10 iemesli, kāpēc doties ceļojumā uz Bulgāriju

10 iemesli, kāpēc doties ceļojumā uz Bulgāriju

Vasara vēl ir pašā plaukumā, tāpēc, ja visas iekrātās atvaļinājuma dienas vēl nav iztērētas, bet visas nervu šūnas gan, ir īstais brīdis nelielam atvaļinājumam. Iespēju un galamērķu, kurp doties, ir ļoti daudz un izvēlēties ir gana grūti. Kur braukt, lai visai ģimenei būtu, ko darīt, redzēt, lai būtu interesanti, bet tajā pašā laikā, lai tas ir arī budžetam draudzīgi? Ielūkojoties plašajā “airBaltic” tiešo galamērķu piedāvājumā, var pamanīt arī lidojumus uz Burgasu – pilsētu Bulgārijas dienvidaustrumos pie Melnās jūras. Lūk, desmit iemesli, kāpēc doties tieši turp, un uz Bulgāriju kopumā. Ja aprakstot hēdonismu kā dzīvesveidu, nereti tiek lietota frāze “sex, drugs, and rock 'n' roll”, tad runājot par Bulgāriju, gribētos teikt “saule, rozes un kaķi”, taču, protams, ja runājam nopietni, šajā galamērķi ir vēl daudz, daudz vairāk.

Saule, smiltis un jūra

Daudziem ceļotājiem jēdziens “atvaļinājums” saistās ar sauli, jūru, smilšu pludmalēm un laisku gulēšanu pie baseina. Bulgārijas kūrorti “Sunny Beach”, “Golden Sands” u.c. piedāvā šādu iespēju. Turklāt, pludmales papildina sakoptas promenādes ar neskaitāmām vietām, kur iegriezties pēc tam, kad sauļošanās ir nogurdinājusi. Arī viesnīcu klāsts ir gana plašs – no pieticīgākiem un budžetam draudzīgākiem risinājumiem, kuros pārnakšņot, ieturēt brokastis un atkal doties uz pludmali, līdz pat pieczvaigžņu viesnīcām ar kazino, SPA un citām izklaides iespējām.

Pludmales klubi un kafejnīcas

Blakus pludmalēm stiepjas josla ar bāriem, kafejnīcām, pludmales klubiem un citām līdzīgām vietām. Vakaros tur iespējams baudīt gan dzērienus, gan labu mūziku, kā jau tas pienākas atvaļinājumā. Jā, iespējams, visās piejūras kafejnīcās vēl nav ieviestas Rīgā zināmās tendences, piemēram, ne visur var atrast kafiju ar alternatīvo pienu vai vegānos saldējumus, taču cenas patīkami pārsteigs. Piemēram, kafiju vai sulu Nesebaras vecpilsētas āra kafejnīcā (ar skatu uz centrālo laukumu) iespējams baudīt par nepilniem diviem eiro, bet zvilnis pludmalē izmaksās aptuveni trīs eiro uz visu dienu.

Arhitektūra cauri gadsimtiem

Ja tomēr esat gatavi arī pastaigām un pilsētu izpētei, Bulgārija iepriecinās ar ļoti lielu dažādību – no romiešu celtņu apskates iespējām Varnā līdz krāšņām katedrālēm, gājēju promenādēm, parkiem, koka baznīcām un padomju laiku milzu celtnēm. Pastaigājoties tādās pilsētās kā Varna, Burgasa, Nesebara un Sozopole, rodas sajūta, ka ej cauri vēstures grāmatai. Un Bulgārijas, tāpat kā Latvijas, vēsturē bijuši ļoti dažādi laiki un varas, kas atstājušas savus nospiedumus.

Miljons sārtu rožu, un ne tikai sārtu

Bulgārija ir un paliks rožu valsts. Un šķiet, ka šeit, teju uz katra soļa ir miljons sārtu, dzeltenu, baltu un citu krāsu rožu. Rozes var ne tikai fotografēt un smaržot, ir iespējams arī iegādāties rožu krēmus, losjonus, eļļas, šokolādi, ievārījumu un daudz ko citu. Ja latvieši spēj pagatavot 1001 lietu no kartupeļiem, tad bulgāri spēj paveikt to pašu, tikai ar rozēm.

Parki un botāniskie dārzi

Bulgārija var lepoties ne tikai ar rozēm, bet ar koptiem plašiem parkiem gan piejūras teritorijās, gan citviet. Un šajos parkos valda dzīvība – tā ir vieta, kur doties pastaigā, izbraucienā ar velosipēdu vai skrituļslidām, spēlēt badmintonu vai vienkārši sarīkot piknikā. Starp citu, Burgasas un citu pilsētu parkos un ielās gandrīz nemanījām elektriskos skrejriteņus, cilvēki lielākoties pārvietojas kājām vai ar velosipēdiem.

Kaķu paradīze

Kaķi ir viena no Burgasas, Varnas un citu piejūras pilsētu vizītkartēm. Iespējams, ka loģika ir pavisam vienkārša – kur jūra, tur zivis; kur zivis, tur arī kaķi. Bet kaķu bija patiešām daudz, un, lai gan tie dzīvo ielas dzīvi, no cilvēkiem nebaidās un labprāt ļauj sevi fotografēt. Kaķi šeit lielākoties mīt kolonijās un, spriežot pēc kupētiem (nogrieztiem) ausu galiņiem, grupas tiek uzraudzītas un kontrolētas.  

Bulgāru neuzbāzīgā viesmīlība

Kā kārtīgam latvietim, kuram patīk ieturēt distanci no citiem cilvēkiem, īpaši nepazīstamiem, mani ļoti uzrunāja bulgāru viesmīlība. To varētu aprakstīt ar vārdiem “ne par daudz, ne par maz”. Pat populārajos tūristu galamērķos, veikalos vai citviet nav jūtama uzbāzība. Cilvēki ir laipni, bet gana atturīgi. Tas ir īpaši svarīgi ceļotājiem, kuriem grūti turēties pretī tirgotāju piedāvājumiem.  

Vēderprieki – bez pārspīlējumiem, bet garšīgi

Kafejnīcu un restorānu piedāvājums ir ļoti plašs, un ceļotājus no Latvijas viennozīmīgi pārsteigs cenas. Lielā daļā ēdināšanas vietu piedāvājums ir ļoti līdzīgs tam, ko iespējams atrast arī Rīgā, Jūrmalā un citviet. Vienīgais mīnuss, daudz mazākas izvēles iespējas vegāniem un veģetāriešiem, tomēr iespējas ir.

Neticamie skati, kā no pastkartītēm

Ceļojuma laikā viesojāmies gan Nesebara, gan Burgasā, Varnā, Sozopolē un citviet. Visas šīs vietas vienoja neticami skaistās ainavas, nu gluži kā no pastkartītēm, ko apzinīgākie ceļotāji sūta draugiem un radiem. Piejūras parki, promenādes, gājēju ielas, senās koka celtnes, rožu bagātība, botāniskie dārzi, piejūras klintis un daudz kas cits. Vien dažās ceļojuma dienās telefona bilžu galerija strauji piepildās gan ar dabas skatiem, gan arhitektūras pērlēm.

Drošais zelta vidusceļš

Kopumā, raksturojot Bulgāriju kā galamērķi, varētu teikt, ka tas ir drošais vidusceļš – pietiekami tālu, lai atslēgtos no ikdienas, bet pietiekami tuvu, lai to sasniegtu ar nepilnu trīs stundu lidojumu. Pietiekami silti, lai baudītu sauli un pludmali, bet ne tik traki, lai vajadzētu slēpties pie kondicioniera. Pietiekami dzīva un koša, taču ne tik uzbāzīga, lai paņemtu visu enerģiju. Nenoliedzami, svarīgs aspekts ir arī galamērķa pieejamība – gan domājot par nokļūšanas iespējām, gan cenām. Iespējams, kādam ceļotājam gribēsies, lai viesnīcu iekārtojums ir mūsdienīgāks, lai kafejnīcā var izvēlēties no pieciem alternatīvo pienu veidiem u.tml., tomēr kopumā jāuzsver, ka cenas un kvalitātes attiecība Bulgārijā kā galamērķī ir ļoti samērīga.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 01.08.2024 - 10.08.2024 Atpūties par labāko cenu! Latvia Tours
Tieši tagad ir tavs lieliskais laiks noķert labus ceļojumu piedāvājumus par labām cenām. Izbaudi neaizmirstamus piedzīvojumus bez liekas naudas | Skatīt vairāk
no 345.00 EUR
2 nakšu SPA atpūta pārim, Igaunija Estravel Latvia
2 naktis 2 personām - nakšņošana viesnīcā, brokastis, vakariņas un Spa atpūtas piedāvājums ar procedūrām | Skatīt vairāk
no 676 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 04.08.2024 - 10.08.2024 Ekskursija pa Karostas cietumu Liepājas reģiona TIB
Karostas cietums ir vienīgais tūristiem atvērtais militārais cietums Eiropā, kas atzīts par pārsteidzošāko un neparastāko viesnīcu pasaulē. | Skatīt vairāk
Speciālais piedāvājums Foto mīļiem! Estravel Latvia
Somijas daba // 9 naktis naktsmītnē atbilstoši izvēlētajam, pilna pansija, transfēri un piekļuve skatu torņiem un slēpņiem | Skatīt vairāk
no 3480 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51468992sec.