Uzsāk RIX Rīgas lidostas attīstības plāna izstrādi turpmākajiem 40 gadiem

Uzsāk RIX Rīgas lidostas attīstības plāna izstrādi turpmākajiem 40 gadiem

RIX Rīgas lidosta ir uzsākusi darbu pie lidostas jaunā attīstības plāna un tā stratēģiskās ietekmes uz vidi novērtējuma izstrādes. Atjaunotais attīstības plāns ietvers vadlīnijas un rekomendācijas Rīgas lidostas attīstībai turpmākajiem 40 gadiem, prognozējot satiksmes apjoma izmaiņas un atbilstošu lidostas teritorijas un infrastruktūras attīstību līdz 2050. gadam un pēc tā.

RIX Rīgas lidostas valdes priekšsēdētāja Laila Odiņa uzsver: “Rīgas lidosta arī turpmāk būs Latvijas gaisa vārti uz pasauli, un jaunajā ilgtermiņa attīstības plānā nostiprināsim mūsu stratēģisko vīziju būt par Ziemeļeiropas satiksmes centru, kas veicina Latvijas konkurētspēju reģionā. Tas ir iespējams, tikai laicīgi un mērķtiecīgi plānojot lidostas kā starptautiska satiksmes centra attīstību, ērtus un drošus savienojumus pasažieriem un biznesam, radot jaunas darbavietas un iespējas uzņēmējdarbības attīstībai.”

Plānu izstrādās saskaņā ar Starptautiskās civilās aviācijas organizācijas (ICAO) lidostu plānošanas rokasgrāmatas vadlīnijām, izvērtējot galvenos politiskos, ekonomiskos, sociālos, tehnoloģiskos, vides un citus faktorus, kas ietekmē lidostas ekonomisko darbību un konkurētspēju. Tāpat tiks ņemtas vērā starptautisko aviācijas organizāciju un uzņēmumu prognozes, aviokompāniju darbības plāni un Rīgas lidostas plānotās pasažieru un kravu pārvadājumu prognozes.

Neatņemama Rīgas lidostas ilgtermiņa attīstības plāna daļa būs darbības un infrastruktūras attīstība, kas nepieciešama, lai sasniegtu Eiropas Savienības Zaļā kursa, klimata neitralitātes un ilgtspējas mērķus. Pirmais no tiem – uzņēmuma Ilgtspējas stratēģijas mērķis sasniegt klimata neitralitāti līdz 2035. gadam.

Infrastruktūras attīstībā un scenāriju veidošanā tiks ņemtas vērā un piedāvātas digitalizācijas un automatizācijas iespējas un risinājumi. Tiks izvērtēti arī lidostas īpašumā esošie un apkārtējie zemes gabali, lai novērtētu to nepieciešamību lidostas turpmākai attīstībai, vietējo pašvaldību ietekmējošos faktorus, tostarp teritoriālās attīstības plānus un zonējumu.

Plānu 18 mēnešu laikā sagatavos Spānijas inženierkonsultāciju uzņēmums INECO un Latvijas vides inženiertehnisko pakalpojumu uzņēmums VentEko. Šo uzņēmumu apvienība tiesības izstrādāt lidostas attīstības plānu ieguva starptautiska konkursa rezultātā.

“Sadarbība ar Rīgas lidostu ir apliecinājums mūsu pieredzei lidostu attīstības konsultāciju jomā. Esam izstrādājuši projektus galvenajām Spānijas lidostām, kā arī tādās valstīs kā Nīderlande, Grieķija, Meksika un Maroka. Mums izrādīto uzticību izmantosim, izstrādājot Rīgas lidostas jauno attīstības plānu, kas uzlabos lidostas darba efektivitāti un pasažieru pieredzi, nodrošinot Latvijai jaunu nākotni aviācijas nozarē,” saka INECO valdes priekšsēdētājs Sergio Vázquez Torrón.

INECO ir 1968. gadā Spānijā dibināts ilgtspējīgas mobilitātes un digitālās transformācijas inženierkonsultāciju uzņēmums, kas visā pasaulē piedāvā visaptverošus inovatīvus risinājumus jaunai, ilgtspējīgākai un drošākai mobilitātei. Latvijas uzņēmums VentEko, viens no vadošajiem nozares uzņēmumiem Baltijā, kopš 1997. gada nodrošina vides inženiertehniskos pakalpojumus un vides pārvaldības pakalpojumus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
"Leonardo da Vinči mašīnas" Motormuzejā Motormuzejs
No 6. septembra Rīgas Motormuzejs piedāvā iespēju apmeklēt starptautisko ceļojošo izstādi "Leonardo da Vinči mašīnas”. | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.08.2024 - 07.09.2024 Rudens stādu gadatirgus Šlokenbekas muižā Tukuma TIC
RUDENS STĀDU, AMATNIEKU UN MĀJRAŽOTĀJU GADATIRGUS Šlokenbekas muižā būs 7.septembrī no pulksten 10:00 līdz 15:00. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.08.2024 - 07.09.2024 Kazdangas parka svētki Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs
Par neatņemamu rudens pirmā mēneša daļu ir kļuvuši Kazdangas parka svētki, kas 7. septembrī gaidīs viesus. | Skatīt vairāk
Baltijas vīnogas 2024 Bauskas TIC
Savas izaudzētās ogas izrādīs lielākie Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vīnogu audzētāji. Visi interesenti laipni aicināti Bauskas pils pagalmā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.78094506sec.