu ar atlikušajām divām maizes šķēlēm. Maizīti liec uz cepampannas, kas izklāta ar cepamo papīru, un cep cepeškrāsnī (ja iespējams – grila režīmā), līdz siers izkusis (aptuveni 8-10 minūtes). Izņem no krāsns, pārgriez vidū uz pusēm un pasniedz siltas.
Zaļo griķu, sarkano biešu un Trikata Holandes Light siera salāti
Sātīgi salāti no sakņu dārzeņiem. Tajos ir saliktie ogļhidrāti un olbaltumvielas ar zemu tauku saturu. Derēs gan pusdienām, gan vakariņām. Viegli pamatot, ja lieto jau novārītas bietes un gatavu salātu lapiņu maisījumu. Trikata Holandes Light siers salātiem gan piešķir sāļu noti, gan gan nodrošina sātu.
Izejvielas (2 personām):
● 150g zaļo griķu
● šķipsniņa jūras sāls
● 300ml auksta ūdens
● 2 vārītas bietes, sagrieztas biezās šķēlēs
● 4 lielas salātu lapas vai sauja jauktu salātu lapiņu
● puse saldā sīpola, nomizots un sagriezts plānās šķēlītēs
● 50g ķirbju sēklu
● sarkano redīsu dīgsti
● 125g Trikata Holandes Light siera, sagriezts kubiņos
Salātu mērcei:
● 1 ēdamk. pirmā spieduma olīveļļas
● 2 ēdamk. citrona sulas
● 1 tējk. kļavu sīrupa vai medus
● 1 ķiploka daiviņa, nomizota un izspiesta caur ķiploku spiedi
Gatavošana:
1. Zaļos griķus noskalo zem tekoša ūdens. Pievieno ūdeni, šķipsniņu sāls un vāri, līdz griķi mīksti. Gatavus vēlreiz noskalo zem tekoša ūdens.
2. Mērces sastāvdaļas liec mazā bļodiņā un samaisi kopā.
3. Salātu sastāvdaļas liec lielā bļodā, pārlej ar mērci un samaisa un pasniedz galdā.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.