Jauns skeneris sola revolucionizēt drošības pārbaudes lidostās

Stāvēšana garā rindā lidostas drošības kontroles punktā, iespējams, jau drīz būs vēsture, un pasažieriem, lai izietu nepieciešamo pārbaudi, atliks vien paiet garām īpašai sienai.

Lai gan mūsdienu gaisa pārvadājumu realitāte ir spēcīgās pretrunās ar šādu fantāziju, jaunas paaudzes ķermeņa skeneris sola ievērojami vienkāršot veidu, kā lidostās norit drošības pārbaudes.

Jaunā skenera "Alfa3" darbību pamatā nodrošina tehnoloģija, kas jau šobrīd tiek izmantota lidostu skeneros. Taču "Alfa3" gadījumā pārbaudāmajai personai nav ne jāieiet speciālā kamerā, ne jāpaceļ rokas vai jāstāv nekustīgi: tā vietā atliek vienkārši paiet garām iekārtai.

Kā skaidro skenera izgudrotāja fiziķe Naomi Aleksandra no Madrides, līdzšinējās sistēmas atgriež detalizētu skenējamās personas attēlu, taču "Alfa3" izmanto pasīvo tehnoloģiju, kas spēj "redzēt" objektus zem apģērba, neatklājot cilvēka anatomiskās detaļas. Un, atšķirībā no lidostās izmantotajiem metāla detektoriem, tas ļauj identificēt arī nemetāliskus priekšmetus, piemēram, šķidrumus.

Viena no problēmām, kas saistīta ar līdzšinējiem skeneriem, ir visai augsta to neprecizitāte – reizēm pat vairāk kā 50 procentos gadījumu to atgrieztie attēli ir kļūdaini. Taču "Alfa3" nodrošina daudz augstākas izšķirtspējas attēlus, kas nozīmē augstu precizitāti, ļaujot identificēt draudus automātiski.

Tomēr visbūtiskākā jaunā skenera priekšrocība ir tā augstā caurlaides spēja – vismaz 400 cilvēki stundā, un tas varētu nozīmēt, ka nākotnē rindām pie drošības kontroles lidostās tiks pielikts punkts. Kā atzīst novatoriskās iekārtas izgudrotāja, nu atliek vien potenciālos pircējus iepazīstināt ar tās priekšrocībām, un tad var gaidīt pirmo skeneru "Alfa3" parādīšanos pasaules lidostās.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Koncertuzvedums “Drošības festivāls” Valmieras novada Tūrisma pārvalde
25.oktobrī plkst.19.00 Valmieras Kultūras centrā norisināsies koncertuzvedums "Drošības festivāls”, kurā piedalīsies Arturs Gruzdiņš un “Knīpas | Skatīt vairāk
no 10 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.09.2024 - 12.10.2024 Uzbekistānas ekskursijas tūre! AL SVETS
Aicinām piedalīties Uzbekistānas ekskursijas tūrē (tiešais lidojums Rīga-Taškenta-Rīga) ar iekšējiem transferiem "Afrosiab" ātrvilcienā un | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.09.2024 - 12.10.2024 Rezervē vietas skolēnu rudens brīvlaikā! 1Travel
Vēl ir laiks iegādāties atpūtas paketes par labām cenām! Sazinieties ar mums, un mēs piemeklēsim labāko piedāvājumu tieši jums. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.10.2024 - 12.10.2024 Tūrisma rallijs Liepājas reģiona TIB
Šoruden Dienvidkurzemes novada tūrisma centrs piedāvā ko īpašu – tūrisma ralliju, kas notiks pirmo reizi, aizsākot jaunu tradīciju šajā | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.65055299sec.