Sāk darbu pie Rīgas lidostas jaunās daudzstāvu autostāvvietas projektēšanas

Sāk darbu pie Rīgas lidostas jaunās daudzstāvu autostāvvietas projektēšanas

RIX Rīgas lidostas jauno daudzstāvu autostāvvietu projektēs uzņēmums “BM-projekts”, kas uzvarēja Rīgas lidostas izsludinātajā iepirkumā. Stāvvieta nākotnē atradīsies pie lidostas termināļa jaunās ēkas un nodrošinās vairāk nekā 400 īstermiņa stāvvietas tieši pie jaunā termināļa.

Turpinot iesākto lidostas paplašināšanas sesto kārtu, Rīgas lidosta noslēgusi līgumu ar uzņēmumu “BM-projekts” par daudzlīmeņu autostāvvietas būvprojekta izstrādi. Autostāvvietas ēkai plānoti četri stāvi un tā būs savienota ar lidostas–“Rail Baltica” stacijas galeriju, estakādi un piebraucamajiem ceļiem. Noslēgtais līgums paredz būvprojektā iekļaut drošus gājēju kustības risinājumus gan nokļūšanai lidostas terminālī, gan dzelzceļa stacijā, tāpat tajā jāparedz motociklu, mopēdu un velosipēdu novietošanas iespējas.

Visos stāvvietas līmeņos ir paredzēta monitoringa sistēma brīvo stāvvietu noteikšanai un norādīšanai, pasažieru lifti, lidostas informācijas monitori, karsto dzērienu un uzkodu automāti, elektroauto uzlādes vietas, izsaukuma punkti pasažieriem ar ierobežotām pārvietošanās spējām un cits aprīkojums, kas ierašanos un uzturēšanos lidostā padarīs ērtāku ikvienam. Vides pieejamības prasības būs jānodrošina visā ēkā.

Uz stāvvietas jumta paredzēts izvietot saules paneļus, un arī kopumā projektā plānota efektīva, racionāla un ilgtspējīga būvmateriālu un iekārtu izvēle un lietojums.

Noslēgtais līgums paredz, ka pilns būvprojekts no būvprojekta minimālā sastāvā izpildītājam jāizstrādā un būvvaldē jāsaskaņo deviņu mēnešu laikā. Līguma summa ir 248 tūkstoši eiro. Daudzstāvu stāvvietas būvniecība ir viens no etapiem RIX Rīgas lidostas jaunā pasažieru termināļa projekta realizācijā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.07.2024 - 17.07.2024 Atpūtas māja "Dole" mājas kafejnīca aicina Bauskas TIC
Bauskas novada atpūtas māja "Dole" aicina uz Mājas kafejnīcu dienām 27.-28.jūlijā! Ieskaties! | Skatīt vairāk
Latvija
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 09.07.2024 - 20.07.2024 Lieluzvedums PRECĪBU TIRGUS ATKAL TUKUMĀ Tukuma TIC
2024. gada Tukuma svētku kulminācijas pasākums ir lieluzvedums "Precību tirgus atkal Tukumā". 20.jūlijā pulksten 22:00 | Skatīt vairāk
Vasaras atpūta pie Madonas novada ezeriem Madonas TIC
Pavadi brīvdienas kādā no atpūtas vietām pie mūsu puses ezeriem. Kad gaiss smaržo pēc ezera, draugu sarunām un bērnu smiekliem, vasara ir | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61293292sec.