Par spīti protestiem, Stambulā tomēr būvēs trešo lidostu

Par spīti vides aktīvistu bažām un mēģinājumiem apturēt projekta attīstību, Turcijas Transporta ministrija sola, ka Stambulas trešā lidosta, kas varētu kļūt par vienu no noslogotākajām pasaulē, taps pavisam noteikti.

Pēc tiesas rīkojuma 2014. gada sākumā uz laiku tika pārtraukta jaunās lidostas būvniecība. Kā ziņo laikraksts Hurriyet, dabas aizstāvji bija griezušies tiesā, lai argumentētu, ka projekts varētu atstāt paliekošu negatīvu ietekmi uz vidi. 

Tomēr nu Turcijas transporta ministrs Lutfi Elvans atzinis, ka lidostas izbūve mežainā apvidū netālu no Terkosas ezera, 50 kilometrus uz ziemeļiem no Stambulas, apturēta netiks.

Paredzams, ka lidostas izbūves projekta pirmā fāze varētu noslēgties pēc aptuveni četriem gadiem. Tas nozīmē, ka ap 2018. gadu lidosta jau varēs apkalpot līdz pat 150 miljoniem pasažieru gadā.

Tikmēr Stambulas Ataturka lidosta jau šobrīd sasniegusi maksimālo noslodzi, kas skaidrojams ar strauju pasažieru skaita pieaugumu. Savukārt otra Eiropas lielākās pilsētas lidosta, kas darbību uzsāka 2001. gadā, aviopasažieru plūsmu ļāvusi kaut nedaudz sadalīt.

Lai gan jaunās lidostas būvniecība ir visai loģisks solis, vides aktīvisti bažījas par tās tuvumu Terkosas ezeram, kurš ir viens no Stambulas sešiem galvenajiem dzeramā ūdens ieguves avotiem. Viņi šo projekti nodēvējuši par "vides slaktiņu".

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.10.2024 - 12.10.2024 VJETNAMA! Vietu pieejamība Latvia Tours
Vietu pieejamība oktobrī, novembrī un decembrī! Lidojumu biļete no 949 EUR/pers. Ceļojuma cena no 1225 EUR/pers.* * lidojums, transfērs, viesnīca ar | Skatīt vairāk
no 1225.0 EUR
“Ārijas Elksnes” dzīves melodijas Valmieras novada Tūrisma pārvalde
Koncertprogramma ĀRIJAS ELKSNES DZĪVES MELODIJAS Valmieras Kultūras centrā 19.oktobrī 19.00! Piedalās pazīstami latviešu mūziķi. | Skatīt vairāk
Nakts Velobums Liepājas reģiona TIB
27. septembris, solās būt īpaša, jo no pulksten 20 Liepājas ielas pārņems Nakts Velobums – velorogaininga sacensības, kas noslēgs aktīvo | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.10.2024 - 12.10.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.39007998sec.