Vasara ar kemperi: kā izvēlēties piemērotāko kempinga vietu?

Vasara ar kemperi: kā izvēlēties piemērotāko kempinga vietu?

Plānojot ceļojumu ar kemperi, ir svarīgi rūpīgi izvēlēties nakšņošanas vietu, kas, nepārkāpjot noteikumus, nodrošinās ērtu un patīkamu atpūtu. Automašīnu nomas un pilna servisa līzinga pakalpojumu sniedzējs “Avis” apkopojis padomus, kā atrast piemērotas kempinga vietas un izmantot mūsdienīgus to meklēšanas rīkus.

“Neierobežotas ceļošanas iespējas, brīvība un komforts ir tikai dažas no priekšrocībām, ko sniedz kemperis. Tas ir izmaksu ziņā lētāks nekā uzturēšanās viesnīcās vai citās naktsmītnēs, taču pirmajās reizēs var rasties jautājums, kur tad īsti ir atļauts ilgstoši apstāties un nakšņot. Esam apkopojuši noderīgu informāciju, lai palīdzētu ne tikai atrast piemērotākās kempinga vietas, bet arī baudīt ceļojumu bez raizēm,” saka “Avis” līzinga departamenta vadītājs Roberts Kovaļevskis.

Izpēti piedāvājumu un rezervē laicīgi

Izvēloties kempingu, iepriekš pārliecinies, vai tas piedāvā uzturēšanās vietu kemperiem. Pievērs uzmanību labierīcību, dzeramā ūdens, interneta un elektrības pieejamībai, kā arī izpēti, cik tālu atrodas tuvākā degvielas uzpildes stacija un pārtikas veikals. Ja atpūta plānota kopā ar mājas mīluli, pārliecinies, vai kempingā uzturēšanās ar dzīvniekiem ir atļauta. Daudzas kempinga vietas piedāvā arī dažādas izklaides un aktīvās atpūtas iespējas, tāpēc pievērs uzmanību pakalpojumu klāstam, lai tas atbilstu tavām vēlmēm un vajadzībām. Tā kā kempingu sezona rit pilnā sparā, veic rezervāciju laicīgi.

Nenakšņo neatļautās vietās

Ministru kabineta noteikumu nr. 279 “Ceļu satiksmes noteikumi” 118. punkts nosaka, ka ilgstoša transportlīdzekļa stāvēšana (atpūta, nakšņošana u. tml.) ārpus apdzīvotām vietām atļauta tikai stāvlaukumos vai ārpus ceļa robežām. Tāpat vienmēr pārliecinies, ka izvēlētā nakšņošanas vieta neatrodas īpaši aizsargājamas dabas teritorijā vai privātīpašumā. Arī pludmalēs un krastu kāpu aizsargjoslā aizliegts nobraukt no ceļiem un apstāties, tāpēc, ja vēlies nakšņot pie jūras, izvēlies oficiālu kempingu jūras tuvumā. Ievēro noteikumus un parūpējies gan par savu, gan apkārtējo drošību.

Izmanto mūsdienīgus rīkus

Šobrīd pieejamas dažādas mājaslapas un mobilās lietotnes, kas var atvieglot nakšņošanas vietu meklēšanu. Piemēram, mobilajā lietotnē “Park4night” pasaules kartē apkopoti stāvlaukumi, kempinga vietas un citu lietotāju atsauksmes. Vēl viena noderīga vietne, kurā vienkopus meklēt un salīdzināt kempingus Eiropā, ir šeit.

Ilgstošai stāvēšanai novieto ēnā

Izvēloties labāko apmešanās vietu, atceries, ka ilgstošai stāvēšanai kemperi vislabāk novietot ēnā. Svelmē tas ātri uzkarsīs un vakarā būs jāvelta papildu laiks, lai atdzesētu gaisu iekštelpās un varētu tajā komfortabli uzturēties un nakšņot.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunmoku pils aicina uz Dārza svētkiem Jaunmoku pils
21. jūlijā Jaunmoku pilī tradicionāli, pašā vasaras plaukumā, norisināsies viens no gada gaidītākajiem notikumiem – Dārza svētki. Šogad, | Skatīt vairāk
Grand Voyage - Garie kruīzi rudenī Estravel Latvia
Eiropas ostas - Salas - Brazīlijas pilsētas - Maiami... Garo kruīzu piemēri šim rudenim. // no 14 naktīm | Skatīt vairāk
no 847 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.06.2024 - 03.07.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Reklāmas rakstu publicēšana Travelnews.lv TurismaBizness.lv
Reklāmas rakstu publicēšana tūrisma ziņu portālā Travelnews.lv (LV / ENG) | Skatīt vairāk
130 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.30243802sec.