Rīgas ostā pirmo reizi ienāks jaunuzbūvētais, videi draudzīgais kruīzu laineris «Mein Schiff 7»

Rīgas ostā pirmo reizi ienāks jaunuzbūvētais, videi draudzīgais kruīzu laineris «Mein Schiff 7»

Sestdien, 2024. gada 7. septembrī, Rīgas ostā savā pirmajā vizītē ieradīsies jaunais vācu kruīzu kompānijas TUI Cruises kruīzu laineris Mein Schiff 7, kas ekspluatācijā nodots pavisam nesen – šī gada jūnijā. Mein Schiff 7 ir viens no lielākajiem kruīzu laineriem, kas šajā sezonā ienāk Rīgas ostā – tā garums ir 316 metri, bet platums 35,8 metri. Kuģis var uzņemt 2896 pasažierus un 1447 apkalpes locekļus. Turklāt šis kuģis ir pirmais no Mein Schiff flotes, kas var tikt darbināts arī ar metanolu un nākotnes “zaļo” metanolu, tādējādi panākot faktiski neitrālu oglekļa emisiju apjomu. Šis ir arī pirmais šāda tipa kuģis, kas ienāks Rīgas ostā.

Mein Schiff uz Rīgu rīt atvedīs 2879 kruīza tūristu no dažādām Vācijas pilsētām.  Kuģa vizīte ostā kā allaž tiks atzīmēta ar īpašu ceremoniju, kurā kuģa kapteinis un Rīgas ostas pārstāvji apmainīsies ar piemiņas zīmēm.

Iespaidīgā izmēra kruīza kuģim ir 16 klāji, kuros pieejami 12 restorāni un kafejnīcas, 17 bāri, spa centrs, veikali, plašas sporta, izklaides un rekreācijas zonas un pat tetovēšanas studija. Jaunajam Mein Schiff 7 ir veiktas arī vairākas būtiskas dizaina izmaiņas, salīdzinājumā ar iepriekšējiem Mein Schiff flotes kuģiem - ir ieviestas vairākas jaunas kajīšu kategorijas, tostarp vienas personas kajītes, kā arī jauni specializēti restorāni un citi uzlabojumi pasažieru ērtībām.

Mein Schiff 7 ir pirmais no Mein Schiff kuģiem, kas darbojas tikai ar zemas emisijas dīzeļdegvielu, kurā sēra saturs nepārsniedz 0,1%.  Kuģis ir aprīkots ar katalītiskajiem neitralizatoriem, kas samazina slāpekļa oksīda izmešus par aptuveni 75%, kā arī ar krasta elektrības pieslēguma iespēju.  Pateicoties šīm tehnoloģijām, Mein Schiff 7, atrodoties ostā (kas ir apmēram 40 procenti no kruīza kuģa darbības laika), var darboties praktiski pilnīgi bez emisijām.

Turklāt Mein Schiff 7 ir paredzēts darbībai arī ar metanolu, nākotnē - zaļo metanolu. Zaļais metanols (bio- vai e-metanols) tiek uzskatīts par klimatam draudzīgu degvielu, kas padara kuģa piedziņu pilnībā CO2 neitrālu.

TUI Cruises vadība, pieņemot Mein Schiff 7 savā flotē, uzsvēra, ka kompānijas vīzija ir ilgtermiņā virzīties uz bezizmešu un klimatneitrāliem kruīziem. “Mūsu mērķis ir piedāvāt pirmos klimatneitrālos kruīzus jau līdz 2030. gadam. Tādēļ lēmums sagatavot Mein Schiff 7 darbināšanai ar metanolu mums ir nozīmīgs ieguldījums nākotnē,” tā TUI Cruises izpilddirektore Vībke Meijere (Wybcke Meier).

Savukārt Rīgas brīvostas pārvaldnieka vietnieks ostas attīstības jautājumos Edgars Sūna norāda: “Kruīza tūrisma nozarē ir vērojama izteikta virzība uz videi draudzīgu un ilgtspējīgu kruīzu piedāvājumu. Nozīmīga komponente tajā ir paši kruīza kuģi, kas darbojas ar  alternatīvo, atjaunojamo un zema oglekļa satura degvielu. Rīgas ostas nākotnes konkurētspējas jautājums kruīza segmentā būs spēja nodrošināt klimatneitrālu kruīza kuģu uzņemšanu un apkalpošanu. Tādēļ būtiski svarīga ir jaunas, ilgtspējīgas un mūsdienu prasībām atbilstošas pasažieru kuģu infrastruktūras izbūve Eksportostā.”

Šosezon Rīgas osta uzņemtas jau 46 kruīza kuģu vizītes, atvedot uz Rīgu  54 182 tūristus no vairāk nekā 120 pasaules valstīm. Septembrī gaidāmas vēl 13 kruīza kuģu vizītes, un vasaras kruīzu sezona noslēgsies ar divu kuģu ienācieniem oktobrī. Tāpat 5 kuģi tiek gaidīti arī decembrī - ziemas sezonas ietvaros.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.09.2024 - 07.09.2024 Labdarības pasākumu "Suns un Lubāns"  Madonas TIC
7. septembrī labdarības pasākumā "Suns un Lubāns", suņi ar savām ģimenēm aicināti uz kopējām aktivitātēm, lai atbalstītu dzīvnieku patversmi | Skatīt vairāk
Latvija
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.09.2024 - 11.09.2024 Likteņdārzā – koncertuzvedums “Likteņzīmes Zemgales Tūrisma asociācija
27.septembrī plkst.19.00 Likteņdārzā norisināsies literāri muzikālā cikla “Likteņzīmes” jau ceturtais koncertuzvedums | Skatīt vairāk
Rudens ekskursijas skolēniem 2024 Bauskas TIC
Iepazīsti novada plašo piedāvājumu–radošās meistarklases, degustācijas, aktīvās atpūtas izklaides, gan ceļojumu laikā! | Skatīt vairāk
Baltijas vīnogas 2024 Bauskas TIC
Savas izaudzētās ogas izrādīs lielākie Latvijas, Lietuvas un Igaunijas vīnogu audzētāji. Visi interesenti laipni aicināti Bauskas pils pagalmā. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.64179301sec.