Autors: Artūrs Melzobs
Avots: BalticTravelnews.com
Novembris ir vegānu mēnesis, tādēļ vēlējāmies noskaidrot, vai un kādas alternatīvas piedāvā dažādi Latvijas restorāni.
Ainārs Volodka, šefpavārs Kolonāde
Reklāma
Ja nāk klienti pie mums, tad vienmēr esam gatavi piedāvāt viņiem dažādas alternatīvas. Esam atvērti jebkādiem klientiem, tajā skaitā arī vegāniem un veģetāriešiem un pielāgojamies mūsu klientu vēlmēm. Produkti mums ari ir svaigi un atbilstoši tieši vegāniem, kurus varam attiecīgi sagatavot. Ēdienkartē ir pāris ēdieni, kas atbilstu tieši vegāniem, dažiem ēdieniem iespējams ir jāpamaina viena vai divas sastāvdaļas, taču to varam arī izdarīt. Parasti neviens nekautrējās un arī atklāti saka, ka ir vegāns vai veģetārietis, tādējādi izmaiņas konkrētā ēdienā varam veikt priekšlaicīgi. Šomēnes ir vegānu mēnesis, taču pieaugums nav izjusts tieši saistībā ar šādu klientu apmeklētību. Izteiktāki šādi klienti nāk tieši uz lieldienu periodu pie mums.
Oskars Evaltovičš direktors, Hercogs Mārupe
Situācija
manā skatījumā ir tāda, ka ja būs pieprasījums, būs piedāvājums. Pašlaik
ir tā, ka vegāni pie mums nāk ļoti maza skaitā. Konkrēti veģetāriešiem
protams mums ir atsevišķi piedāvājumi ēdienkartē un varam šāda tipa
klientiem apmierināt viņu vajadzības, taču ar vegānismu ir daudz
savādāk. Vegāniem ir ļoti daudz un dažādi veidi un vienīgais variants,
kad mēs varam šādus klientus apkalpot, ir tad, ja viņi priekšlaicīgi
piesakās. Piemēram, ja mums ir bankets un vegāns laicīgi pauž savas
vēlmes, protams varam sagatavot. Taču uzreiz ir grūti pielāgoties šādiem
klientiem. Pie mums Latvijā arī šīs kulturālās nianses atšķiras no
citām Eiropas valstīm. Tas nozīmē to, ka, piemēram Francijā šādi klienti
apzinās konkrētus restorānus ar šādiem piedāvājumiem, izmeklē
piedāvājumu un tad attiecīgi dienu iepriekš piesakās. Latvijā šādu
tendenci reti novērojam. Un kā jau minēju, pielāgojamies tirgum,
tādējādi, ja interese pieaugs, papildināsim savu klāstu.
Ēriks Dreibants, šefpavārs Restorāns 3
Ir tā, ka vienmēr ja klients rezerve pie mums galdu un dara zināmu to, ka viņš ir vegāns, tad noteikti mēs sagatavojam speciālu piedāvājumu ar dažādiem ēdieniem šim klientam. Taču neveidojam speciālu ēdienkarti vegāniem un veģetāriešiem, jo šie klienti ir salīdzinoši maz. Šāda dzīvesveida apmeklētāji varētu būt aptuveni 2% no visiem apmeklētajiem. Veidojam arī speciālas degustācijas veģetāriešiem un priecājamies par to kompakto apmeklētību. Viens ēdiens, kuru bieži piedāvājam veģetāriešiem ir grūbu putra ar seleriju, kartupeļiem, sēnēm un citām, veģetāriešiem draudzīgām sastāvdaļām. Šo ēdienu veģetārieši bieži pasūta. Protams, esam gatavi sagatavot arī citus interesantus un veģetāriešiem, vegāniem, atbilstošus ēdienus.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.