Singapūras Čangi lidosta saņem jaunu mega terminālu

Singapūras Čangi lidosta saņem jaunu mega terminālu

Jau šobrīd futuristiskā un iespaidīgā Čangi lidosta Singapūrā nākotnē iegūs jaunu mega termināli. Šis jaunais projekts ir paredzēts, lai palīdzētu šai Dienvidaustrumāzijas pilsētai tuvākajā desmitgadē nostiprināt savas transporta un tranzīta pozīcijas.

Čangi lidosta greznajā Singapūras metropolē regulāri tiek minēta dažādos starptautiskajos reitingos kā viena no labākajām un skaistākajām lidostām pasaulē. Nākotnē šis iespaidīgais komplekss tiks papildināts ar mega termināli: 2025. gada pirmajā pusē sāksies darba procesi pie jau sen plānotā termināla 5 (T5), kas sāks darboties 2030. gadu vidū, kā nesen paziņoja Singapūras premjerministrs Lorenss Vongs.

Šobrīd lidostai ir četri termināļi, kā arī futūristiskā dzīves stila ēka, ko sauc par "The Jewel". Šī stikla apaļā būve tiek uzskatīta par arhitektūras meistardarbu un ceļotāju paradīzi: tajā atrodas 280 restorāni un veikali, kā arī 40 metrus augsts iekštelpu ūdenskritums, kas plūst no stikla jumta uz leju un ir apņemts ar terases dārziem.

Svarīgs transporta mezgls Dienvidaustrumāzijā
Dienvidaustrumāzijas ekonomiskā metropole jau tagad tiek uzskatīta par gaisa satiksmes centru reģionā. Tā kā citas Āzijas valstis masveidā iegulda lielus līdzekļus savas aviācijas infrastruktūras attīstībā, ir svarīgi, lai Čangi lidosta turpinātu augt. Nākotnē no Singapūras tiks apkalpoti 200 galamērķi, nevis 150, kā tas bija iepriekš. Projekts sākumā tika atlikts Covid-19 pandēmijas dēļ.

Jaunajam terminālam būs liela apkalpošanas jauda, proti, apmēram 50 miljoni pasažieru gadā. Salīdzinājumam: pirms pandēmijas lidostā visos terminālos kopā tika apkalpoti 68,3 miljoni pasažieru, bet 2023. gadā atkal bija tuvu 60 miljoniem, kas ir aptuveni 86% no pirms Covid līmeņa. Tādējādi Čangi lidosta bija viena no lielākajām lidostām Āzijā, bet pasaulē tā ieņēma "tikai" 17. vietu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Medumi aicina apmeklēt darbnīcas! TAKA
9. oktobrī plkst. 15.00, radošā darbnīca “Krāsainā svece”, 12+ | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.09.2024 - 30.09.2024 Izbaudi nebeidzamu vasaru Turcijā!  Coral Travel Latvia
Ceļošana rudenī ir tā vērta! Tāpēc negaidi un izmanto rudens brīvdienu piedāvājumus diviem pieaugušajiem + diviem bērniem populārākajos Turcijas | Skatīt vairāk
Izcila 3 zvaigžņu viesnīca Rīgas centrā! Viktorija
Viesnīca Viktorija atrodas atjaunotā jūgendstila ēkā, Rīgas centrā, 15 minūšu pastaigas attālumā no Vecrīgas. | Skatīt vairāk
no 30 EUR
“Autobuss debesīs” jubilejas koncerts Valmieras novada Tūrisma pārvalde
12.oktobrī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies grupas "Autobuss debesīs” jubilejas koncerts “Sitiet bungas, mani mīļie”! | Skatīt vairāk
no 15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.9350419sec.