Valdība atbalsta izmaiņas likumā «Par aviāciju», paplašinot gaisa pārvadātāju iespējas un institūciju kompetenci

Valdība atbalsta izmaiņas likumā «Par aviāciju», paplašinot gaisa pārvadātāju iespējas un institūciju kompetenci

2024. gada 18. jūnijā Ministru kabinets (MK) atbalstīja Satiksmes ministrijas (SM) rosinātās izmaiņas likumā “Par aviāciju”. Grozījumi likumā tiek veikti, lai nodrošinātu Latvijā reģistrētiem gaisa pārvadātājiem piekļuvi lidojumiem ASV gaisa pārvadājumu tirgū, lai konkrētāk definētu pilnvaras institūcijām, kas saistītas ar valsts nozīmes civilās aviācijas lidlauka attīstību, kā arī lai paplašinātu aviācijas nozares institūciju kompetenci.

Ar grozījumiem likumā “Par aviāciju” tiks piešķirtas pirmpirkuma tiesības valsts nozīmes civilās aviācijas lidlauka īpašniekam uz nekustamajiem īpašumiem MK noteiktajās valsts nozīmes civilās aviācijas lidlauka un tā attīstībai nepieciešamās teritorijas robežās. Grozījumi paredz noteikt  kārtību, kādā valsts vai kapitālsabiedrība un pašvaldība izmanto pirmpirkuma tiesības valsts nozīmes civilās aviācijas lidlauka teritorijā, kā arī lidlauka attīstībai nepieciešamajās teritorijās.

Izmaiņas likumā paredz arī vairāku aviācijas nozaru institūciju kompetences paplašināšanu. VA “Civilās aviācijas aģentūra” tiks noteikts pienākums nodrošināt ICAO, EASA un ECAC starptautisko tehnisko prasību ieviešanu un īstenošanu, tostarp veicot arī tiesību aktu izstrādi. Savukārt biedrības “Latvijas Izpletņlēkšanas federācija” kompetencē būs veikt izpletņlēcēju sertificēšanu un uzraudzību, kā arī pilnvarojums noteikt šo pakalpojumu maksu. Biedrības “Latvijas Paraplanierisma federācija” kompetencē turpmāk būs paraplānu pilotu un vinčas operatoru sertificēšana un uzraudzība, kā arī pilnvarojums noteikt šo pakalpojumu maksu.

Likumā tiks precizēta kārtība bezpilota gaisa kuģu atvērtās kategorijas A2 apakškategorijas un specifiskās kategorijas teorētisko zināšanu eksāmenu kārtošanu attālinātā režīmā, līdztekus precizējot to, kas ir tiesīgs  izsniegt apliecinājumu par sekmīgu teorētisko zināšanu eksāmenu nokārtošanu.

Izmaiņas likumā paredz noteikt speciālu termiņu tādu prasību iesniegšanai tiesā, kas izriet no Eiropas Parlamenta un Padomes Regulas par kompensāciju un atbalstu pasažieriem sakarā ar iekāpšanas atteikumu un lidojumu atcelšanu vai ilgu kavēšanos.

Pēc izskatīšanas Ministru kabinetā, izmaiņas likumā “Par aviāciju” tiks virzītas izskatīšanai Saeimā.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.06.2024 - 03.07.2024 Brīvdienu mikslis KidsHike.com
Kur šis atrodas? | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.05.2024 - 29.06.2024 ROKA DZIESMU SVĒTKI | Džūkstē Tukuma TIC
29. jūnijā pie Džūkstes Kultūras nama pirmie “ROKA DZIESMU SVĒTKI” sadarbībā ar Latvijas Rokmūzikas Asociāciju. | Skatīt vairāk
Tukuma novada piekrastes naktsmītnes Tukuma TIC
Te būs saraksts ar naktsmītnēm no Bērzciema līdz pašam Bigauņciemam! | Skatīt vairāk
Aizvadi vasaru "SAULI TVEROT" Cēsu novadā! Cēsu TIC
Jaunajā Cēsu novada vasaras ceļvedī ir apkopotas idejas neaizmirstamiem piedzīvojumiem, jautrām aktivitātēm un daudz kā cita noderīga! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.75549412sec.