Satura veidotājas Kristas Gailītes rudens ceļvedis: piedzīvojums Lietuvā un Vācijā

Satura veidotājas Kristas Gailītes rudens ceļvedis: piedzīvojums Lietuvā un Vācijā

Ceļotāja un satura veidotāja Krista Gailīte (@travelwithkkrista) devās neaizmirstamā ceļojumā uz Vāciju, pa ceļam uz prāmja ostu apciemojot arī Lietuvu. DFDS ceļošanas eksperti izveidojuši Kristas Gailītes ceļvedi ar apskates vietām, ko noteikti vērts iekļaut sava nākamā ceļojuma plānā. Šis ceļvedis ir lieliski piemērots arī ceļotājiem vienatnē, piedāvājot iedvesmojošas idejas un maršrutus neaizmirstamiem solo piedzīvojumiem.

Ceļojuma sākums – noslēpumainā Neringa Lietuvā

Kristas ceļojums sākās agrā rītā, dodoties uz Klaipēdu un pēc tam ar prāmi pārceļoties pāri Kuršu līcim uz Neringu. Šis brauciens no Klaipēdas uz Neringu aizņēma aptuveni stundu, un prāmja biļetes cena turp un atpakaļ ir 20 EUR, kas ir izdevīgs un ērts veids, kā ar automašīnu nokļūt Neringā.

Pēc Neringas sasniegšanas Krista devās uz Juodkrantes pilsētu. Netālu no tās atrodas viena no vecākajām un lielākajām kormorānu kolonijām Eiropā. Šeit ligzdo gandrīz 2000 lielo kormorānu jeb jūras kraukļu, un šajā teritorijā mīt sirreāla un draudīga atmosfēra. Kolonijas apskate un mierīga pastaiga pa Kuršu kāpu ir bezmaksas. Turklāt tur iespējams novērot šos majestātiskos putnus to dabiskajā vidē no īpašas skatu platformas.

Aptuveni 30 minūšu brauciena attālumā no Juodkrantes pilsētas atrodas Nida, kas ir viena no ievērojamākajām un pievilcīgākajām vietām Kuršu nacionālajā parkā. Nida ir pazīstama ar savu radošo gaisotni, jo tā ir bijusi daudzu mākslinieku iedvesmas avots. Pelēkās kāpas jeb nāves kāpas, ko Krista apmeklēja, ir vienas no augstākajām smilšu kāpām Eiropā, un tās nosaukums ir cēlies no senām leģendām par cilvēkiem, kuri nomaldījās un pazuda šajos smilšu kalnos. No kāpu augstienēm paveras elpu aizraujoši skati uz Baltijas jūru un Kuršu līci. Ieejas cena šajā nacionālajā parkā ir tikai divi EUR vienai personai.

Pēc Kuršu kāpas apmeklējuma Krista devās uz Lietuvas Jūras muzeju Smiltinē, mērojot aptuveni 30 minūšu ilgu ceļu ar automašīnu. Muzejs ir viena no populārākajām tūristu apskates vietām reģionā un piedāvā bagātīgu ekspozīciju par Baltijas jūras dzīvi, ieskaitot akvārija tuneli, kas sniedz unikālu iespēju tuvplānā novērot jūras radības. Šis muzejs ir ideāls pieturas punkts pirms došanās uz prāmja ostu. Biļetes cena pieaugušajiem ir 13 EUR, bet studentiem – 6,5 EUR.

Ceļojuma turpinājums – Vācijas dabas burvība

Pēc Lietuvas izpētes Krista devās uz Klaipēdas prāmja ostu, lai dotos ar DFDS prāmi uz Ķīli, Vācijā. Brauciens ar prāmi ir lieliska iespēja atpūsties pēc garas dienas, un tas piedāvā dažādas ērtības, piemēram, komfortablas kajītes, restorānus un bārus, kā arī iespēju baudīt burvīgus saulrieta skatus no prāmja klāja. Turklāt prāmim ir arī ļoti ērts kursēšanas grafiks – izbrauciet no Klaipēdas ostas vakarā, lai sasniegtu Ķīli jau nākamās dienas pēcpusdienā.

Krista savu ceļojumu Ķīlē sāka ar patīkamu pārsteigumu, nejauši atklājot Tiergehege Tannenberg – brīvdabas parku, kur iespējams apskatīt dažādus dzīvniekus, tostarp briežus, mežacūkas un sumbrus, brīvā vidē. Parkā ir iespēja ne tikai apskatīt dzīvniekus, bet arī tos pabarot, padarot to par burvīgu ģimenes ceļojuma papildinājumu. Ieeja šajā parkā ir bezmaksas, un tas ir ideāli piemērots dabas un dzīvnieku mīļiem. Šo zaļo oāzi ir viegli sasniegt, jo ceļš no prāmja ostas līdz parkam aizņem tikai 15 minūtes.

Pēc parka apmeklējuma Krista devās uz Laboe, nelielu piekrastes ciematu, kas atrodas tikai 35 minūšu brauciena attālumā no brīvdabas parka. Šī pilsēta ir pazīstama ar Jūras flotes memoriālu, kas ir celts kā piemineklis visiem jūrniekiem, kuri zaudējuši dzīvību Pirmā un Otrā pasaules kara laikā. Netālu no memoriāla ir arī U-995 zemūdene, kas mūsdienās ir pārvērsta par tehnisko muzeju, lai apmeklētāji var izpētīt zemūdenes iekšpusi un gūt priekšstatu par kara laika dzīvi tajā. Ieeja memoriālā un zemūdenē kopā izmaksā 13 EUR no viena pieaugušā.

Turpinot ceļojumu Ķīlē, Krista apmeklēja Ķīles akvāriju, kas pazīstams arī kā Akvārijs GEOMAR un atrodas aptuveni 15 minūšu brauciena attālumā no Laboe pilsētas. Tajā var gūt priekšstatu par vietējo un arī eksotisko ūdeņu iemītnieku daudzveidību un dzīves vidi. Ķīles akvārijā ir arī informatīvi eksponāti par jūras ekosistēmām un centieniem tās saglabāt, kas kopumā padara akvārija apmeklējumu gan izklaidējošu un interaktīvu, gan izglītojošu visu vecumu apmeklētājiem. Akvārijs ir atvērts katru dienu no pl.9.00 līdz pl.18.00, un apmeklējums, izvēloties ģimenes biļeti, maksā vien 9 EUR.

Nākamajā dienā Krista devās uz Wildpark Schwentinental, kas atrodas 15 minūšu brauciena attālumā no Ķīles akvārija. Wildpark Schwentinental ir liela dabas teritorija, kurā brīvi dzīvo dažādi savvaļas dzīvnieki. Šis parks ir arī lieliska vieta atpūtai dabā, kur iespējams doties pārgājienos un baudīt pikniku paredzētajās atpūtas vietās. Turklāt šī parka apmeklējums ir bez maksas.

Tuvojoties ceļojuma noslēgumam, Krista arī izmantoja laiku, lai izpētītu Ķīles vecpilsētu, kur var apskatīt gan vēsturiskās ēkas, gan arī iepirkties dažādos veikaliņos, lai iegādātos suvenīrus un izskatītu Vācijas veikalu piedāvājumu. Ceļošana ar automašīnu nodrošināja lielu brīvību, jo viss, kas tika nopirkts, viegli ietilpa automašīnā, ļaujot Kristai atgriezties mājās ar pilnu bagāžnieku.

Ceļš atpakaļ uz Ķīles ostu un ceļojuma noslēgums  

Ceļojuma noslēgumā Krista atgriezās Ķīles prāmja ostā, lai ar DFDS prāmi dotos atpakaļ uz Klaipēdu. Prāmja brauciens bija patīkams veids, kā noslēgt piedzīvojumu, atpūšoties prāmja komfortablajās kajītēs un izmantojot visas prāmja piedāvātās ērtības – restorānus, veikalus, kā arī plašo prāmja klāju, uz kura vērot Baltijas jūras skatus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.08.2024 - 04.09.2024 DAGAMBA koncerts Ikšķilē VisitOgre.lv
7. septembrī Ikšķili satricinās klasiskās mūzikas huligāni grupa DAGAMBA. Klausītāju iemīļotā grupa jauks stilus un ārdīs robežas. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.28902912sec.