Trīs padomi ceļojuma plānošanai kopā ar savu pusaudzi

Trīs padomi ceļojuma plānošanai kopā ar savu pusaudzi

Plānot ceļojumu kopā ar pusaudzi var būt tikpat liels izaicinājums kā ar mazuli, jo katrā vecumā ir savas vēlmes un vajadzības, taču tā ir arī lieliska iespēja saliedēt ģimeni un veidot kopīgas atmiņas. Automašīnu nomas un pilna servisa līzinga pakalpojumu sniedzējs “Avis” apkopojis ieteikumus, kā gatavošanos ceļojumam padarīt par pozitīvu pieredzi gan bērnam, gan vecākiem.

“Ļaujiet piedāvāt pusaudzim savas idejas un iesaistīties ceļojuma plānošanā, jo tas māca atbildību un attīsta prasmes, piemēram, plānot budžetu un laiku, kā arī risināt problēmas. Lai arī sākotnēji var šķist, ka vieglāk ir izplānot visu pašam, sadarbošanās ar bērnu veicinās pozitīvu attieksmi pret kopīgām ģimenes aktivitātēm. Tāpat tas var vairot uzticēšanos, kas nereti ir sāpīgs jautājums tieši pusaudžu vecumā. Ieteikumi noderēs gan tuvākiem, gan tālākiem ģimenes izbraucieniem ar automašīnu vai citiem pārvietošanās līdzekļiem,” saka “Avis” līzinga departamenta vadītājs Roberts Kovaļevskis.

Iesaisti jau gatavošanās procesā

Lai neapgrūtinātu bērnus vai izvairītos no pieļautām kļūdām, vecāki bieži vien sakravā līdzi ņemamās lietas savu atvašu vietā. Tā vietā ļauj bērnam sakravāties pašam un iesaisti gatavošanās procesā. Piemēram, pusaudzis var būt atbildīgs par automašīnas sagatavošanu braucienam, iztīrot tās salonu un gādājot, lai tajā būtu dažādas noderīgas lietas – telefona lādētājs, mitrās salvetes, dzeramais ūdens utt. Tāpat var piedāvāt izlemt, kādas uzkodas tiks ņemtas līdzi, vai arī lūgt būt atbildīgajam par navigāciju vai mūziku, sagatavojot atskaņošanas sarakstu īpaši ceļojumam. Ja pusaudzim labi padodas valodas, varat aicināt viņam pa ceļam iemācīt jums svarīgākās pamatfrāzes angļu valodā vai valodā, kurā runā jūsu izvēlētajā galamērķī. Plānošanas posmā, piedāvājot jaunietim kādu atbildību, ir svarīgi, lai viņš var izvēlēties un uzdevums nav jāveic piespiedu kārtā. Pat ja jaunietis atteiksies, viņš noteikti atcerēsies un novērtēs, ka viņa viedoklis un iesaiste ir bijusi vecākiem nozīmīga.

Neignorē atšķirīgās vajadzības

Ceļojumos visbiežāk pusaudzis būs tas, kurš vēlēsies ilgāk pagulēt, kamēr citi ģimenes locekļi vai ceļabiedri gribēs agri sākt pilsētas apskati vai būt pirmie rindā, piemēram, uz muzeju. Lai ceļojumā nebūtu domstarpību, pārrunājiet jau iepriekš plānotos apskates objektus un visu ceļotāju intereses, lai brauciens būtu saistošs arī jaunākajai paaudzei nevis tikai pieaugušajiem. Tāpat nepieciešams vienoties, vai braucienā paredzēts pavadīt laiku atsevišķi. Ja jā, noteikti izrunājiet noteikumus, piemēram, ka vienmēr jābūt sazvanāmam.

Ļaujieties jaunai pieredzei

Ceļojums ir īstais brīdis, lai pielietotu jaunietim saistošo sociālo mediju saturu praksē. Ļaujiet izbrauciena laikā reāli izmēģināt, piemēram, atrakcijas, kafejnīcas, ēdienus, ko viņš ievērojis, skatoties “Youtube”, “TikTok” vai kādu citu sociālo mediju platformu. Iegūstiet jaunu pieredzi un atmiņas kopā ar savu atvasi!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.07.2024 - 03.08.2024 3. augustā "Iepazīsti Sendvieti!"  TAKA
3. augustā pulksten 14.00 pie Dvietes muižas ēkas iepazīsim Sendvietes vērturi, apskatīsim noslēpumaino "Akāciju" pagrabu un baudīsim M. Fogelmanes | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 29.07.2024 - 06.08.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 31.07.2024 - 06.08.2024 Summer Sound 2024 Liepājas reģiona TIB
Grandiozākais pludmales festivāls Baltijā “Summer Sound”, kas šogad notiks 2. un 3. augustā Liepājā, papildina pašmāju un starptautisko | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.07.2024 - 01.08.2024 Jūlija atlaides piedzīvojumu ceļojumiem! Estravel Latvia
Ieskaties, iedvesmojies un zerervē savu sapņu ceļojumu ar atlaidi līdz 25%!! | Skatīt vairāk
no 389 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.06545711sec.