«airBaltic» ikgadējā aptauja liecina par augstu klientu apmierinātības līmeni un lojalitāti

«airBaltic» ikgadējā aptauja liecina par augstu klientu apmierinātības līmeni un lojalitāti

Latvijas lidsabiedrība airBaltic ir apkopojusi savas ikgadējās klientu aptaujas rezultātus par 2023. gadu. Plašajā aptaujā, kurā tika apkopotas atsauksmes no vairāk nekā 10 000 airBaltic tiešo klientu, kuri ceļoja 2023. gadā, ir iegūts padziļināts ieskats par klientu paradumiem, vēlmēm un apmierinātības līmeni. Šie secinājumi uzsver uzņēmuma spēcīgo pozīciju tirgū un apņemšanos nodrošināt klientu apkalpošanu augstākajā līmenī.

Aptaujā piedalījās respondenti no vairāk nekā 20 valstīm, īpašu uzmanību pievēršot Latvijai, Lietuvai, Igaunijai un Somijai, kas ir airBaltic bāzes tirgi. Aptauja tika veikta tiešsaistē, izmantojot datorizētas tīmekļa intervijas, un tajā piedalījās 10 475 respondenti, sasniedzot ievērojamu 10,5% atsaucības līmeni. Šie dati tika ievākti 2024. gada martā.

airBaltic prezidents un izpilddirektors Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: “Mēs esam ļoti gandarīti par mūsu klientu pozitīvajām atsauksmēm. Tas apliecina uzņēmuma apņemšanos nodrošināt augstākās klases ceļošanas pieredzi. Šajā aptaujā gūtās atziņas palīdzēs mums nepārtraukti uzlabot mūsu pakalpojumus un nodrošināt mainīgās pasažieru vajadzības. Raugoties nākotnē, airBaltic plāno turpināt paplašināt savu maršrutu tīklu, uzlabot pakalpojumus un arī turpmāk koncentrēties uz klientu apmierinātību. Šo centienu mērķis ir nodrošināt, lai airBaltic arī turpmāk būtu ceļotāju iecienītākā lidsabiedrība Baltijas reģionā un ārpus tā.”

Uzlabojums gada griezumā un unikāla pozīcija

airBaltic ir nostiprinājusi savu pozīciju kā ceļotāju pirmo izvēli – lidsabiedrību izvēlas 59% respondentu. Gadu iepriekš airBaltic kā pirmā izvēle bija 56% ceļotāju.

Ceļojumu biežums un preferences

89% respondentu norāda, ka pēdējo sešu mēnešu laikā ceļojuši vismaz vienu reizi, bet 40% lidojuši reizi divos līdz trīs mēnešos. Pastāvīgais ceļošanas paradums liecina par airBaltic klientu lojalitāti. Runājot par iecienītākajām lidostām, 42% respondentu joprojām visbiežāk izvēlas RIX Rīgas lidostu, tādējādi uzsverot lidsabiedrības spēcīgo klātbūtni un savienojamību reģionā.

Ceļošanas iemesli

Aptaujā tika noskaidrots, ka brīvdienas kopā ar ģimeni ir galvenais ceļošanas iemesls, ko minēja 50% respondentu. Tālāk sekoja atpūtas ceļojumi (40%), kā arī draugu un ģimenes apciemošana (33%). Korporatīvie ceļojumi veidoja 30%, un atpūtas vai darba braucienus minēja 24% respondentu. Šīs atziņas liecina, ka personisko un komandējumu braucienu īpatsvars ir līdzīgs.

Ceļabiedri un kompānija

Lielākā daļa respondentu dod priekšroku ceļošanai kopā ar dzīvesbiedru vai partneri (58%), 48% bieži ceļo vieni, bet 30% ceļo kopā ar bērniem

Lidsabiedrības izvēle un klientu lojalitāte

airBaltic joprojām ir iecienītākā lidsabiedrība 89% respondentu, kas ir ievērojams rādītājs, īpaši salīdzinājumā ar tuvākajiem konkurentiem – attiecīgi 34% un 31%. Šis augstais rādītājs tiek skaidrots ar ērtajiem lidojumu laikiem, konkurētspējīgām cenām un plašo lidojumu tīklu. airBaltic rekomendācijas indekss (NPS) ievērojami palielinājies, sasniedzot 40 punktus 2024. gadā salīdzinājumā ar 29 punktiem 2023. gadā.

Vērtīgākie pakalpojumi un klientu atziņas

Reģistrēta bagāža ir papildpakalpojums, ko pasažieri joprojām novērtē visaugstāk, tam seko sēdvietu rezervēšana un smagā rokas bagāža. Kā galvenie iemesli, kāpēc pasažieri izvēlas airBaltic, nevis citas lidsabiedrības, tika minēti ērti lidojumu laiki (51%), izdevīgu cenu piedāvājumi (43%) un plašs galamērķu tīkls (31%).

Aptaujā tika uzsvērta arī airBaltic unikālā pozīcija ceļotāju apziņā. Lidsabiedrība tiek uztverta kā hibrīds, kas apvieno gan tradicionālo, gan zemo cenu pārvadātāju elementus, un tas to atšķir no citām lidsabiedrībām. Šī unikālā pozīcija airBaltic padara spēcīgāku un konkurētspējīgāku.

airBaltic lepojas ar to, ka piedāvā komfortu un augstas kvalitātes pakalpojumus bez augstām izmaksām. Pasažieriem ir pieejamas dažādas cenu iespējas, tostarp biļetes gan Ekonomiskajā, gan Biznesa klasē. Biļetes ekonomiskajā klasē ir piemērotas ceļotājiem, kuri vēlas elastību, izvēloties tādus papildpakalpojumus kā reģistrēto bagāžu, smago rokas bagāžu, ēdināšanu lidmašīnā un iepriekšēju sēdvietu rezervāciju. Biznesa klases biļetes nodrošina pilna servisa biļešu komplektu, kas iekļauj prioritāru reģistrēšanos un iekāpšanu, sēdvietu biznesa klasē salona priekšpusē ar papildu brīvu sēdvietu, lai nodrošinātu lielāku privātumu, trīs ēdienu gardēžu maltīti, neierobežotu daudzumu dzērienu un ātrāku izkāpšanu no lidmašīnas pēc ielidošanas.

airBaltic nodrošina lidojumus vairāk nekā 130 maršrutos no Rīgas, Tallinas, Viļņas, Tamperes un sezonāli no Grankanārijas piedāvājot ērtus savienojumus lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā un Kaukāza reģionā. Pilns airBaltic lidojumu saraksts un biļetes ir pieejamas uzņēmuma mājaslapā www.airbaltic.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.07.2024 - 03.08.2024 Jūgendstils Jaunjelgavas vecpilsētā Aizkraukles novada TIC
Apskati Jaunjelgavas, ko dēvē par vārtiem uz Sēliju, pilsētas vēsturisko centru – Vecpilsētas parku. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.07.2024 - 04.08.2024 Mājas kafejnīcu dienas Dienvidkurzemē Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Jau šajā nedēļas nogalē turpinām gastronomisko ceļojumu pa Dienvidkurzemi. Šoreiz "Leišmalītē" - Priekules apkārtnē. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.07.2024 - 01.08.2024 Sajūtu diena Likteņdārzā Aizkraukles novada TIC
27. jūlijā no pulksten 11.00 - 14.00 Likteņdārzā notiks nu jau par tradīciju kļuvusī Sajūtu jeb Ģimenes diena. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.07.2024 - 31.07.2024 Atpūties Junior Suite 304 ar skatu uz Domu Dome Hotel
Atpūties Junior Suite 304. 🗝️ ar vannu un skatu uz Doma katedrāli. ✨ | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.941782sec.