Izmēģini ko jaunu jau šovasar: unikāli piedzīvojumu galamērķi

Izmēģini ko jaunu jau šovasar: unikāli piedzīvojumu galamērķi

Atklājiet Baltijas valstis no jauna un izbaudiet trakākos un neparastākos piedzīvojumus Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Šajos galamērķos piedzīvojumu meklētāji varēs baudīt brīnumainus skatus, iegūt vēl nebijušas pieredzes un atpūsties pie dabas krūts. Zemāk apkopoti seši mazāk zināmi galamērķi, kurus vislabāk izpētīt, atveldzējoties ar jaunajām un unikālajām FuzeTea ledus tēju garšu kombinācijām.

Mazāk zināmas un brīnumainas pastaigu takas

Vien stundas brauciena attālumā no Rīgas atrodas īsta brīnumzeme – Ieriķu dzirnavas. Pastaiga pa šo brīnumaino taku aizņems aptuveni 45 minūtes, šķērsojot dažādus tiltiņus, kas ved pāri strautiņiem un atklāj skatu uz ūdenskritumiem. Pastaigas laikā sastapsiet arī no koka izgrebtus dzīvnieciņus – flamingo, ziloņus un pūces. Turklāt šī pastaigu taka ir mājdzīvniekiem draudzīga un ieejas maksa pieaugušajiem ir 3.50 EUR.

Ja vēlaties baudīt vēl neredzētus skatus putna lidojuma augstumā, tad pastaigu taka koku galotnēs Lietuvas pilsētā Anīkšči noteikti jāiekļauj jūsu ceļojuma plānā. Šī 300 metru garā konstrukcija, kas paceļas līdz 21 metra augstumam, piedāvā unikālu skatu uz senajiem Anīkšču mežiem, Sventājas upi un pilsētu. Uzkāpjot skatu tornī, kas atrodas 35 metru augstumā, dabas panorāma izskatās vēl iespaidīgāk – apakšā rāmi tek upe, nesteidzīgi staigā cilvēki, kurus no vēja aizsargā vecais mežs. Takas teritorijā ir īpašas zonas, kur varat iekārtoties ar piknika groziņu un atveldzēties ar jaunajām FuzeTea ledus tējām.

Atpūta pie noslēpumainiem ūdeņiem

Igaunijā esošās Rummu karjers – noslēpumaina zila lagūna ar iegrimušām konstrukcijām un kokiem. Šo karjeru un iegrimušās konstrukcijas varat atklāt, dodoties ekspedīcijā ar SUP dēļiem, bet drosmīgāki ceļotāji var ienirt zem ūdens, lai apskatītu senās, iegrimušās ēkas tuvumā. Tāpat varat doties pārgājienā ap iespaidīgo kalnu, kas atrodas Rummu karjera teritorijā un veidots no cietuma rūpniecības atkritumiem.

Rummu karjera apmeklējumu var papildināt arī ar ekskursiju pa Murru cietumu audio gida pavadībā, kas atklās patieso cietuma dzīvi. Ekskursijas laikā ir iespēja noklausīties 18 aizraujošus stāstus par cietumu un apmeklēt kameras, cietuma veikalu, sporta laukumu un ieslodzīto dzīvojamās telpas, lai gūtu nelielu priekšstatu par to, kāda šeit varēja būt aptuveni 2000 ieslodzīto dzīve.

Savukārt Latvijā atrodas nostāstu un leģendu slavenais Velnezers jeb Čertoks, kas atrodas Krāslavas novadā, melleņu meža vidū. Galvenais vadmotīvs nostāstiem par šo nelielo ezeru ar dzidro zilganzaļas krāsas ūdeni ir ezera draudīgā atmosfēra. Tiek stāstīts, ka ezera apkārtnē nekad neesot dzīvojuši cilvēki, jo tie pie ezera nav spējuši ilgstoši uzturēties. Tāpat runā, ka šeit cilvēki bieži nomaldas un neatrod ezeru. Kaut arī Velnezera vēsture ir visai noslēpumaina, mūsdienās šeit ir ierīkotas atpūtas vietas ar galdiņiem un soliņiem, kā arī ugunskura vietas, kur baudīt maltītes un atveldzēties ar vēsu dzērienu.

Galamērķi starp klinšu un pils mūriem

Apmēram 28 kilometrus uz rietumiem no Lietuvas galvaspilsētas Viļņas atrodas mazzināma, bet ļoti interesanta apskates vieta – vēsturiskā Trakai pilsēta, kas lepojas ar Traķu salas pili. Šī 14. gadsimta beigās uz nelielas salas Galvas ezerā uzceltā pils piedzīvojusi dažādas pārvērtības – no krustnešu uzbrukumiem un cietuma funkcijām līdz pat pilnīgai atjaunošanai 20. gadsimtā, atgūstot savu 15. gadsimta krāšņumu. Mūsdienās ceļotājiem ir iespēja baudīt ainavisku skatu un iepazīties ar vēsturi pils muzejā, padarot Trakai par neaizmirstamu ceļojuma galamērķi.

Savukārt Igaunijas pilsētā Paldiski, Pakri pussalas piekrastē, atrodas Igaunijas augstākā bāka – Pakri bāka. Šī 1889. gadā celtā bāka, kas paceļas 52 metrus virs zemes, ir atvērta apmeklētājiem, kuri, uzkāpjot 275 pakāpienus, tiek atalgoti ar iespaidīgu skatu uz jūru un tās apkārtni. Turklāt Pakri pussala piedāvā aizraujošu pārgājienu gar iespaidīgajām 25 metru augstajām piekrastes klintīm, sniedzot iespēju baudīt dabas skaistumu un vēsturisko vietu vienlaikus.

Vislabākais veids, kā atklāt unikālos galamērķus

Karstā vasaras dienā, kas pilna ar aizraujošiem piedzīvojumiem, nav nekā labāka par ledusaukstu dzērienu, kas remdē slāpes un sniedz unikālu garšu baudījumu. FuzeTea šosezon papildina klāstu ar divām pavisam jaunām un unikālām ledus tējas garšām – melleņu-lavandas un arbūza-piparmētras ledus tējām. Izmēģini ko jaunu, atkāpjoties no ierastās ledus tējas, lai piepildītu savu vasaru ar vēl nebijušām garšu kombinācijām!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Jaunais kruīza maršruts ar MSC Estravel Latvia
MSC Splendida /9 naktis/ 29.10., 07.11. un 16.11.2024. // izbraukšana no Bari, Triestes un Stambulas | Skatīt vairāk
no 947 EUR
Pilna Servisa Līzinga Europcar
Iegūsti lielisku Pilna Servisa Līzinga piedāvajumu Nissan Qashqai bez pirmās iemaksas! | Skatīt vairāk
no 475 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 02.08.2024 - 16.08.2024 Tikšanās ar grāmatas “Nāvi mānot” autoru TAKA
Tikšanās ar grāmatas “Nāvi mānot” autoru Haraldu Bruņinieku Dvietes kultūras namā 16. augustā pulksten 16.00. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.31922793sec.