«airBaltic» šogad saņems otru «Airbus A220» pilnībā aprīkoto lidojuma simulatoru

«airBaltic» šogad saņems otru «Airbus A220» pilnībā aprīkoto lidojuma simulatoru

Latvijas lidsabiedrība airBaltic ir gatava paplašināt apmācību iespējas, jo šogad tiks piegādāts otrs Airbus A220 pilnībā aprīkotais lidojuma simulators. Jaunais simulators, kura piegāde plānota 2024. gada ceturtajā ceturksnī, ievērojami uzlabos lidsabiedrības iespējas apmācīt un uzlabot pilotu kvalifikāciju, atbalstot gan lidsabiedrības flotes paplašināšanos, gan tās Pilotu akadēmijas turpmāku attīstību.

airBaltic turpinot augt ar šobrīd ekspluatācijā esošām 48 lidmašīnām un vēl papildu desmit lidaparātiem, kurus paredzēts saņemt līdz 2025. gadam, ir palielinājies pieprasījums pēc jaunu pilotu apmācības. Līdz ar jaunu lidmašīnu saņemšanu pieaug arī nepieciešamo pilotu skaits, tāpēc ir svarīgi izveidot modernu apmācību infrastruktūru. Otrais simulators ir būtisks ieguldījums šo vajadzību nodrošināšanai.

airBaltic izpilddirektors un prezidents Martins Gauss (Martin Gauss) norāda: “Otrā Airbus A220 simulatora saņemšana ir nozīmīgs solis uz priekšu mūsu nepārtrauktajos centienos nodrošināt airBaltic pilotiem pasaules līmeņa apmācību. Pieaugot airBaltic flotei un paplašinoties mūsu darbībai, palielinās arī mūsu apņemšanās nodrošināt visaugstākos drošības, efektivitātes un izcilības standartus pilotu apmācībā. Šis ieguldījums ne tikai atbalsta airBaltic turpmāko izaugsmi, bet arī nostiprina mūsu kā nozīmīga globālās aviācijas nozares dalībnieka pozīcijas.”

Jaunais simulators nodrošinās 6 000 pieejamības stundu gadā, un tā optimālais izmantošanas mērķis ir 5 500 līdz 6 000 stundu. Tas iekļauj laiku, kas paredzēts gan atkārtotai, gan sākotnējai apmācībai, kā arī tehniskajai apkopei, kas ir ļoti svarīga, lai nodrošinātu simulatora veiktspējas saglabāšanu augstākajā līmenī.

Jaunais simulators atbalstīs ne tikai airBaltic flotes paplašināšanu, bet arī veicinās apmācības iespējas tehniskajam personālam un uzlabos airBaltic Pilotu akadēmijas piedāvājumu, jo īpaši tādās jomās kā apkalpes sadarbības (MCC) kurss. Otrā simulatora pieejamība ļaus airBaltic arī iznomāt pieejamās laika nišas citām aviokompānijām, tādējādi vēl vairāk palielinot modernā airBaltic treniņcentra izmantošanas iespējas.

Tā kā Ziemeļeiropā Airbus A220 pilnībā aprīkoto lidojumu simulatoru skaits ir ierobežots – tādi ir tikai divi, ieskaitot airBaltic –, šī paplašināšanās nostiprina airBaltic kā vadošā mācību centra pozīcijas reģionā. Citi līdzīgi simulatori Eiropā atrodas Vācijā, Šveicē, Itālijā un Francijā.

airBaltic rīcībā drīzumā būs divi pilnībā aprīkoti simulatori, kas ir kvalificēti saskaņā ar jaunākajām EASA (Eiropas Aviācijas drošības aģentūras) 2. izdevuma prasībām, tostarp vislabākās precīzās navigācijas PBN (performance-based navigation – uz veiktspēju balstītas navigācijas) un UPRT (upset prevention and recovery training – traucējumu novēršanas un atjaunošanas apmācības) iespējām. Abi simulatori ir aprīkoti ar 60 collu elektriskās kustības sistēmu (Stroke Electric Motion), kā arī modernāko vizuālo sistēmu, kas sastāv no četru megapikseļu LED projektoru sistēmas un diviem priekšējiem displejiem. CAE7000XR sērijas FFS, kas aprīkots ar CAE Tropos™ 6000XR vizuālo sistēmu vēl nebijušai reālisma sajūtai, palīdzēs apmierināt airBaltic Training aizvien pieaugošās pilotu apmācību vajadzības.

airBaltic Pilotu akadēmijā šobrīd studē 136 studenti. Vairums ir no Baltijas valstīm, taču pārstāvētas ir arī citas Eiropas Savienības valstis, to skaitā Dānija, Vācija, Francija, Somija, Spānija, Itālija, un citas. Kopskaitā vairāk nekā 10% Pilotu akadēmijas studentu ir sievietes. Līdz šim pēc absolvēšanas airBaltic jau kā darbinieki pievienojušies 112 studenti.

Vairāk informācijas par Pilotu akadēmiju: https://airbaltictraining.com/lv

airBaltic nodrošina lidojumus vairāk nekā 130 maršrutos no Rīgas, Tallinas, Viļņas, Tamperes un sezonāli no Grankanārijas piedāvājot ērtus savienojumus lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā un Kaukāza reģionā. Pilns airBaltic lidojumu saraksts un biļetes ir pieejamas uzņēmuma mājaslapā www.airbaltic.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Naukšēnu brūža svētki 2024 Valmieras novada Tūrisma pārvalde
21.septembrī no plkst.12.00 visi laipni aicināti uz Naukšēniem ar dažādām aktivitātēm svinēt Naukšēnu brūža svētkus! | Skatīt vairāk
MOTIVĒJOŠIE BRAUCIENI! Latvia Tours
👉VEIDOJIET POZITĪVA UZŅĒMUMA TĒLU. 👉APBALVOJIET LOJĀLOS KLIENTUS, DARBINIEKUS. 👉MOTIVĒJIET JAUNIEM PANĀKUMIEM. 👉SALIEDĒJIET KOLEKTĪVU, | Skatīt vairāk
Svinam svētkus kopā! Burzma
Garšu un notikumu telpa Burzma-ēdienu halle Rīgā ar terasi. Brokastis, pusdienu piedāvājums, kafija, dzērieni, vakariņas baudīšanai restorānā vai... | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43755913sec.