Ceļotāju repatriācija no Spānijas un Portugāles noslēgusies veiksmīgi, Latvijā atgriezušies 147 ceļotāji

Ceļotāju repatriācija no Spānijas un Portugāles noslēgusies veiksmīgi, Latvijā atgriezušies 147 ceļotāji

Patērētāju tiesību aizsardzības centra (turpmāk – PTAC) sadarbībā ar Ārlietu Ministrijas Konsulāro departamentu  uzsāktā 81 ceļotāja repatriācija no Spānijas, kā arī 66 ceļotāju repatriācija no Portugāles uz Latviju noslēgusies veiksmīgi. Ceļotāji no Spānijas atgriezās Rīgā 12.08.2024. ap plkst. 17.30, savukārt 13. augustā ap plkst. 5.00 mājup atgriezās 66 ceļotāji, kuri ar brauciena organizētāju autobusu devās atpakaļceļā no Portugāles uz Latviju, bet Francijā autobusam radās tehniskas problēmas, tādēļ tika uzsākta repatriācija.

Trīs ceļotāju grupu repatriācija  tika uzsākta saistībā ar SIA “Fisom” nespēju pildīt saistības un konstatētajām komersanta likviditātes problēmām.

Astoņdesmit viens  ceļotājs uzsāka mājupceļu no kempinga Spānijā, piektdienas, 09.08.2024. pēcpusdienā, aptuveni plkst. 17.00 pēc Spānijas laika divos autobusos. Ņemot vērā, ka Francijā radās nopietnas tehniskas problēmas arī autobusam, kas veda SIA “Fisom” tūristu grupu no Portugāles, un brauciena organizatoram nebija citu iespēju turpināt ceļu un nodrošināt saistību izpildi, PTAC sadarbībā ar Ārlietu ministrijas Konsulāro departamentu sestdien, 10.08.2024. uzsāka arī 66 ceļotāju (no kuriem 55 ir nepilngadīgas personas) repatriāciju uz Latviju.

“Esam pateicīgi visām iesaistītajām pusēm, kas operatīvi reaģēja un vienotā sazobē varējām īsā laikā atgādāt Latvijas bērnus atpakaļ mājās. Tomēr šī ir dārga mācība, kas atgādina, ka tūrisma operatoriem ir rūpīgāk un atbildīgāk jāplāno sava darbība un neparedzētas situācijas, tāpat arī patērētājiem, sevišķi iegādājoties ceļojumus, kuros bērni dodas patstāvīgi. Ir jāpievērš īpaša uzmanība iecerēto ceļojumu detaļām – apdrošinātajiem riskiem, grupu vadībai un bērnu spējai veikt šādus ceļojumus,” pauž PTAC direktore Zaiga Liepiņa.

“Situācija, kas radās pieaugušo bezatbildības dēļ un pakļāva riskam bērnus, kuri paši nevar pieņemt lēmumus, uzliek īpašu atbildību valstij rūpēties par saviem pilsoņiem krīzes situācijās.  Šī ir nepieļaujama situācija, ka tūroperatora neveiksmīga biznesa un vājas organizācijas dēļ bērni no Latvijas nonāca bīstamā situācijā Eiropas dienvidos.  Kritiski svarīgi bija šos bērnus operatīvi un droši atgādāt atpakaļ uz Latviju, tādēļ tika iedarbināts  repatriācijas mehānisms,” pauž Ekonomikas ministrijas parlamentārais sekretārs Jurģis Miezainis.

PTAC izsaka īpašu pateicību visiem, kuri nekavējoties reaģēja un iesaistījās, lai risinātu sarežģīto situāciju, gan sniedzot atbalstu tūristiem ceļojuma laikā, gan arī gādājot par drošu nokļūšanu atpakaļ Latvijā. Īpaša pateicība “LuxExpress” SIA, kura autobusu vadītāji veica savus darba pienākumus, pārtraucot pat atvaļinājumus.

Pašlaik repatriācijas izmaksas vēl tiek apkopotas. Repatriācijas izdevumi tiks segti no licencēto tūrisma pakalpojumu sniedzēju iemaksātās ikgadējās valsts nodevas.

Ņemot vērā, ka PTAC SIA “Fisom” ir anulējis  tūrisma operatora licenci, turpmākie šī operatora ceļojumi nenotiks. Par iemaksu atgūšanas procesu PTAC informēs tuvāko dienu laikā.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 10.08.2024 - 15.08.2024 “Pūt vējiņi!” 60 gadu jubileja Liepājas reģiona TIB
Koncertdārzs “Pūt vējiņi!” aicina tikties visdažādāko žanru mūzikā un svinēt sešdesmit gadu jubileju virknē brīnišķīgu notikumu visas | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.08.2024 - 17.08.2024 Grupas CREDO koncerts Ikšķilē VisitOgre.lv
Leģendārā grupa "CREDO" dosies vērienīgā koncerttūrē. Koncerts Ikšķiles estrādē notiks 17. augustā plkst. 20.00. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 30.07.2024 - 15.08.2024 Abgunstes muižas svētki  Zemgales Tūrisma asociācija
Ieplāno Abgunstes muižas tradicionālos muižas svētkus 18.augustā! | Skatīt vairāk
Pagarini vasaru Kiprā! Estravel Latvia
Larnaka, Kipras viesnīcas / 08.09. - 17.11.2024. // Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu | Skatīt vairāk
no 609 EUR
Tez Tour
NEDĒĻAS LASĪTĀKAIS
Populārakie piedāvājumi
APMEKLĒTĀKIE UZŅĒMUMI
Baltijas tūrisma objekti

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.617383sec.