Populārākie autobusu ceļojumu galamērķi šovasar bijuši Igaunija, Lietuva un Polija

Populārākie autobusu ceļojumu galamērķi šovasar bijuši Igaunija, Lietuva un Polija

Šī gada pirmajā pusgadā tālsatiksmes autobusu operators “FlixBus” paplašināja savu maršrutu tīklu Latvijā, atklājot septiņus jaunus galamērķus. Tīkla paplašināšanās bijis likumsakarīgs solis šī brīža ekonomiskajā situācijā, cilvēkiem arvien vairāk izvēloties lētākas, pieejamākas un videi draudzīgākas ceļošanas iespējas. Arī vadošā tūrisma aģentūra Latvijā “Latvia Tours” gada pirmajā pusgadā novērojusi līdzīgu tendenci, proti, populārākie galamērķi ceļojumiem ar tālsatiksmes autobusiem no Latvijas bijuši uz Igauniju, Lietuvu un Poliju. Vidējais brauciena budžets vienai personai, ceļojot ar autobusu, bijis sākot no 50 eiro.

Andželīna Kostjukova, “FlixBus” vecākā biznesa attīstības vadītāja, skaidro: “Pieprasījums pēc tālsatiksmes autobusu pakalpojumiem nav mazinājies, un mēs turpinām novērot autobusu pasažieru skaita pieaugumu Baltijas valstīs. Cilvēki vēlas arvien vairāk ceļot, līdz ar to viņi vienmēr atrod veidu, kā to darīt. Esam novērojuši, ka mūsdienās ceļošana uz ārzemēm bieži vien ir lētāka nekā ceļošana tepat pa Latviju, tāpēc mēs esam atklājuši vairākus jaunus maršrutus un plānojam to darīt arī turpmāk. Tāpat atrodam veidus, kā piedāvāt ceļotājiem iespēju iepazīt pēc iespējas vairāk galamērķu, lai tie būtu ērti sasniedzami, kā arī par pieejamām izmaksām.”

Viņa norāda, ka “FlixBus” regulāri palielina maršrutu klāstu, paplašinot iespējas ceļotājiem no Latvijas izvēlēties sev piemērotāko un izmaksu ziņā izdevīgāko galamērķi. Piemēram, šogad uzņēmums atklāja jaunus maršrutus uz tādām Eiropas pilsētām kā Vīne (Austrija), Narva (Igaunija), Tampere, Joensū un tuvākajā laikā arī Rovaniemi (Somija), Ļubļana (Slovēnija) un Minhene (Vācija).

Neraugoties uz ekonomisko situāciju, cilvēki turpina ceļot
Ieva Keiša, “Latvia Tours” direktore, uzsver: “Šogad novērojām ļoti lielu pieprasījumu pēc ceļojumu produktiem. Jāņem vērā, ka inflācija ir sadārdzinājusi ceļojumu izmaksas, tāpēc nākotnē ceļojumi ar autobusiem varētu kļūt arvien pieprasītāki, ja pasažieru pārvadājumiem tiks nodrošināti elektroautobusi, vai arī izmantoti alternatīvi degvielas veidi, padarot ceļošanu ar autobusu videi draudzīgu. Jāatzīst arī, ka šādu ceļošanas veidu pārsvarā izvēlas klienti, kuri vēlas braukt lielākās kompānijās, vai cilvēki, kuri plāno savu maršrutu no sākuma līdz beigām. Tās parasti ir ģimenes, vecāka gadagājuma cilvēki un pat izglītības iestādes, plānojot ekskursijas.”

Andželīna Kostjukova arī piebilst, ka, ceļojot ar tālsatiksmes autobusu, cilvēkiem brauciena laikā ir iespēja apskatīt vairākus apskates objektus, ņemt līdzi vairāk mantu, kā arī tas kļūst par videi arvien draudzīgāku ceļošanas veidu. Turklāt šī tendence novērota ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē. “Mūsdienās arvien svarīgāk ir ceļot, izvēloties ilgtspējīgus ceļošanas veidus. Tāpēc arī mēs, “FlixBus”, regulāri ieguldām līdzekļus CO2 emisiju samazināšanā, lai līdz 2040. gadam Eiropā ieviestu bezemisiju autobusus,” akcentē A. Kostjukova.

Vienlaikus tūrisma aģentūras “Latvia Tours” pārstāve norāda, ka cilvēku ceļošanas paradumi ir ļoti dažādi, uzsverot, ka cilvēkiem, kuri izvēlas ceļot ar autobusu, vai tomēr izmantojot aviopakalpojumus, ir atšķirīgs ceļošanas mērķis un dažkārt pat ceļojuma budžets.

“Ir daļa iedzīvotāju, kas arvien biežāk dodas uz tāliem galamērķiem. Vidējais budžets, ko cilvēki mēdz tērēt avioceļojumiem, ir sākot no 1500 eiro vienai personai. Parasti tie ir siltāki galamērķi, piemēram, Ēģipte un Kanāriju salas, bet, lai izbaudītu kalnu slēpošanu - Francija, Itālija un Austrija. Populārākais vasaras galamērķis jau daudzus gadus ir Turcija, kā arī strauji pieaug pieprasījums pēc tādiem galamērķiem kā Melnkalne un Albānija, jo tie Latvijas tirgū ir samērā nesen ienākuši,” skaidro I. Keiša.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ražas svētki un gadatirgus Rēzeknē Rēzeknes pilsētas TIC
Klāt bagātais rudentiņš un septembra pēdējā svētdienā, kas šogad iekrīt 29.septembrī, kā ierasts, rēzeknieši un pilsētas viesi aicināti uz | Skatīt vairāk
VJETNAMA! Vietu pieejamība Latvia Tours
Vietu pieejamība oktobrī, novembrī un decembrī! Lidojumu biļete no 949 EUR/pers. Ceļojuma cena no 1225 EUR/pers.* * lidojums, transfērs, viesnīca ar | Skatīt vairāk
no 1225.0 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.09.2024 - 07.10.2024 Tūrisma dienas ir klāt! AirGuru
Lielākā ceļojumu izpārdošana ar 40% atlaidi vairāk nekā 100 piedāvājumiem ir klāt! Pasteidzies, labākās vietas izķer ātri! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.10.2024 - 05.10.2024 ĀBOLU SVĒTKI`24 DOBELĒ Dobeles novada TIC
Šo sestdien, 5. oktobrī no plkst. 11.00 līdz 15.00 Dārzkopības Institūta Pētera Upīša Ceriņu dārzā Dobelē tradicionāli tiks svinēti Ābolu | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::3.99429202sec.