Fiziķis skaidro, kādēļ lidmašīnā pasniegtais ēdiens mēdz būt negaršīgs

Kāds amerikāņu fizikas profesors nācis klajā ar skaidrojumu, kādēļ lidojuma laikā pasniegtās maltītes bieži vien ir teju neēdamas.

Džejs Vekers no ASV Nacionālās paātrinātāju laboratorijas, kurš pazīstams kā dažādu zinātnisku mistēriju "izmeklētājs", stāsta, ka ierobežojumi, kas attiecas uz aviokompāniju pasniegto pārtiku, mūsdienās ir visai bargi.

Viņš atzīst, ka, lai pasažieriem pasniegtu karstu maltīti, iepriekš ēdienu nepieciešams sagatavot tā, lai to ilgāku laiku varētu sildīt pasniegšanai piemērotā traukā.

Parasti komerciālo avioreisu laikā pasniegtās maltītes tiek vai nu pilnībā, vai daļēji sagatavotas iepriekš. Pēcāk ēdiens tiek turēts noteiktā temperatūrā, jo lielākajā daļā gadījumu aviokompāniju resursi ir pārāk ierobežoti, lai maltītes varētu pagatavot pilnībā, sasaldēt, bet pēc tam – vēlreiz no jauna sildīt līdz pasniegšanas temperatūrai. Vekers piebilst, ka visbiežāk paiet krietns brīdis, kamēr iepriekš sagatavotais ēdiens tiek pasniegts pasažieriem – tikai atsevišķos gadījumos tā ir stunda vai pusotra, taču biežāk nepieciešams daudz vairāk laika.

Ēdienus, kurus pasniedz ilgāku, piemēram, transatlantisko lidojumu laikā, apkalpei nākas sildīt no jauna, taču šim nolūkam paredzētās krāsnis aviolaineru virtuvēs bieži vien nespēj nodrošināt pietiekamu temperatūru. Turklāt, ja jāpasniedz pusdienas 450 pasažieriem, krāsnis ir pārpildītas.

Vekers atzīst, ka ēdienu sastāvdaļu un dažādības ierobežojumi, ar ko jāsaskaras lidsabiedrībām, ir prātam neaptverami, tādēļ pasažieriem nevajadzētu veltīt lielu izbrīnu tam, kādēļ lidojuma laikā pasniegtais ēdiens pēc garšas bieži vien nav pielīdzināms pat lētā ēstuvē piedāvātajam.

Vēl viena problēma saistīta ar iespējamajām saslimšanām, uzņemot bojātu pārtiku, tādēļ rūpes par pasažieru drošību parasti ir pirmajā vietā un tikai pēc tam seko ēdiena garšas vai estētiskas nodrošināšana.

Vekers piebilst arī to, ka lidsabiedrībām parasti jāsaskaras ar visai ierobežotu budžetu ēdienu ingredientu iegādei, tādēļ bieži vien pasažieri spiesti mieloties ar maltītēm, kas gatavotas no lētām izejvielām.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 24.09.2024 - 12.10.2024 Groziņu vakars ar UFO un draugiem Valmieras novada Tūrisma pārvalde
11.oktobrī plkst.20.00 Kocēnu Kultūras namā groziņu vakars ar UFO un draugiem, DJ Japāni. | Skatīt vairāk
20 EUR
Bēdziet no pelēcības un plānojiet atpūtu! 1Travel
Latvijā tuvojas garās, tumšās dienas, taču jums ir iespēja aizbēgt uz saulaino ĒĢIPTI! | Skatīt vairāk
Vasaras sezonas 2025 ceļojumi! Latvia Tours
🔥 Vasaras sezonas 2025 ceļojumu AGRĀ REZERVĒŠANA ir sākusies! 👉 Sāc plānot savu neaizmirstamo 2025.gada ceļojumu, jo labākās viesnīcas izķer | Skatīt vairāk
no 399 EUR
Brīvdienu komēdija svingeru ritmos Valmieras novada Tūrisma pārvalde
27.oktobrī plkst.18.00 Valmieras Kultūras centrā brīvdienu komēdija svingeru ritmos “Lielguļamā gulta”. Autore – Rasa Bugavičute-Pēce. | Skatīt vairāk
no 15 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.40926385sec.