«airBaltic» gatavošanās IPO virzās uz priekšu

«airBaltic» gatavošanās IPO virzās uz priekšu

2024. gada 30. augustā Ministru kabinets skatīja jautājumus par Latvijas nacionālās lidsabiedrības airBaltic gatavošanos sākotnējam publiskajam piedāvājumam (initial public offering – IPO). Gatavošanās procesā airBaltic vienkāršos esošo uzņēmuma akciju struktūru, lai tā kļūtu pievilcīgāka investoriem.

airBaltic prezidents un izpilddirektors Martins Gauss: “Sekojot veiksmīgai airBaltic attīstībai 2024. gada pirmajā pusē, šobrīd mēs kopā ar bankām un starptautiskajiem konsultantiem intensīvi gatavojamies airBaltic akciju kotācijai biržā.”

Ceļā uz IPO lidsabiedrība ir nolēmusi konsolidēt jeb apvienot četras esošās akciju kategorijas vienā. Šāds solis ir ierasta starptautiska prakse, lai padarītu akciju struktūru vēl caurspīdīgāku un pievilcīgāku tirgum. Turklāt pamatkapitāla samazināšana uzlabos paša uzņēmuma kapitāla struktūru. Līdz ar akciju konsolidāciju samazinās arī to nominālvērtība. Šādas darbības mērķis ir uzlabot lidsabiedrības kapitāla daļu, samazinot pamatkapitālu un to novirzot iepriekšējo gadu zaudējumu segšanai. Tas ir tehnisks grāmatvedības process un nemaina ne lidsabiedrības vērtību, ne valsts akciju paketes vērtību.

airBaltic prezidents un izpilddirektors Martins Gauss: “Mūsu šī brīža prioritāte ir nodrošināt airBaltic gatavību nākamajiem attīstības posmiem. Lidsabiedrības izaugsme sniegs augstu pievienoto vērtību Latvijas valstij, sabiedrībai un ekonomikai kopumā. Savukārt akciju struktūras vienkāršošana ir viens no mājasdarbiem, ko jāveic tagad, lai palīdzētu uzņēmumam īstenot IPO. Jāakcentē, ka IPO mērķis ir palielināt uzņēmuma kapitālu un piesaistīt jaunus investorus, kas citkārt palielinās uzņēmuma vērtību. Plānots, ka potenciālais IPO ļaus ne tikai finanšu investoriem, bet arī privātiem mazumtirdzniecības investoriem kļūt par airBaltic akcionāriem.”

“airBaltic ieņem svarīgu lomu reģiona IKP izaugsmē un savienojamības nodrošināšanā. Vienlaikus lidsabiedrība veicina investīciju plūsmu, atbalsta pakalpojumus, rada darbavietas un nodrošina nodokļu ieņēmumus, kas būtiski ietekmē daudz plašāku ekonomisko ainu,” piebilda Gauss.

Valdības sēdē skatīti arī citi izpildāmie priekšnosacījumi sekmīgai IPO un akciju kategoriju konsolidēšanai, to skaitā savienojamības (galamērķu) un lidojuma skaita un lidostas Rīga kā airBaltic pamata lidojumu bāzes saglabāšana.

airBaltic nodrošina lidojumus vairāk nekā 130 maršrutos no Rīgas, Tallinas, Viļņas, Tamperes un sezonāli no Grankanārijas piedāvājot ērtus savienojumus lidsabiedrības maršrutu tīklā Eiropā, Tuvajos Austrumos, Ziemeļāfrikā un Kaukāza reģionā. Pilns airBaltic lidojumu saraksts un biļetes ir pieejamas uzņēmuma mājaslapā www.airbaltic.com.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.08.2024 - 08.09.2024 Desmitie Kokmuižas svētki Valmieras novada Tūrisma pārvalde
7.septembrī no plkst.12.00 Kocēnos notiks jau desmitie Kokmuižas svētki – dzīres! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.08.2024 - 03.09.2024 Zinību dienas brančs "Baltvillā" Baltvilla
Sviniet skolas gada sākumu garšīgajā un svētku noskaņām pilnajā brančā Baltvillas terasē! Svētku bufetes galdā celsim daudz un dažādus svētku | Skatīt vairāk
Uzņēmumi


airBaltic
,

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.61064482sec.