Belgradas Nikolas Teslas lidosta Serbijā modernizējas un strauji attīstās

Belgradas Nikolas Teslas lidosta Serbijā modernizējas un strauji attīstās

Belgradas Nikolas Teslas lidosta ir tikko pabeigusi savu modernizācijas un paplašināšanas projektu, bet tā jau domā par jauniem paplašināšanas plāniem.

2023. gada augusta beigās Francijas prezidents Emmanuels Makrons un Serbijas prezidents Aleksandars Vučić tikās Belgradas lidostā. Sanāksmes iemesls: Nikolas Teslas lidosta ir pabeigusi savu vissvarīgāko modernizācijas un paplašināšanas projektu. Francijas uzņēmums «Vinci Airports» apņēmās to veikt, 2018. gada decembrī pārņemot koncesiju uz 25 gadiem.

Oficiālie darbi sakās 2019. gada jūlijā, abiem valstu prezidentiem klātesot. Kopš tā laika ir uzcelts 40 000 kvadrātmetru liels terminālis ar papildus divpadsmit vārtiem un vienpadsmit lidmašīnu stāvvietām. Lidostā ir izbūvētas jaunas auto stāvvietas un jauns termināļa piebraucamais ceļš, kā arī veikti daudzi ieguldījumi, lai samazinātu CO2 izmešus. Turklāt tika uzbūvēta otrā 3500 metrus garš starta un nosēšanās skrejceļš, lai varētu renovēt esošo skrejceļu.

«Air Serbia» plāno vēl vairāk
Pateicoties straujai lidsabiedrības «Air Serbia» paplašināšanai, satiksmes apjoms Belgradas lidostā no 6,2 miljoniem pasažieriem 2019. gadā pieauga līdz aptuveni 8 miljoniem pasažieriem 2023. gadā. Sakarā ar lidostas paplašināšanu tagad ir iespējami pat 15 miljoni pasažieru gadā. Tas ir izdevīgi Serbijas nacionālajai lidsabiedrībai «Air Serbia», kas vēlas turpināt attīstību. Tādējādi tā plāno četrkārtīgi palielināt apjomu savu tālajiem lidojumiem paredzēto gaisa floti.

Paplašināšana Expo 2027
«Air Serbia» attīstība Belgradas lidostā notiek ātrāk nekā tas tika plānots pirms dažiem gadiem, tāpēc lidosta jau tagad domā par jauniem paplašināšanas plāniem. Kā ziņo portāls «Ex-Yu Aviation», lidosta plāno trīs jaunus vārtus jaunizveidotajā terminālī un četru jaunu lidmašīnu stāvvietu izbūvi sakarā ar «Expo 2027», kas pirmo reizi notiks kādā no Dienvidaustrumeiropas valstīm.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atslodzes diena veselībai Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Izbaudiet vienu vērtīgu dienu, kas nāks par labu Jūsu veselībai. Ārsta konsultācija, dūņu aplikācijas, minerālūdens vanna, masāža. Programmas | Skatīt vairāk
50 EUR
Rezervē vietas skolēnu rudens brīvlaikā! 1Travel
Vēl ir laiks iegādāties atpūtas paketes par labām cenām! Sazinieties ar mums, un mēs piemeklēsim labāko piedāvājumu tieši jums. | Skatīt vairāk
Izcila 3 zvaigžņu viesnīca Rīgas centrā! Viktorija
Viesnīca Viktorija atrodas atjaunotā jūgendstila ēkā, Rīgas centrā, 15 minūšu pastaigas attālumā no Vecrīgas. | Skatīt vairāk
no 30 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.67276001sec.