Foto: thecheshirecoffeecompany.co.uk
Autors: Artūrs Melzobs
Avots: BalticTravelnews.com
Vēlējāmies noskaidrot, kādus
ēdienu vai dzērienus piedāvā Latvijas restorāni? Jautājumi bija vairāk
par tādiem ēdieniem, kas radītu svētku sajūtu cilvēkos. Atbildes zemāk:
Ainārs Volodka, šefpavārs Kolonāde. Mūsu stāsti
Reklāma
Adventes laikā līdz pat Ziemassvētkiem mēs piedāvājam dažādus ēdienus, kuru sastāvdaļas
ir iegūtas Latvijā. Lielisks piemērs tam ir mūsu ceptās pīles, zosis un
paipalas. Izmantojam dažādas citas vietējas sastāvdaļas, tajā skaitā
arī vietējās saknes un vietējās grūbas, kas ir iegūtas tepat Latvijā.
Mūsu ēdienkartē ir pieejams arī lielisks grūbu Rissoto, kuru mūsu
klienti var pasūtīt pie mums Kolonādē. No karstajiem dzērieniem mums ir
plašs piedāvājums, vislabāk ir vērsties pie mūsu bārmeņa, bet varu
izcelt mūsu karsto medus smiltsērkšķu dzērienu. Šādi dzērieni noteikti
radīs svētku sajūtu. Protams, cepsim arī piparkūkas, piedāvāsim
mandarīnus, klasiskus ēdienus, dažādus desertus un interesantu klāstu ar
citiem ēdieniem, kas mūsu klientos noteikti radīs svētku sajūtu.
Ingmārs Ladigs, šefpavārs Ostas skati
Svētku sajūtai mēs varam piedāvāt īpašus un klasiskus
ēdienus. Mūsu ēdienkarte ir sezonālā, tādējādi pieturamies pie pārbaudītām
vērtībām. Protams piedāvājam aktuālos smiltsērkšķu un citus karstos dzērienus.
Uz pasākumiem vai kā papildinājumu ēdienam mēs pievienojam tradicionālās piparkūkas.
Mēs, kā jau vairāki citi restorāni, veidojam paši savu piparkūku maisījumu, kas
būtu raksturīgs tikai mums. Iedomājoties par Ziemassvētkiem, mūsu klienti bieži
vien iedomājas par piparkūkām un karstvīnu, kuru arī varam piedāvāt viņiem.
Cepam garšīgus speķa pīrādziņus un varam piedāvāt karsto ogu vīnu, kura
sastāvdaļas ir iegūtas tepat Latvijā. Adventes laiks ir tāds klusāks, taču
svētku sajūtu noteikti variet iegūt arī šeit.
Inga Cīrule, šefpavāre, Kaļķu vārti
Pie mums, Kaļķu vārtos, ir tā, ka īpaši priekš adventes īpašus piedāvājumus negatavojam,
taču mums ir vairāki ēdieni, kas radītu svētku sajūtu. Viens no šādiem
ēdieniem ir mūsu firmas deserts, kas saucās Sklandrausis. Sklandrausi
cilvēki ir ļoti iemīļojuši un bieži pasūta. Tāds ēdiens noteikti piederas
pie Ziemassvētku ēdienkartes. Šis saldais deserts vienmēr ir guvis
labas atsauksmes. Top arī vairāki īpaši piedāvājumi, kurus varēsiet
apskatīt mūsu jaunajā ēdienkartē. Lepojamies ar to, ka esam izveidojuši
šo jauno ēdienkarti, tā kā, visi ir laipni aicināti pie mums šajā svētku
gaidīšanas laikā, lai iepazītos ar tiem. Gaidām jūs Kaļķu vārtos.
Māris Astičs, šefpavārs Ferma
Protams arī mēs gaidām šos svētkus un būsim arī sagatavojuši klientiem īpašu Ziemassvētku
ēdienkarti. Tajā būs daudz un dažādu ēdienu, kā piemēram, pīles, zosis
un dažādi citi, ar svētkiem saistīti, ēdieni. Mēs vienmēr ievērojam
klientu pieprasījumu un jaunākās tendences tā kā arī biezi varam ātri
pielāgoties kāda īpašajām vēlmēm. Piedāvājam arī vairākus tematiskos
dzērienus. Apmeklētāji varēs baudīt karstos dzērienus ar cidonijām,
dažādas limonādes un citus dzērienus. Ziemassvētku dienas tomēr,
es uzskatu, ir ģimenes svētki. Arī mēs tieši Ziemassvētkos dodamies pie
radiem un draugiem, sagaidām šos svētkus ģimenes lokā un ēdam pašu
gatavotus ēdienus. Ja svētki sakrīt arī brīvdienu perioda, tad ilgāku
laiku varam ļaut saviem darbiniekiem pavadīt laiku ar sev tuvajiem.
Valters Zirdziņš, šefpavārs Valtera restorāns
Mēs, tuvojoties Ziemassvētkiem, visu decembra mēnesi veidojam dažādus piedāvājumus.
Pagājušajā nedēļā mēs izveidojām pirmo piparkūku mīklu. Šo mīklu mēs
paši taisām un veidojam. Tā kā, noteikti uz Ziemassvētku laiku mūsu
ēdienkartē parādīsies dažādi piparkūku ēdieni, kā piemēram, deserti.
Paši arī cepam savu maizi, kuru arī pasniedzam mūsu klientiem. Ziemā
protams arī ir aktuāli karstie dzērieni, kas ir cieši saistīti ar
sukādēm, dzērvenēm un dažādām citām aromātiskām sastāvdaļām. Pie mums,
Valtera restorānā, ir un būs arī pieejami šādi ēdieni. Īpašas svētku
ēdienkartes gan neveidojam, jo sekojam sezonalitātei, taču iepriekš minētie un arī citi ēdieni ir tādi, kas
noteikti radītu Ziemassvētku sajūtu mūsu apmeklētājos. Visi laipni aicināti pie mums.
Inese Vīcupa, direktore Cup & Cino
Mums, restorānā Cup & Cino, ir vairāki īpašie piedāvājumi svētku gaidīšanas laikā
un arī Ziemassvētkos. Viens piedāvājums, kuru varam noteikti izcelt ir
cepta pīle ar apelsīniem. Šāds ēdiens noteikti radīs svētku sajūtu. Ir
mums arī dažādi karstie dzērieni, kā piemēram karstā šokolāde. Vairākās
vietās piedāvā karstvīnu, taču es uzskatu, ka labāk ir dzert karsto
šokolādi tieši šajā ziemīgajā laikā. Šis karstās šokolādes dzēriens ir
mūsu atklājums un veikums, kuru arī tad piedāvājam mūsu klientiem.
Piedāvājam arī ceptas piparkūkas un vairākus citus klasiskus ēdienus,
piedevas un dzērienus Cup & Cino, lai varētu klienti rast svētku
sajūtu nākot uz mūsu restorānu.
Par rakstu pārpublicēšanas noteikumiem lūdzam kontaktēties ar Travelnews.lv redakciju.