«airBaltic»: Šobrīd regulāru savienojamību ar Liepāju nav plānots atjaunot

«airBaltic»: Šobrīd regulāru savienojamību ar Liepāju nav plānots atjaunot

2024. gada vasarā Latvijas nacionāla lidsabiedrība “airBaltic” nāca klajā ar labām ziņām – atsākušies lidojumi no Rīgas uz Liepāju, kas tika pārtraukti pandēmijas laikā. Tiesa gan, tikai tā dēvētie pop-up lidojumi, un tikai daži. Lai gan sociālajos tīklos ļaudis bija sajūsmā par iespēju aizlidot uz Liepāju, nemaz tik daudz pasažieru šos reisus neizmanto.

“Tā saucamos airBaltic pop-up jeb speciāli organizētos reisus maršrutā Rīga-Liepāja-Rīga šovasar izpilda lidmašīna Airbus A220-300, kuras ietilpība atkarībā no konfigurācijas ir līdz 145 personām. Šobrīd iespējams vērtēt piepildījumu pirmajos reisos, un to aizpildījums bijis ap 50%. Skatoties uz nākamajiem reisiem, arī tur aizpildījums ir līdzīgs, taču tas, protams, var mainīties. Jau šobrīd izceļas tas, ka reisos, kuri datumu ziņā ir tuvāk pasākumu – “Tet” rallija un “Summer Sound” – norisei, biļetes tiek pirktas straujāk. Taču pozitīvi, ka vietas šajos lidojumus uz Liepāju un no Liepājas uz Rīgu ir pieejamas, līdz ar ko aicinām izmantot šo iespēju,” Travelnews.lv norāda “airBaltic .

Pagaidām vēl nav apkopota informācija, vai šos reisus izmantojuši ari tranzītpasažieri. Šos datus apkopot lidsabiedrība sola pēc pop-up reisu sērijas noslēguma.

“Šobrīd regulāru savienojamību ar Liepāju nav plānots atjaunot. pēc lidsabiedrības aprēķiniem, ņemot vērā potenciālo pieprasījumu un reisu aizpildījumu, maršruts Rīga-Liepāja-Rīga pašreizējos apstākļos kaut vai sezonālā regularitātē nebūs rentabls. Jāatgādina, ka pandēmijas laikā lidojumi konkrētajā maršrutā tika apturēti, jo spēkā bija Covid-19 ierobežojumi un pastāvēja ļoti zems pieprasījums. Savukārt 2024. gadā neesam atgriezušies pie šī maršruta, jo airBaltic flotē vairs nav mazāka tipa lidmašīnu, kā tas bija vēl pandēmijas laikā. Pašreiz uzņēmuma rīcībā ir viena tipa flotes lidmašīnas – Airbus A220-300 ar 145 vietu ietilpību. No rentabilitātes viedokļa izdevīgāk ir uzturēt viena tipa floti,” uz jautājumu, vai varam kādreiz cerēt uz regulāru aviosatiksmi ar Liepāju, norādīja “airBaltic".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Grobiņā ātrākais moto pasākums šogad Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
“Street Race” - ātruma braucienu paraugdemonstrējumi. Tajos aicināts piedalīties ikviens motobraucējs ar savu spēkratu. Bikini Bike Wash, ballīte, | Skatīt vairāk
Latvija 5 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.07.2024 - 26.07.2024 Apmeklē mājas kafejnīcas! Aizkraukles novada TIC
Apmeklē mājas kafejnīcas Vidusdaugavā - baudi 23 mājas kafejnīcu piedāvājumu Aizkrauklē, Skrīveros, Jaunjelgavā, Pļaviņās un Koknesē! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.07.2024 - 31.07.2024 IV Folkloras festivāls “Lipa kust" Balvu TIC
Ziemeļlatgalē svinēs IV starptautisko festivālu “Lipa Kust” un IX Latgales stāstnieku festivālu | Skatīt vairāk
īpašs ģimenes piedāvājums Bellevue Park Hotel Riga
Īpašais ģimenes piedāvājums! | Skatīt vairāk
no 150 EUR
Uzņēmumi


airBaltic
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.46453786sec.