Travelnews.lv redaktore: Atpūta Albānijā sezonas beigās – 5 atziņas

Travelnews.lv redaktore: Atpūta Albānijā sezonas beigās – 5 atziņas

Ar lozungu “Cilvēkam vajag atvaļinājumu, bet nauda ir jātaupa” par savu rudens atpūtas galamērķi izvēlējos Albāniju, pēdējo čarteri no Rīgas – izlidošana septembra beigās, atgriešanās oktobra sākumā. Sezonas beigas vienmēr ir gana liels risks, un te mazliet par atziņām, ko guvu sava atvaļinājuma laikā.

1.    Laikapstākļi var būt mainīgi

Albānija ir burvīga valsts Adrijas jūras krastā. Paši albāņi uz pludmalēm sauļoties un peldēties dodas līdz septembra vidum, neoficiāli pasludinot, ka tieši tad arī iestājas sezonas beigas. 2024. gadā tieši septembra vidus sagādāja vislielāko vilšanos – teju vai katru dienu lietus un vējš, un, dodoties pastaigā, bija nepieciešama jaka.

Tikmēr septembra beigas izvērtās gana jaukas – gaiss iesila līdz pat +29 grādiem, saulīti retu reizi piesedza mākoņi. Oktobra sākumā gan uznāca pērkona negaiss, atnesot līdzi vēju (un arī lielākus viļņus jūrā), bet visumā nedēļas atvaļinājuma laikā Golemā, kas atrodas pie Duresas, sauļoties varēja visas dienas, bet peldēties – piecas.

2.    Pludmalēs daudz brīvu saules gultu

Viens no galvenajiem plusiem sezonas beigās – pludmalē nav kariņu par labākajiem zviļņiem pie pašas jūras – izvēle gana plaša! Un arī ūdens jūrā gana silts. Tiesa gan, labi uzkarsuši saulītē atpūtnieki nereti gāja ūdenī ar brēcieniem, kas atgādināja tos, kādus postpadomijas cilvēks izdveš, kad uz kājas uzkrīt, piemēram, āmurs…

3.    Lielākas iespējas uz “apgreidu”

Cilvēks taupīgais, lūkojoties pēc naktsmītnes, izdarīs izvēli par labu cenai, un vēl jo vairāk, ja kādai konkrētai viesnīcai ir izpārdošana. Tieši tā arī izdarīju – rezervēju viesnīcu, kas atrodas otrajā līnijā, līdzās tās pašas ķēdes viesnīcai pirmajā līnijā. Bingo! “Apgreids” uz to, kas tuvāk jūrai, jo tālākā jau bija vērusi ciet durvis apmeklētājiem – kā nekā sezonas beigas. Tā nu ietaupīta naudiņa, bet atpūta uz pilnu klapi, turklāt istabiņa ar skatu uz jūru!

4.    Daudzas tūristu vietas jau ir slēgtas

Lai gan Golema vēl nav apguvusi tās aprises, ko citu valstu kūrortu pilsētas, un pie izklaides iespējām var pieskaitīt pludmales bāriņus un dažus labus mazos veikaliņus, sezonas beigās daži no tiem jau ir slēgti. Līdz ar to arī pastaiga pa promenādi var izvērsties mazliet garlaicīgāka, nekā tas būtu bijis pašā sezonas plaukumā. No otras puses – mazāk cilvēku, mazāka burzma, un nav tik liela konkurence uz saulrietu vērošanu.

5.    Pēkšņi mainās darba laiki un sarūk ēdiena izvēle

Atpūšoties Golemā oktobra sākumā viesnīcā pēkšņi samazinājās piedāvāto ēdienu klāsts. Viss jau ir loģiski – mazāk tūristu, un nav ko viņus lutināt ar pārāk lielu ēdienu izvēli. Trieciens zem jostas vietas bija tas, ka pēkšņi pārstāja darboties dvieļu nodošanas serviss, un nācās samierināties ar to pludmales dvieli, kas paņemts atvaļinājumā sākumā un jau gana piemircis ar sviedriem un jūras ūdeni.

Atvaļinājuma pēdējās dienās samazinājās arī pludmales bāra darba laiks. Bet būtībā nepārvaramas grūtības šādas izmaiņas nerada!

Bonusā – Albānija ir jāizbauda

Ja vēl neesat bijuši atpūtā Albānijā, tad ir pēdējais brīdis to izdarīt, lai vēl redzētu un piedzīvotu īsto Albāniju – valsti, kas vēl nav saķemmēta un piegludināta kā tūristiem domāta skatu kartīte. Kamēr suvenīru klāsts vēl tapis pašu albāņu rokām, nevis Ķīnas pagrabos!

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Programma Vesela mugura Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Tava mugura jau sen to ir pelnījusi! 7 dienas un 6 naktis programmā VESELA MUGURA Kūrorta rehabilitācijas centrā pie jūras - KRC "Jaunķemeri". | Skatīt vairāk
no 427 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.09.2024 - 09.10.2024 Medumi aicina apmeklēt darbnīcas! TAKA
9. oktobrī plkst. 15.00, radošā darbnīca “Krāsainā svece”, 12+ | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.10.2024 - 12.10.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 06.10.2024 - 11.10.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Rudens sezonas Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, aptverot divas nedēļas nogales – no 11. līdz 20. oktobrim. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.08986688sec.