Vilcienu apsargāšanai «Vivi» turpmāk izmantos dronus

Vilcienu apsargāšanai «Vivi» turpmāk izmantos dronus

Lai efektīvāk cīnītos ar vandalismu, tajā skaitā vilcienu nelikumīgu apzīmēšanu, pasažieru vilciena pārvadātājs “Vivi” no oktobra savu teritoriju apsargāšanai sācis izmantot dronu tehnoloģijas. Jaunais apsardzes risinājums spēj darboties 24/7 režīmā, nodrošinot daudz plašākas iespējas teritoriju monitorēšanā, kā arī savlaicīgāku operatīvās informācijas sniegšanu un reaģēšanu.

Neskatoties uz vadalisma gadījumu skaita nelielu kritumu, salīdzinot ar iepriekšējo gadu, vilciena pārvadātājs “Vivi” joprojām saskarās ar situācijām, kad atsevišķas personas, nesankcionēti iekļūstot pārvadātāja apsaimniekotajās teritorijās, mēģina veikt tajās novietoto vilcienu nelikumīgu apzīmēšanu. Lai arī daļā gadījumu apsardzes darbinieki savlaicīgi pamana pārkāpējus un novērš noziedzīga nodarījuma paveikšanu, vandaļiem vēlme atgriezties un īstenot iecerēto nereti saglabājas. Tādēļ, lai nodrošinātu pārvadātāja teritoriju efektīvāku uzraudzīšanu un daudz operatīvāku informācijas nodošanu apsardzes darbiniekiem un policijai, ”Vivi” savu objektu apsargāšanai sācis izmantot dronu tehnoloģijas.

Minētais risinājums sevī ietver iespēju monitorēt teritoriju 24/7 režīmā no augstuma, aptverot uzreiz visa objekta perimetru un reāllaikā fiksējot jebkāda veida kustību un kustības virzienu, informāciju nekavējoties nododot apsardzes darbiniekiem. Tāpat droni ir aprīkoti ar infrasarkanās gaismas sensoriem un termokamerām, kas spēj fiksēt pārkāpēju jebkurā diennakts laikā un precīzi noteikt tā atrašanās vietu.

“Mūsdienās viedo tehnoloģiju attīstību novērojam ikvienā nozarē, tajā skaitā arī drošības un apsardzes jomā. Robotizētie risinājumi ir ne tikai daudz funkcionālāki ar plašām iespējām apsargājamo teritoriju monitorēšanā, bet arī nodrošina ļoti precīzas informācijas operatīvu nodošanu, tādējādi būtiski uzlabojot īpašumu aizsardzību. Tādēļ man ir prieks, ka dronu tehnoloģijas, kuru ieviešana ir daļa no “Vivi” digitalizācijas stratēģijas, turpmāk uzraudzīs arī mūsu vilcienu drošību,’’ norāda AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs Raitis Nešpors.

Tāpat paredzēts, ka “Vivi” izmantotās dronu tehnoloģijas, ņemot vērā to aprīkojumu un iespējas, palīdzēs savlaicīgi pamanīt un tādējādi novērst arī ugunsgrēka draudus.

Dronu izmantošana teritoriju apsargāšanai ir ‘’Vivi’’ pilotprojekts, kura veiksmīgas norises gadījumā uzņēmums plāno dronu tehnoloģijas pakāpeniski ieviest vēl plašāk. Tāpat pozitīvs aspekts ir arī dronu risinājuma ekonomiskā puse – atkarībā no apsargājamās teritorijas specifikas, drona izmantošana izmaksā vidēji divas līdz trīs reizes mazāk par viena fiziskās apsardzes darbinieka pozīcijas uzturēšanu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
HALOVĪNS | Nakts piedzīvojums Tukuma mežos Tukuma TIC
Īpašais Halovīna pārgājiens. Meklēsim vilkačus Tukuma pusē! Jaunas aizraujošas aktivitātes mežā, bet arī iespēju piedzīvot ko nepiedzīvotu | Skatīt vairāk
Latvija
Halovīnu parks Bauskā Bauskas TIC
No 17. oktobra līdz 10. novembrim esat aicināti piedzīvot īstu Halovīna burvību katru dienu no plkst. 15:00 līdz 22:00. | Skatīt vairāk
Koncertstāsts Mežotnes baznīcā Bauskas TIC
Esat aicināti piedalīties koncertstāstā "Mežā ... nakts", kas norisināsies Kultūrtelpa "Mežotnes baznīca". | Skatīt vairāk
Skolēnu rudens ceļvedis Jelgavas reģionālais tūrisma centrs
Jelgavas TIC ir sagatavojis skolēnu rudens ceļvedi, kur idejas izzinošai dienas pavadīšanai Jelgavā un Jelgavas novadā atradīs kā klases, tā ģimenes | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::6.96886897sec.