Ārsti apgalvo, ka "gāzu palaišana" lidojuma laikā ir veselīga

Jaunā pētījumā, ko veikusi grupa jaunzēlandiešu ārstu, zinātniski pierādīta kāda visai dīvaina teorija – kā izrādās, "gāzu palaišana" lidojuma laikā ir vien ne tikai veselīga, bet pat ieteicama visiem ceļotājiem.

Kā apliecina pētījuma rezultāti, regulāra atbrīvošanās no vēdera gāzēm uzskatāma par īpaši veselīgu paradumu. Turklāt šāda rīcība lidojuma laikā, ņemot vērā pozitīvo efektu uz veselību, pēc zinātnieku domām, atsver tās negatīvos aspektus.

Kā zināms, parasti šis dabiskais fenomens cilvēku piemeklē vidēji desmit reizes dienā. Taču jaunā pētījuma rezultāti liecina, ka, atrodoties lidmašīnā, pastāv lielāka iespēja "palaist purkšķi".

"Vēdera gāzu izplūšanas aizturēšana var radīt diskomfortu un pat sāpes, vēdera piepūšanos, gremošanas traucējumus, kā arī grēmas. Vēl jo vairāk, problēmas, kas saistītas ar koncentrēšanos, lai kontrolētu vēdera gāzu izplūšanu, var atspoguļoties dažādos stresa izraisītos simptomos," minēts pētījumā, kuru vadījis dāņu gastroenterologs Jakobs Rozenbergs.

Pētījumā norādīts arī, ka lidaparātu pilotiem lēmuma pieņemšana par vai pret "gāzu palaišanu" var izrādīties visai sarežģīta.

"No vienas puses, ja pilots mēģina apturēt vēdera gāzu izplūšanu, viņam jārēķinās ar iepriekš minētajām sekām, tostarp koncentrēšanās spēju pavājināšanos, kas var atspoguļoties nespējā pilnībā kontrolēt lidaparātu," atzinuši pētnieki. "No otras puses, šo gāzu smaka var ietekmēt otrā pilota rīcībspēju, kas atkal uzskatāms par draudu lidojuma drošībai."

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.10.2024 - 16.10.2024 Rudens restorāna nedēļa Baltvillā Baltvilla
Kastaņi, trifeles, brieža steiks un kvasa saldējums - tādas rudenīgas noskaņas atradīsiet mūsu 3 kārtu īpašajā ēdienkartē no 8.-14.oktobrim par | Skatīt vairāk
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
10 dienas programmā “Antistress” būs kā ceļojums, kas ved arvien tālāk prom no enerģijas trūkuma, noguruma, nomāktības, bet ved arvien tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR
Vienīga vieta Ziemeļeiropā Neredzamā Pasaule
Atklāj pasauli pilnīgā tumsā vienīgajā Ziemeļeiropas muzejā. Uzzini, kā strādā tava dzirde, tauste, oža un garša. Rezervē ekskursiju jau šodien! | Skatīt vairāk
20-30% atlaide Deluxe kruīziem ar Ponant Estravel Latvia
Rudens un Ziemas kruīzi aizvadot 2024. gadu. Neaizmirstami pavadītam medusmēnesim vai sen kārotajām brīvdienām! | Skatīt vairāk
no 1780 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::7.69151711sec.