Ģimenes brīvdienas Zviedrijā: kur izbaudīt vasaras pēdējās dienas pirms skolas sākuma

Ģimenes brīvdienas Zviedrijā: kur izbaudīt vasaras pēdējās dienas pirms skolas sākuma

Pēdējās vasaras dienas pirms skolas sākuma ir ideāls laiks, lai visa ģimene kopā dotos piedzīvojumiem pilnā ceļojumā. Zviedrija piedāvā dažādus galamērķus, kur iespējams pavadīt neaizmirstamus brīžus gan aktīvā atpūtā, gan relaksējošā vidē – no piedzīvojumu parkiem līdz brīvdabas muzejiem un SPA kūrortiem. DFDS ceļojumu eksperti izveidojuši ceļvedi izcilam ceļojumam ģimenes lokā no Karlshamnas ostas Zviedrijā.

Pirmā diena: piedzīvojums mežonīgajos rietumos

Pirmajā ceļojuma dienā iesakām doties uz High Chaparral – aizraujošu tematisko parku, kas atrodas tikai 120 kilometrus no Karlshamnas, un brauciens aizņem aptuveni stundu un 45 minūtes. Šis parks ir lieliska vieta, lai sāktu ģimenes piedzīvojumus, piedāvājot iespēju ieskatīties 19. gadsimta Amerikas rietumu pasaulē.

Tematiskais parks High Chaparral ataino mežonīgo rietumu laikmetu – tas ir pilns ar kovbojiem, zelta medniekiem un piedzīvojumu meklētājiem. Šeit jūs varat baudīt aizraujošus kovboju šovus, kuros tiek attēlotas klasiskās rietumu ainas ar ieroču dueļiem, jāšanu ar zirgiem un citiem priekšnesumiem, kas atspoguļo tā laika dzīves stilu un piedzīvojumus. Šoviem ir raksturīga autentiska atmosfēra, kas ļauj jums sajust rietumu garu un piedzīvot tā laikmeta spriedzi un aizrautību. Ieejas biļete piedzīvojumā parkā izmaksā 39 EUR pieaugušajiem un 29 EUR bērniem (vecumā no trīs līdz 12 gadiem).

Otrā diena: Pepija Garzeķe un izklaides pasaku zemē

Astridas Lindgrēnas pasaku zeme ir īsts brīnumu parks, kas atrodas Vimmerbijā, un tā ir lieliska vieta, kur pavadīt otro ceļojuma dienu. Šis parks atrodas 145 kilometrus no High Chaparral, aptuveni divu stundu brauciena attālumā. Pasaku zeme ir dzīvs piemineklis Lindgrēnas literārajām leģendām, kur apmeklētājiem ir iespēja iepazīties ar rakstnieces pasauli. Parkā bērni var sastapt Pepiju Garzeķi un piedzīvot viņas stāstu atdzīvošanos ar aktieru un skatuves priekšnesumiem. Pasaku zemes ainavas, tēli un atmosfēra ir rūpīgi izveidoti, lai atspoguļotu Lindgrēnas stāstu būtību un izjustu viņas pasaules maģiju. Ieejas biļešu maksa pieaugušajiem ir 40 EUR un 29 EUR bērniem (vecumā no trīs līdz 14 gadiem).

Trešā diena: adrenalīns un aktīvas izklaides

Pēc iedvesmojošās vizītes Astridas Lindgrēnas pasaku zemē, tikai piecu kilometru attālumā, aptuveni desmit minūšu braucienā, atrodas Vimmerby Adventure Park – ideāls galamērķis ģimenēm, kuras meklē aktīvas izklaides. Parka centrālais elements ir virvju trases, kas izveidotas dažādās grūtības pakāpēs. Bērni var izmēģināt savas spējas vieglākajās trasēs, savukārt vecāki un pusaudži var pārbaudīt sevi sarežģītākās un augstākās trasēs. Vimmerby Adventure Park ir lieliska vieta, kur visai ģimenei kopā pavadīt aktīvu dienu, piedzīvojot jaunas emocijas un kopīgi pārvarot izaicinājumus. Izmaksas par šī jautrā atrakciju parka apmeklējumu ir aptuveni 20 EUR vienai personai.

Ceturtā diena: iepazīstiet dzīvnieku pasauli

Pēc piedzīvojumiem Vimmerby Adventure Park, iesakām doties 140 kilometrus tālāk uz Kolmården Zoo – Ziemeļeiropas lielāko zooloģisko dārzu. Kolmården Zoo ir mājas daudzveidīgiem dzīvniekiem – no lielajiem plēsējiem līdz eksotiskiem putniem un rāpuļiem. Īpaši aizraujoša atrakcija ir safari brauciens, kurā apmeklētāji var izbaudīt dzīvniekus to dabiskajā vidē, braucot cauri plašām teritorijām, kur brīvi klaiņo žirafes, zebras, lauvas un citi savvaļas dzīvnieki. Papildus safari braucienam, Kolmården Zoo piedāvā apskatīt arī izglītojošas programmas un interaktīvas izrādes, kurās varat uzzināt vairāk par dažādu sugu dzīvi un aizsardzību. Biļešu cenas Kolmården Zoo ir 52 EUR pieaugušajiem un 40 EUR bērniem vecumā no trīs līdz 12 gadiem.

Piektā diena: no vēsturiskās pilsētas mūriem līdz militārajiem gaisa kuģiem

Savu piekto dienu varat sākt ar Gamla Linköping brīvdabas muzeja apmeklējumu, kas ir aptuveni 60 km jeb 45 minūšu brauciena attālumā no Kolmården Zoo. Šajā muzejā ir unikāla iespēja iepazīt 20. gadsimta sākuma Zviedrijas dzīvesveidu un apskatīt vēsturiskās mājas, piedalīties autentiskās darbnīcās un baudīt mieru skaistajos dārzos. Ieeja brīvdabas muzejā ir bez maksas, lai gan par dažām specifiskām aktivitātēm vai ekskursijām var tikt piemērota neliela maksa.

Pēc tam iesakām doties uz Zviedrijas Gaisa spēku muzeju (Flygvapenmuseum), kas ir īsts atradums aviācijas entuziastiem. Tajā ir plaša lidaparātu kolekcija, kā arī interaktīvas izstādes, kas aizraus gan pieaugušos, gan bērnus. Šis muzejs atspoguļo Zviedrijas militārās aviācijas attīstību – tajā ir unikāla lidaparātu kolekcija, sākot no 20. gadsimta sākuma pionieriem līdz pat mūsdienu JAS 39 Gripen. Ieejas biļešu cena pieaugušajiem ir aptuveni 10 EUR (110 SEK), bērniem vecumā no septiņiem līdz 18 gadiem ir aptuveni 6 EUR (60 SEK), tomēr bērniem līdz septiņu gadu vecumam – bez maksas.

Sestā diena: relaksējoša atpūta SPA kūrortā un atgriešanās ostas pilsētā

Pēc piecām piedzīvojumiem bagātām dienām ir pienācis laiks ģimenes ceļojuma mierpilnam noslēgumam. Sestā un noslēdzošā ceļojuma diena vedīs uz Ronneby Brunn SPA kūrortu, kas ir pa ceļam uz Karlshamnu, lai pēc SPA apmeklējuma varētu sasniegt ostu bez raizēm par vēl mērojamo ceļu.  

Ceļš no Zviedrijas Gaisa spēku muzeja līdz Ronneby Brunn SPA kūrortam ir aptuveni 300 kilometri, kas aizņem četras stundas. Šis brauciens ir lieliska iespēja ģimenei pārrunāt kopīgi piedzīvotos mirkļus un dalīties iespaidos par aizvadītajām ceļojuma dienām.

Sasniedzot Ronneby Brunn, vienu no populārākajiem SPA kūrortiem Zviedrijā, varat veltīt laiku sev un savai ģimenei SPA piedāvātajās atpūtas zonās – baseinos, saunās, kā arī baudīt dažādas SPA procedūras. Ieejas biļete pieaugušajiem izmaksā aptuveni 30-40 EUR (330-450 SEK) par personu, tomēr bērniem vecumā no četriem līdz 12 gadiem – aptuveni 15-20 EUR (160-220 SEK) par personu. Kopumā tā ir lieliska vieta relaksācijai pirms došanās uz Karlshamnas ostu, kas atrodas tikai 30 minūšu brauciena attālumā. Pēc pilnvērtīgām brīvdienām, kas apvieno izklaidi, izglītošanos un dabu, atgriešanās ostas pilsētā būs piepildīta ar bagātīgām atmiņām un jauniem piedzīvojumiem.

Prāmis – lieliska ģimenes ceļojuma papildinājums

Ja plānojat doties vasarīgā ģimenes piedzīvojumā uz Zviedriju pirms skolas sākuma, vislabākais veids, kā tur nokļūt, ir ar prāmi. DFDS prāmju pārvadātājs piedāvā regulārus maršrutus no Klaipēdas Lietuvā uz Karlshamnu Zviedrijā, ļaujot kā mazajiem, tā arī lielajiem ceļotājiem baudīt prāmja izklaides, kā arī ceļot ar savu transportlīdzekli bez bagāžas ierobežojumiem, nodrošinot brīvību un komfortu ceļā uz galamērķi. Starp citu, šobrīd DFDS maršrutā no Klaipēdas uz Karlshamnu piedāvā īpašu atlaidi ceļojumiem kopā ar bērniem – 20% atlaidi kajītei.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pagarini vasaru Kiprā! Estravel Latvia
Larnaka, Kipras viesnīcas / 08.09. - 17.11.2024. // Lidojums no Rīgas, transfēri un 7 naktis viesnīcā ar izvēlēto ēdināšanas programmu | Skatīt vairāk
no 609 EUR
Jaunais gads Katarā Latvia Tours
Maza valsts ar lielu nozīmi un svaru ne tikai reģionā, bet visā pasaulē – tā ir Katara | Skatīt vairāk
no 2589.0 EUR
Augšdaugavas novada pasākumi augustā TAKA
Augšdaugavas novada kultūras un tūrisma pasākumu plāns augustam. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.51482391sec.