Jaunieši iestrēgst Spānijā; organizēs repatriācijas reisus

Jaunieši iestrēgst Spānijā; organizēs repatriācijas reisus

Apmēram 100 jaunieši ir iestrēguši Spānijā – cerētās nometnes vietā ir nakšņošana ellīgā karstumā Spānijā teltīs; brauciena organizators SIA “Fisoms” nav sazvanāms, bet Latvijas atbildīgajiem dienestiem nu jādomā, kā noorganizēt repatriācijas reisus, vēsta TV3.

“Ceļojumu aģentūras “Fisom braucieni” klienti – jaunieši, tostarp nepilngadīgie, 30. jūlijā devās sērfošanas ceļojumā ar galamērķi Portugālē. Viens no brauciena dalībniekiem stāsta, ka ceļā devās vairāki autobusi ar cilvēkiem no Latvijas. Viens no autobusiem saplīsa, braucot cauri Slovēnijai.

Pārējie turpināja ceļu, līdz Barselonā iestrēga visi. Kādēļ tā, dalībniekiem nav zināms. Tad arī sākās nepatikšanas, nakšņošana, kur pagadās. Līdz beidzot brauciens pilnībā apstājies Spānijas pilsētiņā Buendijā,” vēsta TV3.

Jauniešu nedienas ir sadzirdētas. Patērētāju tiesību aizsardzības centrs nāca klajā ar informāciju, ka organizēs Spānijā iestrēgušo jauniešu repatriācijas reisu un anulē SIA “Fisom” licenci.

“Lai nogādātu Spānijā iestrēgušos ceļotājus PTAC iedarbina repatriācijas mehānismu, kas paredzēts tūrisma operatora maksātnespējas gadījumā.

Saistībā ar SIA “Fisom” nespēju pildīt saistības un konstatētajām komersanta likviditātes problēmām un, kā rezultātā, vairāk kā 100, galvenokārt nepilngadīgo, ceļotāju iestrēgšanu Spānijā, Patērētāju tiesību aizsardzības centrs (turpmāk – PTAC) saskaņā ar Ministru kabineta 2018.gada 26.jūnija noteikumu Nr.380 “Noteikumi par kompleksa un saistīta tūrisma pakalpojuma sagatavošanas un sniegšanas kārtību un kompleksu un saistītu tūrisma pakalpojumu sniedzēju un ceļotāju tiesībām un pienākumiem” 46.punktu ir pieņēmis lēmumu uzsākt ceļotāju bezmaksas repatriāciju un izmitināšanu pirms repatriācijas.

Pašlaik tiek apzināti trīs varianti, kā atgādāt Spānijā iestrēgušos ceļotājus uz Latviju:

1) repatriācijas pakalpojuma veicēja autobusu partnerkompānija Spānijā;

2) repatriācijas iespējas ar aviotransportu;

3) “Lux Express Latvia” SIA sniegtie pakalpojumi, kas aizņemtu ap trim dienām.

PTAC ir apturējis tūrisma operatora licenci, kas nozīmē, ka turpmākie ceļojumi nenotiks. Par iemaksu atgūšanas procesu PTAC informēs tuvākajā laikā, jo pašlaik prioritāte ir Spānijā esošo bērnu nogādāšana atpakaļ Latvijā,” savā Facebook vietnē informē PTAC.

Tūrisma aģentu un operatoru mājaslapā atrodamā informācija liecina, ka SIA “Fisom” operatora licence ir apturēta 2024. gada 8. augustā. Labā ziņa – nodrošinājuma apjoms ir 80 000 eiro, un tas nozīmē, ka organizētā repatriācija tiks finansēta no apdrošinātāja maka, nevis gulsies uz jauniešu vecāku vai nodokļu maksātāju pleciem.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma Vesela mugura Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Tava mugura jau sen to ir pelnījusi! 7 dienas un 6 naktis programmā VESELA MUGURA Kūrorta rehabilitācijas centrā pie jūras - KRC "Jaunķemeri". | Skatīt vairāk
no 448 EUR
Pagarini vasaru Kiprā! Estravel Latvia
Larnaka, Kipras viesnīcas / 08.09. - 17.11.2024. // Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu | Skatīt vairāk
no 609 EUR
Atslodzes diena veselībai Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Izbaudiet vienu vērtīgu dienu, kas nāks par labu Jūsu veselībai. Ārsta konsultācija, dūņu aplikācijas, minerālūdens vanna, masāža. Programmas | Skatīt vairāk
50 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.08.2024 - 16.08.2024 Tikšanās ar grāmatas “Nāvi mānot” autoru TAKA
Tikšanās ar grāmatas “Nāvi mānot” autoru Haraldu Bruņinieku Dvietes kultūras namā 16. augustā pulksten 16.00. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.64237809sec.